Vasárnapi ebéd luxuskivitelben – így jellemeznénk az ÉS Bisztró Családi Ebéd ajánlatát, amely az eleganciát hagyományos ízekkel és otthonos vendéglátással párosítja.

Minden vasárnap déltől háromig élhetünk a Kempinski Hotelben található étterem különleges ajánlatával. Az ebédnek fix ára van – fejenként 11.900 forintot (és 12%-os szervizdíjat) kell fizetnünk, de cserébe igazán úrias lakomát kapunk, ugyanis korlátlanul fogyaszthatunk bármit a menüről. Természetesen az italfogyasztás is benne van a keretben, rendelhetünk üdítőket, minőségi borokat, de akár egy pezsgővel is kezdhetjük az ünnepi ebédet.

Az étlapon a család minden tagja találni fog valami kedvére valót, akár a klasszikusabb, akár a különlegesebb fogásokat kedveli. Előételnek egy bőséges hidegtálat kapunk, rajta pácolt lazaccal, kacsaterrinnel, tatár beefsteakkel és persze friss, meleg kenyérrel. Nagy a kísértés, hogy már ezen a ponton degeszre falatozzuk magunkat, de nem árt észben tartani, hogy vár ránk még három – hasonlóan kiadós – fogás.

A következő tétel a hagyományos bécsi Tafelspitz, melynek fogyasztása szinte felér egy szertartással. A levessel kezdünk, aztán a velős csont következik pirítóssal, végül a hús kerül a tányérokra a mellé kínált köretekkel: tejszínes spenóttal, pirított burgonya röstivel, metélőhagyma-mártással és almás tormával. Némelyik párosítás meglepőnek tűnhet, de a különböző textúrák remekül kiegészítik egymást, az enyhébb ízek pedig ellensúlyozzák a leves intenzív fűszerezését.

A főétel a menüsor legkötetlenebb része, hiszen minden héten hat különböző opció közül választhatunk, akár többfélét is, ha bírjuk még az iramot. Ottjártunkkor a könnyű lazacfilé és a roppanós, grillezett királyrák voltak a kedvenceink, de például bécsi szeletet is találtunk az étlapon, így akkor sem lettünk volna csalódottak, ha egy hagyományosabb fogásra vágytunk volna. Ez persze a gyerekek kedvére is szolgál, hiszen családbarát programról beszélünk. Egy biztos: a desszertkínálatra egyik generációnak sem lesz panasza.

Nem csak a kínálat összeállításánál vették figyelembe a kisgyermekes családok igényeit: míg a legtöbb korlátlan fogyasztású étteremben büféasztalokról válogathatunk, az ÉS Bisztróban a kényelem érdekében minden fogást pincérek szolgálnak fel. Az eredeti koncepcióban szereplő gyereksarokról sajnos a járványveszély miatt le kell mondanunk, de a szervezők igyekeznek kidolgozni egy higiénikus megoldást, amely nemcsak a szülők nyugalmát, de a gyerekek biztonságát is garantálja majd. Az autóval érkezőkre is gondolnak, hiszen az ebéd ideje alatt ingyenesen használhatjuk a Kempinski Hotel mélygarázsát. Ezek az intézkedések mások szemében apróságnak tűnhetnek, de a családok kikapcsolódását tényleg nagyban megkönnyíthetik. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ebédet csak nekik ajánlanák – bárkit szívesen vendégül látnak, aki ünnepi alkalommá szeretne tenni egy átlagos vasárnapot. Ha szép időt fogunk ki, akár a teraszon is élvezhetjük a napsütést, a háttérben szóló hangulatos élő zenével.

Címkék