A sikeres franchise tizenhatodik tagját az olasz tulajdonos, Leo – fővárosunk iránt érzett szeretetből – Erzsébetvárosban nyitotta. Antipastibár, borszaküzlet és delikát, ahol a középpontban a magas minőségű olasz termékek állnak.

A turisták visszacsordogálásával együtt szép lassan újra éledezik a Király utca korábban mindig hömpölygő és lüktető környéke. Budapest mellett külön ebbe a lokációba szeretett bele néhány éve az Olaszországban hatalmas sikernek örvendő Baccanale-hálózat tulajdonosa, és elhatározta, hogy a helyiekkel is megismerteti a hamisítatlan olasz életérzést.

A magyarokat és a külföldieket egyaránt megszólító, autentikusan kialakított, tipikus olasz antipasti- és borbárban az elviteles delikátvonal is erős: magas minőségű olívaolaj, olasz sörök, alapanyagok és a szinte az összes olasz borvidéket lefedő minőségi borkínálat is beszerezhető. 

Hella Nikolett, a Baccanale mindig mosolygós és segítőkész üzletvezetője à la minute szeleteli hajszálvékonyra az érlelt sonkákat, és frissen darabolja a különleges olasz sajtokat, amik mellé olívabogyó, pácolt articsóka és szárított paradicsom is kerül.

A capresesaláta prosciuttóval, modenai balzsamecettel és krémes bivalymozzarellával van tálalva, de ezeken kívül speck, nápolyi szalámi, csípős chorizo, érlelt bresaola marhasonka, a sajtok közül pedig pecorino, asiago, primo sale tre colori is van a tálakon. Laktató és nagyon jó minőségű alapanyagokból összerakott tálakat kóstolhatunk, amiknek az ára 2150 és 2450 forint között mozog, a 2 személyes „Norcino tál” pedig 4990 forintba kerül.

Kifejezetten üde színfolt Erzsébetvárosban a Baccanale, ahol – bár a poharazott borok számát indokolatlanul magasnak gondoljuk – rövid időre picit Rómában érezhetjük magunkat, az élményt pedig az alapanyagokkal és a talján borokkal együtt az otthonunkba is hazavihetjük magunkkal.

Címkék

Elérhetőségek

Baccanale Budapest 1061 Budapest, Király utca 40. Facebook-oldal Weboldal