Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

The Weeknd 2022-ben Budapesten is fellép

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 02. 03. 17:12

2022. november 4-én Budapesten is koncertet ad The Weeknd, napjaink egyik legsikeresebb popsztárja. Az After Hours című, átütemezett turnéjának észak-amerikai és európai helyszíneit szerdán jelentették be. A 39 újabb koncert hozzáadásával 104 állomásból álló 2022-es sorozat január 14-én indul a vancouveri Rogers Arénában, és többek között Chicago, Los Angeles, Miami, Madrid, Párizs, Berlin és Budapest után a londoni O2 Arénában fejeződik be, november 16-án – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A 30 éves kanadai The Weeknd Blinding Lights című dala immár 47. hete található az amerikai slágerlista, a Billboard tízes toplistáján, azon belül 38. hete szerepel az első öt helyezett között. Tavaly megjelent albumából, az After Hoursból már több mint félmillió példányt adtak el, mintegy kétmilliószor streamelték, ezzel 2020 harmadik legkeresettebb lemeze lett. A Spotify-on az After Hours a második leghallgatottabb album lett tavaly, a Blinding Lights pedig a legtöbbször streamelt szám.

The Weeknd ennek ellenére egyetlen jelölést sem kapott Grammy-díjra, amit nemcsak ő maga bírált, de a történtek értetlenséget váltottak ki az egész zeneiparban. Egyéb amerikai zenei díjakból mindenesetre novemberben hármat is besöpört: ő lett a legjobb férfi Soul/R&B-énekes, az After Hours a legjobb album, és mindent megelőzött Heartless című dala is. A Blinding Hearts klipje az MTV Video Music Awardson az év zenés videója lett, valamint a legjobb R&B-szám.
 
Az énekes február 5-én jelenteti meg The Highlights című válogatásanyagát, amelyre legismertebb műveit gyűjtötte egybe, most hétvégén pedig fellép az amerikai Super Bowl félidejében megrendezésre kerülő show-ban.

A budapesti koncertre jegyek február 8-án 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon. Limitált számban VIP-csomagok is elérhetők lesznek. 

Hasonló tartalmak

Admin mode