Szentendre után talán a főváros peremének legfrekventáltabb helyén, a horgászok RSD-versenyszakaszán – az egykori soroksári strand területén, nagyszabású tervek keretében – nyitott a környék talán egyetlen street foodos, fröccsteraszos, beszélgetős, gyerek- és kutyabarát helye, a Nocsak Bár.

Nyugtató csend, béke és idillikus környezet fogadja az idelátogatókat, ahol az egykor virágzó strandterületet szépen lassan visszavehetik a gazokkal átnőtt környezettől a kikapcsolódásra vágyó vendégek. Az EuroVelo 6-os – az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig tartó – nemzetközi bicikliút mellett elhelyezkedő partszakasz adottságai lélegzetelállítóak. A csendesebb Duna-ágon a SUP-bérlésen kívül hajókázási lehetőséget, zenés programokat, a két saját stégen pedig exkluzív VIP-rendezvényeket is terveznek – legyen az egy meghitt kétfős vacsora vagy egy tízszemélyes zárt körű esemény.

A vékony tésztájú pizzát olasz lisztből gyúrják, a legolcsóbb 1790 forint, a legdrágább – az általunk is kóstolt pármai sonkás – pedig 2850 forintba kerül. 

saját hamburgerszósszal készülő kézműves burger hasábbal 2490 forint (ami 15 dkg marhahúspogácsát, házi burgerszószt, hagymachutney-t, jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, cheddart és bacont rejt), édesburgonyával 2690 forint, de kérhetjük vega verzióban is, ahol a 15 dkg-os marhahúspogácsát grillezett camembert helyettesíti és 2190 forintba kerül. A 30 dkg-os hekket 1590 forintért mérik, míg az afrikai harcsából készült fish & chips ára 2190 forint.

A többféle ízesítésű házi limonádé és házi jegestea külön említést érdemel, amiből fél liter 890 forintért érkezik elénk, és nemcsak látványos, hanem valóban el vannak benne találva az arányok. 

Összességében a Nocsak Bár egy folyamatosan fejlődő, előretörő és a környéken hiánypótló családi vállalkozás, ami lelkes, igényes belvárosi színvonalat szeretne teremteni Dél-Pest eddig méltatlanul elfelejtett helyén, a soroksári Duna-ágnál. Pecások, bringások, kirándulni vágyók, kalandra fel! Nyáron szusszanjatok itt egyet a belvárosi mókuskerékből kiszabadulva. 

Címkék

Elérhetőségek

Nocsak Bár 1239 Budapest, Horgász part 66. Facebook-oldal