Adorján Krisztián a párjával és Fabio Marconi cheffel együtt autentikus olasz fagylaltokat és a mester világbajnok granitáját hozta el Óbudára a jeges ízek rajongóinak.

A híres olasz fagylaltmester, Fabio Marconi 2017-ben világbajnokságot nyert szicíliai granitájával, 2018-ban pedig a 2. helyen végzett. Emellett azonban a fagylaltjai sem elhanyagolhatóak, amit az is bizonyít, hogy neki jutott az a megtiszteltetés, hogy a San Remó-i dalfesztiválon (Olaszország legnagyobb zenei eseményén) a hírességeknek és a fellépőknek készíthesse a fagylaltkülönlegességeket. 

Néhány napja ezek a különlegességek a Kolosy téren is elérhetőek. A pohárkákba mért, tejmentes – kivéve a kávéízűt – szicíliai granitákat (vizes alapú, fagyasztott, majd kristályosra, kásásra tört jeges desszert) párban érdemes megkóstolni. Ahogy azt a helyen lévő tábla is hirdeti, a granita se nem fagylalt, se nem sörbet, se nem jégkása, de ehhez a háromhoz áll legközelebb, és állítólag már az ókorban is hűsítőként szolgált, receptjét pedig generációk óta őrzik Olaszországban.  A személyes kedvencünk a kávé és mandula kombinációja volt, de egyik ízzel sem tudunk mellényúlni.

A fagylaltok közül a gyümölcsfagyik tej nélkül, ellenben tényleg gyümölcsből készülnek. Ezek mellett imádtuk a piemonti mogyorót, a szicíliai pisztáciát, de számomra a fior di latte (tejszín) volt a legnagyobb élmény, mert gyermekkorom Jesolóban töltött nyarait juttatta eszembe, belekóstolva konkrétan ott éreztem magam a homokos adriai tengerparton.

Nem gombócra, hanem annál picivel nagyobb „kenésre” mérik, aminek az ára 400 forint. Higgyétek el, a kóstolás után ez nem tűnik soknak. Intenzív, hosszan tartó és selymes ízekkel találkozunk, miközben készségesen magyarázzák el a tudnivalókat és kedvesen segítenek a választásban is, ha esetleg nem menne egyedül. Kijelenthetjük, hogy újabb minőségi fagylaltozóval és granitázóval gyarapodott fővárosunk, ráadásul egyből a legmagasabb polcon!

Címkék

Elérhetőségek

Bruno Dolce & Caffé 1036 Budapest, Kolosy tér 4. Facebook-oldal