Tombol a nyár, ilyenkor nincs is jobb, mint egy hűsítő teraszon kortyolgatni a hideg italokat és élvezni a finom ételeket, miközben körülvesz minket a természet. Ráadásul ha mindezt wellnessélménnyel koronázhatjuk meg, akkor tényleg nem lehet okunk panaszra. Mindehhez még Budapestről sem kell elutaznunk, ugyanis Zugló szívében megbújik egy zöld oázis, a Szőnyi Garden Étterem, ahol évtizedek óta kedves fogadtatásban és odaadó vendéglátásban lehet részünk.

Cikkünket 2022 nyarán frissítettük.

A Szőnyi Garden ma már fogalom Zuglóban, hatalmas törzsközönséggel büszkélkedhet, ami nem véletlen, hiszen igazán különleges hangulata van. A külső részt burjánzó zöld kert veszi körül, középen tavirózsákkal díszített halastóval, egészen olyan, mintha egy minijapánkertbe érkeztünk volna. Az árnyas teraszon hosszú órákig lehet üldögélni, de a nagy melegben a légkondicionált, modern belső részben is helyet foglalhatunk.

A Szőnyi Garden tökéletes egy üzleti ebéd lebonyolítására, délután a baráti társaságoké és a családoké a főszerep, de akár egész napos programra is betérhetünk, ugyanis wellnessrészleg várja a vendégeket, melynek használatát az étkezéssel egybekötve, csomagban vásárolhatjuk meg. Miután lazítottunk a jakuzziban, megmártóztunk a medencében, kipróbáltuk a szaunákat és beültünk a sókamrába, elkölthetünk egy kellemes ebédet vagy vacsorát a teraszon.

kisgyerekek sem fognak unatkozni, őket szuper játszótér várja, még trambulint is találni a kertben. A zöld oázis őre Garfield, a vörös macska, aki igazán jól nevelt cica, ugyanis az asztalok közelébe nem merészkedik, de ha épp nem a hasát sütteti, akkor mindig kapható egy kis simogatásra, a gyerekeket pedig különösen kedveli.

Az éttermet Baranyi Péter séf vezeti, aki a klasszikus fogások mellett számos újítást bevezetett, így mindenki megtalálhatja kedvenceit az étlapon. A hagyományos konyhát többek között a gazdag húsleves, a cigánypecsenye és a bécsi szelet képviseli. Ha pedig kipróbálnánk valami újat, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a jalapeñós sajtkrémlevest, a kecskesajtot grillezve, kandírozott dióval, gránátalmával, salátával vagy a bélszínnel és garnélával érkező surf & turf fogást. Az étlapon kiemelt helyet kaptak a friss halételek, így ha egy könnyedebb fogásra vágyunk, akkor például a baconbe tekert tőkehal vagy a tenger kincsei válogatás lesz a nekünk való fogás. A hely specialitását is érdemes megkóstolni, a kerület színeiben pompázó zuglói batyu igazi különlegesség.

Az étlap bővelkedik vegetáriánus fogásokban, és a gyerekek is garantáltan megtalálják a kedvükre való falatokat. Desszertfronton is izgalmas a kínálat, a nyári melegben nem is tudnánk jobbat elképzelni, mint a mandulába hempergetett hideg túrógombócot, de a fehér csokoládéval és eper coulis-szel tálalt brownie-t se hagyjuk ki. Az italokra sem lehet panaszunk, finom házi limonádék, különböző sörök, hazai pincészetek borai, panyolai pálinkák és frissítő koktélok közül válogathatunk.

A Szőnyi Gardenben nemcsak az ételek pompásak és a szolgáltatások kiválóak, de tényleg minden részletből sugárzik az odafigyelés. Az asztalokat szellősen helyezték el, így zsúfoltságra nem kell számítanunk, külön dohányzórészleg van, így a füst sem zavarja az étkezést, az étlapokat és a felületeket folyamatosan fertőtlenítik. Az autóval érkező vendégeket ingyenes zárt parkoló várja, így a helykereséssel sem kell időt töltenünk, sőt külön bicikliparkoló is létesült az udvaron. És ami még fontos a nyári kánikulában: professzionális teraszhűtés gondoskodik a megfelelő klímáról. 

A Szőnyi Garden Étterem tökéletes választás, ha át szeretnénk magunkat adni a teljes kikapcsolódásnak és hosszú órákra elmenekülnénk a nagyvárosi forgatagból. Ha pedig hidegebbre fordul az idő, ősztől tavaszig a télikertben élvezhetjük a természetközeli gasztroélményeket. Azonban érkezés előtt mindenképp érdemes asztalt foglalni. 

Címkék

Elérhetőségek

Szőnyi Garden Étterem 1142 Budapest, Szőnyi út 38–40. Facebook-oldal Weboldal