A legújabb nemzetközi bestsellerek, egyedi könyvritkaságok és stílusos dísztárgyak a Vár szívében. A Pallas Athéné Könyvkiadó exkluzív könyvesboltjának felhozatalában jólesik elveszni, számos témakörben kínál olvasnivalót, idegen nyelven is.

Amikor a ropogós könyv illata találkozik a legkényelmesebb fotelekkel

A Pallas Athéné Könyvkiadó könyvesboltja meghitt, romantikus helyen tárta ki kapuit. A régi budai városháza Úri utcai, klasszikus középkori épületében található a minimalista enteriőrrel operáló üzlet, ahol a modern elemek eredeti középkori épületrészekkel fuzionálnak, az elegancia pedig otthonossággal párosul. A nemzetközi sikerkönyvek éppúgy megtalálhatóak, mint az érdekes külföldi könyvritkaságok, a kényelmes fotelekkel pedig minden adott, hogy a könyvek szerelmesei kiszakadhassanak a valóságból egy időre.

A könyvesbolt 2018-as nyitása óta gyorsan az irodalom szerelmeseinek kedvelt találkozó helyévé vált, ahol igazi kuriózumokra bukkanhatnak. A budai Várnegyedben található egzotikus üzlet sok-sok témakörben kínál szuper olvasnivalót, és azoknak is érdemes betérniük, akik a magyar alkotások mellett a szinte feltérképezhetetlen gasztronómia és a mindig megújuló művészet kiadványait keresik, hiszen ebben a tekintetben az ország egyik legszínesebb gyűjteményét találhatjuk itt meg.

Szívügyük az innovációra inspirálás

A Pallas Athéné Könyvkiadó missziója, hogy innovációra inspiráló gondolatokat és új ötleteket közvetítsen, valamint aktívan részt vegyen a közgondolkodás formálásában. A boltban a számos világhírű kiadó – Taschen, Thames & Hudson, Phaidon – színes kötetei és albumai mellett a kiadó saját kiadású könyvei is elérhetőek. Fontos céljuk, hogy hidakat húzzanak az emberek és a tudomány között és minőségi formában tegyék közérthetővé az elsősorban közgazdasági, pénzügyi, geopolitikai, menedzsment illetve önfejlesztő jellegű témákat. A kötetek a legnagyobb Borostyán Ligás egyetemi kiadók – Princeton, Harvard, Oxford, MIT, Stanford – legfrissebb nemzetközi bestsellereinek hiánypótló magyar nyelvű kiadásai.
 
 
A bolt nagy hangsúlyt fektet a közösség építésére is: egyrészt csatlakozhatunk a törzsvásárlói klubjukhoz, így minden ötödik könyv után választhatunk egy kiadványt ajándékba, és születésnapunkra is kaphatunk extra „pontokat”, másrészt bensőséges könyvbemutatókra ülhetünk be. A tudás házaként működő Bölcs Vár rendszeresen ad otthont különféle tudományos, ismeretterjesztő előadásoknak, workshopoknak és kulturális programoknak is, amihez a Pallas Athéné Könyvkiadó a klasszikus író-olvasó találkozók hangulatát idéző könyvbemutatóival kapcsolódik. A könyvbemutatók mellett időnként előadásokat és pódium beszélgetéseket is hallhat a nagyérdemű, az aktuálisan bemutatásra kerülő könyvekből pedig minden résztvevő ajándék példányt kap.

Az egyedi könyvkínálaton túl: kézműves ajándékok és stílusos dísztárgyak a polcokon

Bár a könyv egy megbízhatóan jó ajándék, mióta világ a világ, a Pallas Athéné Könyvkiadó boltjában az exkluzív kézműves ajándékok is fontos szerepet kapnak. Olyan egyedi készítésű, elsősorban magyar kreatív alkotók kézműves termékei közül szemezgethetünk, mint például a Folqa figurái, a Malinovka vicces és ötletes noteszeit, a Dots & Lines környezettudatos táskái, Németh Hajnal Auróra iparművész ékszereit és Nemes Anita minimalista Budapest ábrázolással díszített termékei.

Címkék

Elérhetőségek