Hiába indult esősen a június, a kényszerszünet után érthető módon beindulni látszanak a nyári programok, miután az utóbbi hetekben egyre több, a járvány miatt bevezetett intézkedésen enyhítettek, többet pedig meg is szüntettek. Az előttünk álló hét nap magával hozza a XIII. Cseh Sörnapokat, a Piacok Napja és a Kiskertpiac következő etapját, elindul az Urban Jungle Budapest sétasorozata, szabadtéren jelentkezi a Csak a Mentes vására, a gyerekeknek pedig animációs nyári tábort indítanak a budaörsi BABtérben.

Június 18., csütörtök

A vendéglátóhelyek újranyitásával elindult a Mitiszol? borkóstoló sorozata, a Warm Days, Cold Wines, ami július 9-ig minden csütörtökön más-más helyszínen vendégeskedik. Június 18-án a nemrég nyílt Marlou ad otthont a kóstolónak, ahol kétféle borsor közül választhatunk, de a bevállalósak valamennyi tételt megízlelhetik.
 
További infók

Június 19., péntek

Az Urban Jungle Budapest csapata elindította városiséta-sorozatát, melynek első célpontja a Margitsziget lesz. A Történetek és fák a Margitszigeten című séta során Kaszás Réka vezetésével ismerhetjük meg a sziget legizgalmasabb fáit és más növényeit, amikhez nem mindennapi sztorik is tartoznak.
 
További infók

Június 20., szombat

Június 20-án visszatér a TaXiTuRi használtruhavására is, melynek ezúttal a Kőleves Kert biztosítja a helyet. A vásár során pénztárcabarát árakon lehet majd kincsekhez hozzájutni, ráadásul vásárlásunkkal nem csak a fenntarthatóságot, hanem az Adománytaxi Alapítvány munkáját is támogathatjuk.

További infók

A Kamélia Kert workshopján kontinensről kontinensre haladva ismerhetjük meg azok teafajtáit, miközben minden résztvevő elkészítheti a saját teakeverekét, amit a foglalkozás végeztével aromazáró tasakban haza is lehet vinni. A június 20-i workshop helyszíne a Görbe Bögre lesz, a férőhelyek száma limitált.
 
További infók

Június 21., vasárnap

Június 21-én ismét megrendezi a Piacok Napját az Erzsébet téren a Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítse a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves termékeket, illetve általánosságban a magyar kisvállalkozók alkotásait. A Piacok Napjához a főszervezőkön kívül csatlakozott a WAMP, a Felelős Gasztrohős, a Gozsdu Weekend Market, a Nagy Budapesti Kultúrzsibi és a Segítő Vásárlás csapata is.
 
További infók

Június 21-én ismét beveszi az ELLÁTÓház nyitott tereit a Kiskertpiac, ezúttal egy virágos dizájn piknik szellemiségében. Lesznek virágok és finomságok a kertből, natúrkozmetikumok, dizájntermékek és sok más egyéb, amit már megszokhattunk.
 
További infók

Ugyanezen a napon szabadtérre költözik a Csak a Mentes Vásár, ez alkalommal a Római-parton található Nánási Udvarban rendezik meg. A kínálat ugyanakkor nem változik, most is megtalálhatjuk majd a számunkra megfelelő glutén-, cukor- és tejmentes, valamint vegán élelmiszereket. Mindezek mellett a kínálat részét képezik a natúrkozmetikumok és zero waste termékek is, a kiegészítő programok között pedig lesz táplálkozási tanácsadás és vércukorszintmérés is.

További infók

Június 22., hétfő

A budaörsi BABtér, azaz a Budaörsi Animációs és Kreatív Tér ismét meghirdeti a népszerű nyári napközis táborait, melyekre már elindult a jelentkezés. Idén az animáció mellett grafikai és zenei csoportok is indulnak a 7–15 éves korosztály számára. A tábori gyerekek a BABtér 300 négyzméterét használhatják ki, a belső udvaron pedig a gyerekekkel játékos kiegészítő foglalkozásokat tartanak. Pihenésként pedig a Primanima Fesztivál legjobb gyerekfilmjeit vetítik le délutánonként.

A nyári táborok a BABtér kreatív heti foglalkozásaiból, a Primanima Animációs Játszóházból, valamint a grafikai és zenei szakköreiből nőtték ki magukat. A szervezők és a gyakorlott művészpedagógusok célja, hogy a tábor során a gyerekek el tudjanak merülni az egyhetes intenzív alkotómunkában, megéljék a kreatív tevékenységek örömét.
 
További infók

Június 23., kedd

László János – a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnöke – születésnapja alkalmából kerekasztal-beszélgetést szervez a Kerékpárosklub, valamint a Közlekedési Múzeum, aminek a Dürer Kert ad helyet. 18 órától Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese tart előadást a keréképározás elmúlt 100 évéről, ezt követi majd a kerekasztal-beszélgetés a jövőbeni fejlődési lehetőségekről Balogh Samu (Budapest főpolgármesterének kabinetfőnöke), Kürti Gábor (a Magyar Kerékpárosklub elnöke) és Vitézy Dávid (a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója) részvételével.

További infók

Június 24., szerda

Idén az Irodalom Éjszakáját is online rendezik meg Budapesten, melynek keretében az Örkény István Színház színművészei 23 ország 23 kortárs szerzőjének műveiből olvasnak fel. Eredetileg a VII. kerület adta volna az esemény helyszíneit, ám a sors úgy hozta, hogy a kortárs világirodalom sokszínűségét felvillantó szövegrészletek az Örkény Színház 23 ismerős vagy titkos szegletében hangzanak el. A felvételek premierje a Facebookon lesz június 24-én, 25-én és 26-án.

További infók

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a Budapesti Cseh Sörnapokat, melynek ezúttal a WestEnd Millenium Tetőkert ad otthont. A kis- és nagyüzemi cseh sörremekek mellett cseh sörökből készült párlatkülönlegességeket, egyéb cseh párlatokat és cseh röviditalokat kóstolhatunk majd június 24. és 28. között.

További infók

Címkék