Ha izgalmas kulináris élményre vágyunk, és szeretnénk megtapasztalni a fine dining éttermek világát, ugyanakkor vágyunk a barátságos hangulatra, akkor a megújult ZEYA Restaurantban nem fogunk csalódni. A 6 fogásos degusztációs menüvel izgalmas utazást tehetünk a fúziós ízek világában, melyben szerepet kapott Csík Gábor magyar Bocuse D'or döntős újragondolt halas fogása.

„Az ételnek hatalma van. Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint. Arra is képes, hogy nekem és másoknak örömet okozzon.” 

„Az ételnek hatalma van. Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint. Arra is képes, hogy nekem és másoknak örömet okozzon.” 

Nem véletlenül választotta mottójának az étterem Anthony Bourdain mesterszakács gondolatát. A ZEYA méltó helyet foglal el a magyar fine dining gasztronómia térképén, hiszen az alapanyagok kiválasztásától kezdve az ételek készítésének metódusain át a vendéglátás iránti szenvedélyig minden adott ahhoz, hogy igazi élmény legyen egy-egy ebéd vagy vacsora, és náluk valóban megtapasztalhatjuk az ételek hatalmát.

Az étterem nemrég teljesen megújult, így nemcsak új csapat, de új étlap is vár minket, ahol a nemzetközi konyha legjobb fogásai közül válogathatunk. Korábban a BBQ-fogásokon volt a fókusz, a kraftos, füstös ízvilág még mindig megtalálható az étlapon, de ez már inkább csak kiegészítő elem a színes ételpalettán. Ha igazi fine dining élményre vágyunk, akkor érdemes végigkóstolni a 6 fogásos degusztációs menüt.

De érdemes kipróbálni a rosé kacsamellet, mely füstölt fehérrépa pürével, karamellizált feketegyökérrel és daikonnal érkezik, a lágy rib-eye steaket, a marinált lazacot, és a fehér csokis vanília mousse-t se hagyjuk ki, ami málnasorbettel érkezik. Ha valaki növényi étrendet követ, az is átélheti a kulináris utazást, ugyanis az étterem vegán degusztációs menüt is kínál, ha előre jelezzük ezt az igényünket. Nemcsak az ételek képviselik a legmagasabb minőséget, de a 130 tételből álló borlapot is kiemelt figyelemmel állította össze Evans Victoria, magyar sommelier-bajnok. 

Aki egy elegáns, mégis lezser és barátságos helyen szeretne ismerkedni a fine dining ételekkel, bátran keresse fel a Sas utca 4. alatt található ZEYA-t.

Címkék

Elérhetőségek

ZEYA Restaurant 1051 Budapest, Sas utca 4. Facebook-oldal Weboldal