Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

Nyilvánossá váltak a Normafa átépítését bemutató tervek

Mindenki kedvenc városi kirándulóhelyén komoly átalakítások zajlanak, új nagyparkoló és fogadóépület épül, miközben a cél az, hogy a tereprendezéssel a zöldefelület aránya nőjön.

A Hegyvidéki Önkormányzat honlapjára került fel az a két ábra, amely szemlélteti a Normafa környékének jelenlegi és tervezett állapotát, jelezve a jelentősebb változtatásokat.

Az utóbbi hónapokban a legtöbb vitát kiváltó objektum a nagyparkoló volt, amelynél a jelentős fakivágások borzolták a kedélyeket. A mostani tervezet szerint az önkormányzat jóval kisebb tisztítást és tereprendezést igénylő terveket készített a szóban forgó területre. Ennek eredményeképpen egy szabálytalan alakú parkolót alakítanak ki, így nem kell kivágni a korábban tervezett 220 fát, a parkolón belül 160 fa marad, és ígéretetet tettek a kivágott fák pótlására is.

Megszűnik a régi parkoló és a buszforduló (ez az új Eötvös út végére kerül), ennek a helyén is parkot és közösségi teret alakítanak ki, ez utóbbi még kérdéses, mit is takarhat egy eleve kirándulóhelyen. Illetve ide kerülnek át a Síház mögül is a büfék.

Ezzel párhuzamosan megtörténik a környező utcák forgalomcsökkentése is, illetve szeretnék megoldani a környező lakosokat aggasztó vadparkolás jelenségét is. Az egyéb fejlesztéseket az Index szedte össze részletesen: többek között a már épül a Normafa Kapuja fogadóépület is, amit idén terveznek átadni, és az elbontott Olimpia szálló helyén kialakított Eötvös Loránd park is nagyrészt kész.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A