Egészen pontosan június 13-án kezdődnek és várhatóan december végéig tartanak majd a felújítási munkálatok a H7-es HÉV hídján, amely Csepelt köti össze Budapest többi részével.

Amint az a MÁV-HÉV Zrt. honlapján is olvasható, a Kvassay híd átadása óta eltelt közel 70 évben egyszer sem történt jelentős, a tartószerkezetet érintő felújítás, habár az ország egyik legforgalmasabb vasúti hídjáról van szó, éves szinten 86 000 áthaladó szerelvénnyel. A rekonstrukció során cserélik a tartószerkezet egyes elemeit és a felsővezeték-rendszer teljes egészét, valamint átépítik a vasúti pályát, felújítják a hídszerkeszet korrózióvédelmét és a ferencvárosi hídfőnél kialakult vízzsákot is megszüntetik.

A felújítás ideje alatt HÉV-pótlókkal lehet majd utazni, június 13-tól 21-ig a Szent Imre tér és a Boráros tér között, ezt követően pedig év végéig a Kvassay hídnál létesített ideiglenes végállomástól a Boráros térig. A csúcsidőben akár 1,5-2 percenként induló HÉV-pótlók haladását buszsáv is fogja segíteni.

Címkék