Budapest színházi életének főutcájában nyílt meg három hete az elegáns, mégis kötetlen és elérhető árú N28 Wine and Kitchen, ahol mostantól az előadások előtti és utáni időt valószínűleg tölteni fogjuk.

A Barta és a Szentesi nevek igencsak jól csengnek a hazai borvilágban. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon, Szentesi József pedig a Nadap–Sukoró–Pázmánd, tehát a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki – amellett, hogy ő készíti a legtöbb magyar termelő pezsgőjét – rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a tihanyi kék vagy, mondjuk, a fekete muskotály. Egy családi barátjukkal nyitották a borszaküzletként is funkcionáló, ízlésesen kialakított N28-at, ahol az Artizan borkereskedés kikezdhetetlen tételei, a pici, de annál nagyszerűbb konyha kóstolótáljai és főételei mellett József lánya, Szentesi Kati várt minket, mosolyogva.

A minőségi és nagy választékú borokhoz illő ételek mellett az igazi pluszt az udvarias, képzett és borértő személyzet adja, ami a jelenleg a vendéglátást sújtó komoly szakemberhiány idején különösen nagy szó! Borászszemmel is el tudnak velünk beszélgetni, ami nemcsak a választásban lehet nagy segítségünkre, hanem akár edukálódni is járhatunk a Nagymező utcába, ahol egyszerűen bármit veszünk is le a polcról, nem fogunk csalódni. A helyben fogyasztás mellett pedig polci áron haza is vihetjük kedvenc borainkat. 

Az N28-ban tisztán érezhető, hogy a bor a szenvedélyük. Ez egy szubjektív műfaj, és itt mindenki meg tudja találni a saját stílusához illő tételt a kizárólag magyar szortimentből. 

Az N28-ban tisztán érezhető, hogy a bor a szenvedélyük. Ez egy szubjektív műfaj, és itt mindenki meg tudja találni a saját stílusához illő tételt a kizárólag magyar szortimentből. 

Folyamatosan változik a poharazott borok kínálata, de igény esetén szinte bármit ki tudnak bontani az érdeklődőknek. A melléjük választható borkorcsolyák közül az általunk kóstolt sajttál (Prima Donna, manchego, brie, roquefort – 2890 forint) és a sonkatál mézdinnyével (a Fény utcai Sonkás kínálatából – 2990 forint) is kifejezetten igényes válogatás.

A főételek közül a superfoodsaláta csirkesupreme-mel (csicseriborsó, quinoa, karfiol, brokkoli, gránátalma, meggycoulis és csirkemell a szárny felső csontjával együtt – 4280 forint) került kiválasztásra, és egyáltalán nem csalódtunk. Remek ízek találkozása, a szuvidált csirke pedig pont annyi hőkezelést kapott, hogy az állaga tökéletes maradjon. Csak ebédelni is jöhetünk, de ezek a fogások mind bort kívánnak.

Mindennek meg kell adni a módját. Pont ezért nem bontunk ki mindennap egy komoly bort, hogy különbséget tudjunk tenni a hétköznapok és az ünnepnapok között, időnként azonban meg kell adnunk magunknak a kényeztetés idejét is. Az N28-ban pedig akár egy sima csütörtököt is piros betűs ünneppé változtathatunk.

Címkék

Elérhetőségek

N28 Wine and Kitchen 1065 Budapest, Nagymező utca 28. Facebook-oldal Weboldal