Mikor „budai szórakozóhelyeket” emlegetünk, valójában nem túl széles merítésről beszélünk. Ezért is keltette fel a figyelmet a Majomhoz – pontos írásmódjával: aMajomhoz – nevű kerthelyiség híre a Városmajorban.

„Titkos kertként” jött szembe a közösségi médiában, de azért nem olyan nehéz odatalálni, főleg, hogy a Facebook-oldalukon is részletes instrukcióval szolgálnak. A városmajori futókörön túl, a teniszközpont mellé települt a bár, ahol a zenés programok nagy szerepet kapnak majd: pénteken a Hot Jazz Band ad koncertet, szombaton a Vicky Barcelona rezidens DJ-je működik közre az este folyamán.

Jó borokat a DiVino borbár kitelepült egységei szolgáltatnak, míg az ételért a Király utcából ismerős Burger Market food truckjai felelnek. A fesztiválhangulatot (vagy a belvárosban is elérhető, nagy befogadóképességű nyári szórakozóhelyek életérzését) az is erősíti, hogy csak bankkártyával vagy Hellopay feltöltős rendszerrel lehet fizetni, repoharakkal szolgálnak ki, amelyeket tokenekre lehet visszaváltani, valamint külön személyzetet is találunk a konténermosdóknál.

Úgy tudjuk, aMajomhoz még a soft opening időszakát éli, de állítólag kertmozit is szerveznek majd heteken belül. Szerdán este tele volt a hely, az igény megvan a budaiak részéről, hogy ne kelljen átbumlizni a pesti oldalra egy beülős, laza helyért – kíváncsian várjuk, hogyan alakul majd a törzsközönség és a programok a nyár további részében. 

Címkék