Tudtátok, hogy van a Várkert Bazár közepén (mármint ténylegesen odafenn, a rejtőzködőbb és ezáltal békés Öntőház Udvarban) egy bisztró, aminek nagy a terasza, elegánsan minimál a stílusa, és változatosak, ízletesek az ételei? Melléjük pedig alanyi jogon jár a sokcsillagos kilátás a Dunára és a pesti oldalra, amit egy ebéd, vacsora vagy akár esküvő alkalmával is kihasználhatunk.

A koordináták a következők: menj be a Várkert Bazárba, ott, ahol az oroszlánok őrködnek, kacskaringózz fel a parkosított kerten, és sétálj fel egy rejtett lépcsőn (vagy két másik bejáraton), hogy a Budavári Palota alatt elterülő udvaron elérd a Bazaar Eclectica épületét. A körítés eredeti: ha akarnánk, se tudnánk elvitatni tőle az egyik legnagyobb előnyét, a szuper elhelyezkedést.

Bár a helyszínt eddig leginkább rendezvényekre használták (tágas tetőteraszán enni, inni is lehet, de a Lánchíddal a háttérben akár a boldogító igent is ki lehet mondani), tulajdonképpen bárki számára nyitva áll. És itt a bárki ugyanúgy jelenti azt is, aki nem szeretne csillagászati összegeket elkölteni, miközben egy exkluzívabb helyen vacsorázik - az árak bár magasabb kategóriájúak, egyáltalán nincsenek elszállva.

És hogy mi mindenből választhatunk? A konyha élén Kántor Ferenc András séf áll, aki egy változatos, multikulti étlapot rakott össze. Ezt a folyamatot szezononként megismétli; a tavaszi menü éppen ottjártunkkor debütált. Természetesen vannak olyan alapelemek, amiket egyszerűen nem lehet elhagyni (gondolunk itt a pankómorzsás schnitzelre, ami isteni kapros uborkasalátával érkezik - 3590 Ft), de a köretek, színek és egyéb alapanyagok rendszeresen változnak.

A választék bisztrószerű, tehát a menü egy oldalon kényelmesen elfér, mégis képes rózsalekvárral és brióssal körített libamájpástétomtól  (3490 Ft) kezdve citromos túrógombóccal és málnakaviárral gazdagított málnakrémlevesen ( 1490 Ft) át almás-zelleres rukkolasalátával és sajtos gratin burgonyával kísért rozé kacsamellig (4190 Ft) sok izgalmat megvillantani. Külön szeretjük a köreteket és a furcsa párosokat - az ételek, amikről azt gondoljuk, már ismerjük, itt képesek meglepetéseket okozni.

Magyar vendégeknek éppen ezért a kísérletezésért, külföldieknek pedig a kihagyhatatlan magyaros, de átgondolt fogásokért érdemes jönni. Bár estig mi most nem maradtunk, sok lábról levevős randit tudunk ide elképzelni, de ugyanúgy érdemes elhozni anyut és aput is. Végül pedig akkor is lehet számítani rá, valaki extrább rendezvényhelyszínt keres, legyen az céges buli, esküvő vagy szülinap.