A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ két frekventált fővárosi helyszín, a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására írt ki pályázatot július 1-jén. Ezzel a helyi vendéglátóipari szektor résztvevőit segítik az újraindulásban és a budapestiek szabadidős programjait is színesítik.

A pályázatok a Budapest területén működő vendéglátó üzletet vagy fővárosi székhelyű mozgóboltot üzemeltetők részére kínálnak lehetőséget büfékocsik (food truck) és mobilpavilonok üzemeltetésére. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak. A bérleti díj a piaci árnál kedvezőbb mértékű lesz, a kiírás összesen 14 db árusító helyre szól.
 
A rakpartnyitás célja egyfelől, hogy a városlakók felfedezzék Budapest ezen részét is, másfelől pedig kicsit más szemszögből nézzenek a városra. Legyenek turisták ott, ahol élnek. A rakpart nyitott arra, hogy a gyalogosok, biciklisek, kutyások, valamint a családok birtokba vegyék és közösségi térként használják, ezáltal a Duna is közelebb kerülhet az itt élőkhöz és az idelátogatókhoz.

A Városháza park Budapest egyik legfrekventáltabb ikonikus belvárosi köztere. Ideális helyszín lehet egy délelőtti megbeszélésre vagy akár munka utáni baráti találkozóra is. A tér kialakításának végleges rendezése folyamatban van, viszont addig is olyan hasznosítási megoldással kíván élni Budapest, mely új élményt jelent a budapestiek és az ide látogató turisták számára. Ennek érdekében idén nyáron „pop up” parkként várja az érdeklődőket, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatásokkal.
 
A kitelepülő vendéglátóhely mellett a BFTK infópontja, a „nyári Hütte” is felépül. A rakparton 2020. július 18-19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig. Előbbire a pályázati kiírás itt érhető el, utóbbire pedig itt

Címkék