A Hotel Clarkot a Lánchíd tövében találjuk, mely nemcsak a szállóvendégeket várja, hanem a városlakóknak is szuper élményeket kínál. A már jól ismert LEO Rooftop Bar tetőterasza izgalmas italkínálattal és páratlan panorámával kecsegtet, alsó szomszédja, a LEO Bistro pedig teljesen megújult, ezért a nemzetközi konyha különleges fogásai most annak is sok újdonságot tartogatnak, aki korábban már megfordult a házban.

Ha Budán járunk, és könnyed nyáresti élményre vágyunk, akkor mindenképp ugorjunk be a Hotel Clarkba, ahol a LEO Rooftopon panorámás kilátás mellett italozhatunk. A hangsúly a koktélokon és a topkategóriás párlatokon van, melyek mellé egyszerű, ugyanakkor kiváló bar foodokat kaphatunk. Ha azonban szeretnénk egy komolyabb vacsorát elfogyasztani, akkor vegyük az irányt a lenti részleg felé, ahol a 2020-ban teljesen megújult LEO Bistróban nemzetközi fogások várnak ránk, kiemelt hangsúllyal a mentes ételeken, de a LEO-hoz méltóan a húsevő ragadozók is megtalálják kedvenc fogásaikat.

Az executive séf, Varga Roland, aki korábban Robinson és a Bestia csapatát erősítette, kiemelten figyelt arra az étlap összeállítása során, hogy minél több vegán, vegetáriánus és allergénmentes fogás kerüljön az asztalra. Az egyik legizgalmasabb specialitás a vegán gomba consommé, ami fermentált tofuval, házi soba tésztával és friss zöldekkel érkezik az asztalra. Mindeközben a közönség ragadozónak hívható másik fele – elvégre LEO-nál, az oroszlánnál vagyunk vendégségben – a rántott csirkecombért van oda, ami pontosan olyan ropogós, ahogyan azt anno a nagymama sparheltjéről azon melegében a tányérra kerülve megszokhattuk.

Az étlap fogásai szabadon variálhatók, így a főételeket magukban, melléjük választható köretekkel kínálja az új csapat. Választhatunk sült fokhagymás burgonyapürét, házi savanyúságot vagy ha éppen a borjúpörkölt mellé mást nem kívánunk, akkor a házban frissen sült kenyér lesz a befutó. Varga Roland terve, hogy az étlap nagyjából állandó tételekkel játszik majd, de mellette hamarosan újraindul a séf ajánlata, melyben a szezonalitásnak és a keresletnek megfelelően alakulnak a tételek.

Az italokat tekintve a LEO Rooftopban izgalmas koktélok és kreatív signature italok várnak ránk, de ha az igazi klasszikus, régi vágású vonalat kedveljük, akkor a Bistróban a helyünk. Intenzív negronik, elegáns vodka-martinik és csábító Martinezek világa tárul elénk, párosítva akár 100 éves brandykkel vagy kiemelkedő rum szelekcióval.

Címkék

Elérhetőségek

LEO Bistro 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1. Facebook-oldal Weboldal