Wolfgang Puck, a világszerte ünnepelt hollywoodi séf Budapesten debütál, a Matild Palotával kötött stratégiai együttműködés keretében

A Wolfgang Puck Fine Dining Group tegnap, április 14-én jelentette be, hogy stratégiai partnerségi megállapodást köt a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a belvárosi Matild Palota teljes gasztronómiai irányítását.
 
Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdett főzni séf édesanyja oldalán. Az  ő ösztönzésének köszönhetően Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim's-t, a monacói Hôtel de Paris-t és a 3 Michelin-csillagos provence-i L'Oustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött. 

Mára Puck a merész, innovatív konyhaművészeti stílus szinonimája lett, amely Amerika és az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.
Sok év elteltével Puck most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új, közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik.

Európában elsőként a Matild Palota ad otthont Wolfgang Puck híres, Beverly Hills-i Spago éttermének, mely a sztárséf gasztronómiai kínálatának legjavát vonultatja fel. Az 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban megnyitott első Spago azonnal hatalmas sikert aratott, az évek során pedig elismerésekben is részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide Los Angeles jóvoltából. 
 
A Váci utca és a Duna utca sarkán, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal, egy lounge-résszel és a Duna utcára nyíló óriási terasszal várja majd a vendégeit. A Spago minden valószínűség szerint egy merőben új gasztronómiai kultúrát hoz majd be Budapestre, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és a helyi alapanyagokat. 

A szeptemberben nyitó Matild Café & Cabaret Európa egyik ikonikus történelmi kávéházának, az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolása, amely egykoron Budapest legkedveltebb társasági helyszíne volt. A több mint egy évszázaddal ezelőtt megnyitott kávéház most korhű pompájában születik újjá a Matild Palota épületében, hogy a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínáljon maradandó élményeket. Wolfgang Puck a kávék, a sütemények, a pékáruk és az ételek területén is különlegességekkel szolgál a kávéházak szerelmeseinek.

A The Duchess rejtett italbárjába a fővárosi rooftop bárok tárházát gazdagítja, ugyanis a híres budapesti háztetők között megbújó bárból páratlan kilátás nyílik az Erzsébet hídra, a Dunára és a Gellért-hegyre. Az italbárt Klotild Mária főhercegné ihlette, akinek megbízásából kiegészítették a Matild Palotát egy rejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált. A sikkes bárhoz egy titkos bejáraton keresztül vezet az út: privát liftek visznek fel a magasba, ahol a vendégeket a csillogás, a gasztronómia, a koktélok és a válogatott zenék misztikus világa fogadja.

„Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába” – mondta Wolfgang Puck. 

Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az idelátogató nemzetközi utazókat.

Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az idelátogató nemzetközi utazókat.

Címkék