A mediterrán világ bebarangolása lehet, hogy még várat magára, de a nyári felhőtlen hangulatot itthon is megtalálhatjuk a MemoRise Skybar-ban, a belváros egyik legromantikusabb tetőteraszán. Kozmopolita életérzés, laza hangulat, egy nem mindennapi kilátással megkoronázva!

A gyönyörű panorámák szerelmeseinek nagy örömére Budapesten egyre több tetőterasz születik újjá skybárként, és nyújt csodás felüdülési pontot, például amikor a felforrósodott beton elől menekülnénk. A MemoRise Skybar a Hotel Memories OldTown hatodik emeletén kezdte történetét tavaly nyár végén, a Kálvin tér tőszomszédságában. Friss, modern hangulat jellemzi mind a dekort, mind a gasztronómiáját, tökéletes hely, ha valami különleges élményre vágyunk. A háztetők sűrűjében, Buda dombjaival a horizontban nem lehet nem szeretni a lisszaboni emlékeket ébresztő atmoszférát, ami csak egyre pazarabb lesz az este beköszöntésével, amikor felgyúlnak a város fényei. „Hangulatvilágítást is intéztünk!” – szokták mondani a pincérek ilyenkor.

A családias, de elegáns, barátságos és stílusos teraszon 50 fő fér el kényelmesen. A Skybar színes koktélpalettájával és borlapjával mindenki igényének kedvezni tud. A koktélklasszikusok mellett széles signature, vagyis a tetőterasz bártendere által megálmodott különlegességek és külön gin-tonik választék is található. A signature kollekció egyik különlegessége a Memorise Old Fashioned, aminek egy 23 éves Zacapa rum az alapja, és csokoládéval, naranccsal, valamint fügével van megbolondítva. A borválaszték nagyrészt magyar tételeket sorakoztat fel, valamint 3-féle portói vörösbort.

Az ételek nyitott látványkonyhában készülnek, termelői szezonális alapanyagokból. A grillfogások között megtalálható a friss vöröstonhalsteak, a kacsamáj házi brióssal és hagymalekvárral vagy éppen a hideg málnakrémleves mentás túrógombóccal, de megkóstolhatjuk a terasz specialitását, a szarvasburgert házi fekete zsemlében. Az étlapon két állandó desszert közül választhatunk, isteni a karamellizált öntettel készült popcorn panna cotta, de a csokis bulgur-málnacoulis-ban sem fogunk csalódni.

A MemoRise teraszán csütörtökönként élő zene – jazzes feldolgozások, modernebb pop és R’n’B – adja a megfelelő aláfestést a hétvége indításához. Hétvégente specifikus témák köré szerveződnek az esték, legutóbb a seafoodok kapták a főszerepet, és jönnek még a borkóstolók, brunch-ok, koktélakciók és még rengeteg szuper tematikus program van kilátásban. A részletekért figyeljétek Facebook-oldalukat!

Címkék

Elérhetőségek

Memorise Skybar 1056 Budapest, Bástya utca 33. Facebook-oldal Weboldal