Ez most konkrétan 4 állomást jelent a Népliget és a Határ út között.

A hír, amire a fél város, de legalábbis félmillió ember fellélegzik. Ennyien utaznak ugyanis átlagosan egy nap a kék metrón, és ennyien kényszerültek metróról pótlóbuszra, pótlóbuszról metróra szállni nap mint nap, amíg a felújítási munkálatok tartottak. 

Az M3-as metró felújítása 2017-ben kezdődött el, és előbb az északi végén végezték el a ráncfelvarrást, most pedig a délin. Ma délután 17 órakor pedig újra megnyitják az utazók előtt a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszt is és a felújított Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca és Határ út állomásokat. A végeredmény tetszetős, az állomások arculata barátságosabb, tisztább, szellősebb és világosabb lett. És az is látszik rajta, hogy akárcsak az M4-es metró állomásain, úgy ezeken is a minimalizmus az uralkodó.

Fontos ugyanakkor tudni azt is, hogy a felújítás ezzel még nem ért véget, és ha végig is utazhatunk a metróvonalon, a középső szakasz néhány állomása, az Arany János utcai, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák továbbra is lezárva marad, mert azok felújítása most kezdődik el. Ezek az állomások továbbra is pótlóbuszokkal érhetők majd el. A felújítás utolsó szakaszában pedig jön a két nagyobb falat, a Deák és a Kálvin tér megállók, de ezek még arrébb vannak. 

A BKV honlapján lévő galéria szerint így festenek a felújított állomások:  

Címkék