Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Világbajnok szicíliai granita a Kolosy téren – Megnyílt a Bruno Dolce & Caffé

Adorján Krisztián a párjával és Fabio Marconi cheffel együtt autentikus olasz fagylaltokat és a mester világbajnok granitáját hozta el Óbudára a jeges ízek rajongóinak.

A híres olasz fagylaltmester, Fabio Marconi 2017-ben világbajnokságot nyert szicíliai granitájával, 2018-ban pedig a 2. helyen végzett. Emellett azonban a fagylaltjai sem elhanyagolhatóak, amit az is bizonyít, hogy neki jutott az a megtiszteltetés, hogy a San Remó-i dalfesztiválon (Olaszország legnagyobb zenei eseményén) a hírességeknek és a fellépőknek készíthesse a fagylaltkülönlegességeket. 

Néhány napja ezek a különlegességek a Kolosy téren is elérhetőek. A pohárkákba mért, tejmentes – kivéve a kávéízűt – szicíliai granitákat (vizes alapú, fagyasztott, majd kristályosra, kásásra tört jeges desszert) párban érdemes megkóstolni. Ahogy azt a helyen lévő tábla is hirdeti, a granita se nem fagylalt, se nem sörbet, se nem jégkása, de ehhez a háromhoz áll legközelebb, és állítólag már az ókorban is hűsítőként szolgált, receptjét pedig generációk óta őrzik Olaszországban.  A személyes kedvencünk a kávé és mandula kombinációja volt, de egyik ízzel sem tudunk mellényúlni.

A fagylaltok közül a gyümölcsfagyik tej nélkül, ellenben tényleg gyümölcsből készülnek. Ezek mellett imádtuk a piemonti mogyorót, a szicíliai pisztáciát, de számomra a fior di latte (tejszín) volt a legnagyobb élmény, mert gyermekkorom Jesolóban töltött nyarait juttatta eszembe, belekóstolva konkrétan ott éreztem magam a homokos adriai tengerparton.

Nem gombócra, hanem annál picivel nagyobb „kenésre” mérik, aminek az ára 400 forint. Higgyétek el, a kóstolás után ez nem tűnik soknak. Intenzív, hosszan tartó és selymes ízekkel találkozunk, miközben készségesen magyarázzák el a tudnivalókat és kedvesen segítenek a választásban is, ha esetleg nem menne egyedül. Kijelenthetjük, hogy újabb minőségi fagylaltozóval és granitázóval gyarapodott fővárosunk, ráadásul egyből a legmagasabb polcon!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A