Még mindig érvényben vannak ugyan bizonyos korlátozások, és kevesebb a szervezett program a városban, mint ahogyan azt máskor megszokhattuk az év ezen szakaszában, de már elindult a visszarázódás. Így hát most már teljesen elhagyhattuk programajánlónkból az online eseményeket, és valamennyi lent felsorolt programon személyesen vehettek részt, köztük olyanokon, mint a FIRST Craft Beer 3. születésnapi bulija, az Apacuka ceramics pop-up vására vagy a Budastep gellérthegyi sétája.

Június 4., csütörtök

Csütörtökön 17 órától a „kistányéros ételek”, vagyis a tapasok, pintxók, finger foodok kerülnek a középpontba a Madách téri Konyhánál, ahol a finom falatok mellé a Grand Vin de Barnag, 10 nap névre keresztelt narancsborát lehet majd kortyolgatni. A borokat palackkal lehet kérni, így érdemes társasággal érkezni!

Június 5., péntek

Pénteken 16 órától a Mélylevegő Projekt tart szabadtéri, becsületkasszás jógaórát a Margitszigeten, Tímár Flóra jógaoktató vezetésével. A szervezők kérik, hogy a 60 perces vinyasa flow gyakorláshoz mindenki hozzon magával matracot, illetve a folyadékpótlásról is mindenki maga gondoskodjon. Az óra relaxációval és légzőgyakorlattal zárul.

Június 6., szombat

FIRST Craft Beer sörfőzde szombaton ünnepli 3. születésnapját a Váci úti taproomban. A FIRST tételei mellett a szekszárdi Brew Your Mind főzde is tiszteletét teszi, míg a sörök mellé dukáló street foodokról – grillkolbászokról és burgerekről – a Kanálgép csapata fog gondoskodni. 

Június 7., vasárnap

Vasárnapra a Budastep újrainduló sétái közül a Gellérthegyi futballmesék címűt ajánljuk, amely 10 órakor, a Citadelláról indul. A túra során ifj. Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója vezeti végig a résztvevőket a Gellérthegy futballtörténeteihez kapcsolódó helyszíneken, Puskás óraüzletétől a Grosics- és a Bozsik-házig.

Június 8., hétfő

Június 8-án, hétfőn 16 és 18 óra között, a Kicsicake sütizőben tart pop-up vásárt az Apacuka ceramics. Ígéretük szerint rengeteg színnel, mintával és formával készülnek, így hát érdemes lesz betérni, akár ajándékot keresünk, akár magunkat lepnénk meg valamilyen aprósággal.

Június 9., kedd

Kedden a Hot Jazz Band nyárköszöntő koncertje mellett ehetünk egy jót az Akácfa utcai Mazel Tovban. A koncert fél kilenckor kezdődik majd, de érdemes korábban érkezni, és persze az asztalfoglalásról se feledkezzetek el!

Június 10., szerda

A Bölcső Bar & Food, az Édes Érzés és a KEG Sörművház összefogásával, a Zentus Craft Beer jóvoltából új kézműves sör készült, melyet június 10-én kóstolhatunk meg először. A Bartók Újra Ale egy kisüzemi APA, kiváló komlókkal főzve, alaposan hidegkomlózva, mellyel a fent említett helyek a vírushelyzet utáni újranyitást is ünneplik. Kis Dániel, a Zentus sörfőzője mindhárom helyen felbukkan majd, a Bölcsőben 19, az Édes Érzésben 20, a KEG Sörművházban 21 órakor találkozhatunk és beszélgethetünk vele.

Címkék