A belvárosban lépten-nyomon éttermekbe, bárokba botlik az ember, és tudat alatt kutatja a tökéletes helyet, ami kedves, ahol a konyhában nem csalódhat, és észrevétlenül repül el az idő, ahol mindig vannak, de így is le lehet ülni, ahol kifogástalan playlist szól, a falak pedig megismételhetetlen művészi alkotásoknak adnak otthon. A különleges atmoszféra bájos kiszolgálással vegyül, a tér pedig megannyi lehetőséget rejt. A Púder Bárszínház a törzshelyed, ahol a kortárs kultúra vegyül a minőségi vendéglátással.

Akinek szívügye az irodalom, örömmel kísérhette végig, ahogy az elmúlt években az izgalmas múltú budai helyek újra virágzásnak indultak, és a Bartók körúton egymásra talált a gasztronómia és az irodalom. A romantikus macskaköves Ráday utcában található Púder Bárszínház is ehhez az áramlathoz csatlakozik: nemzetközi, folyamatosan megújuló étlapot kínál és emellett nyitott kulturális térként is funkcionál, ahol a zene, a képzőművészet, a mozgásművészet, a stúdiószínház és az irodalom is érvényesülhet.

Harmonikus rendezetlenség

Az étterembe toppanva lehetetlen szó nélkül elmenni a különleges enteriőr mellett, még az egyedi romkocsmákhoz szokott szemnek is újdonságként hat a színes, formás berendezés. Extrém szoborkonstrukciók lógnak a plafonról, óriási festmények kúsznak végig a falakon, a káosz tökéletes kompozícióban uralkodik, az alkotó a hely minden szegletén meghagyta a nyomát. Babos Zsili Bertalan képzőművész keltette életre fantáziáját, installációival újítja meg a teret szüntelenül. A Púder kétszintes egységében a vendégek számára kialakított rész mellett egy pince ad helyet az időszakos társasjátékesteknek valamint a dine and crime szituációs krimis játéknak, és egy szerény méretű kamaraterem húzódik meg hátul, az izgalmas eseményeknek.

Próba? Előadás? Workshop? Filmklub? Improkurzus? Könyvbemutató? A Púder megannyi alkotó állandó otthona, és nyitott a tehetségek, és kisebb társulatok felé: itt zajlanak például az Affér Színház próbái és a Grund Színház Impro kurzusai is hétköznaponként. Nagy népszerűségnek örvend az Offline-színészek civilben című rendszeres eseményük, ahol legutóbb Mészáros Béla színész mesélt többek között szerepbe kerülésről, szerepen maradásról és egyéb kulisszatitkokról. 

Az izgalmas zöld vendéglátás nyomában

Világkonyha és autentikus ízek egyaránt megtalálhatóak az étlapon, a nagyon jó ár-érték arányú ebédmenü pedig naponta változik, különleges színt adva a belvárosi lehetőségeknek. 2018 augusztusában csatlakoztak a Felelős Gasztrohős csapatához, akik olyan vendéglátóhelyeket gyűjtenek csokorba, akik igyekeznek környezettudatosabban működni, és a fenntarthatóbbá váláshoz vezető lépéseket betartani. A Púder ezért a műanyag lecsökkentése mellett fontos figyelmet fordított a vegán opciók megteremtésére, így séfük Győri József Steiner Kristóf ötleteivel felvértezve állt neki kidolgozni a nem csak vegánok számára vonzó fogásokat. A Vegán Vadon édesburgonya-pürével, hagymalekvárral, gombapörkölttel és nemtúró túrójával kitűnő választásnak bizonyul, mind az ízek, mind az éhség száműzését tekintve. 

Romkocsma, bárszínház, bohém étterem, inspiráló közösségi tér, romantikus randihely, eklektikus kávézó. A Púdernek nagyon sok oldala van, és mindegyiket érdemes megismerni! A közelgő események kínálatában még február utolsó szombatján a következő Offline, Lovas Rozival, március 8-án a Nőnek lenni FelolvaSHOWszínház Háy János művének alapján, és a Teraszavató HANGfürdő Szabadi Andi handpan művésszel március második felében. 

Címkék