Emlékeztek arra az érzésre, amikor először olvastátok a Harry Pottert, és bármit megadtatok volna azért, hogy megkapjátok az értesítést, hogy felvételt nyertetek a Roxfortba? Ugyan mi a varázsvilág veterán rajongóinak számítunk, de még mindig szívesen meginnánk egy vajsört Harryvel vagy bedobnánk egy csokibékát Ronnal. A jó hír, hogy mindezért nem kell felkutatnuk a budapesti 9 és 3/4-ik vágányt, felszállni a Roxfort Expresszre és elrobogni egészen Roxmortsig, hanem elég beülni a Hajós utca 25. szám alatt található The Magic Budapestbe, ahol varázslatos fogások, bűbájos desszertek és delejes italok várnak ránk. A varázsvilág rajongóinak mindenképp ki kell próbálniuk a mágikus éttermet, mely most megújulva, kibővülve, még több bűbájjal vár ránk. Hoppanálva érkezni nem kötelező, de ajánlott!

A The Magic Budapest már a megnyitásakor elkápráztatta a varázsvilág rajongóit – természetesen minket is –, hiszen itthon nem találunk még egy olyan helyet, ahol tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy elvarázsolt kastélyba látogattunk volna. Amerre csak nézünk, varázstárgyak, misztikus ereklyék és varázslények szobrai vesznek körül minket. Mindeközben boszorkányok szolgálják fel az elvarázsolt ételeket, és azon se lepődjünk meg, ha egyszer csak színes bájitaloktól füstölgő üstök kerülnek az asztal közepére.

A varázslatos étterem most háromszorosára bővült, és a Nimbus 2000-es, a Tekergők Térképe, az Excalibur és Demóna pálcája mellé még több varázstárgy került. A pult fölött egy hatalmas és kápráztató fényekben tündöklő The Magic kőtábla fogadja a vendégeket, melyet két sárkányszobor őriz, és természetesen azon se csodálkozzunk, ha a festmények egyszer csak életre kelnek. Az biztos, hogy a The Magic Budapestben nem lehet betelni a látvánnyal, de térjünk rá az ételekre. Nemcsak a belső újult meg, de az étlapon is találunk új fogásokat, például a szarvasgombás Patrónus Burgert vagy a Merlin Lakomája tésztaételt. Desszertfronton a varázswaffelek mellé olyan édességek kerültek, mint a Csokitulátusz vagy az Édes mandragóra. A varázslatos fogásokat most már koktélokkal is kísérhetjük, például találunk az italkínálatban Boszi Siccet, muglinevén Aperol Spritzet vagy egy Tó Tündér Románcot, amit a varázstalan világban csak Sex on the Beachként ismernek.

A látvány és az ételek mellett az élményt tovább fokozza, hogy mi is részesei lehetünk a varázslatnak, hiszen számos interaktív tevékenység vár ránk, például a varázspálca segítségével megidézhetjük saját patrónusunkat, kipróbálhatjuk a láthatatlanná tevő köpenyt, és mágikus kövekkel állíthatjuk be a hatalmas kőkandallóban ropogó tűz színét. 

A történet azonban itt még korántsem ér véget. A The Magic-nél újgenerációs szabadulószobák várnak ránk, ahol kijárhatjuk a Varázsló Iskolát, ráadásul épp most készül egy új Varázsló Iskola szabadulójáték, mely minden képzeletet felülmúló látványvilággal, elképesztő mágikus feladatokkal és történettel fogja új szintre emelni a budapesti szabadulószobák világát. Családoknak, baráti köröknek, szülinapokra és csapatépítőkre is pompás választás, ráadásul, ha épp szülinapot ünnepelnénk, akkor lehetőség van mágikus tortákat is rendelni, amit akár elvitelre is kérhetünk.

Ha Harry Potter Budapesten nyitott volna egy éttermet, akkor biztos, hogy úgy nézne ki, mint a The Magic Budapest, melyről kétség nélkül állíthatjuk, hogy a város legvarázslatosabb helye, ahol nemcsak boszorkányokat és varázslókat, de muglikat is szívesen látnak.

További infókat a The Magic Budapest Facebook-oldalán értek el, melyet érdemes bekövetni, hogy értesüljetek a további újdonságokról!  

Címkék