A kilencvenes évek legendás cukrászdáját, az érdi Pataki Cukrászdát tömegesen szállták meg hétvégente a fővárosi családok – mostantól viszont Budapesten is beszerezhetjük gyermekkorunk kedvenc ízeit, hiszen hónap elején megnyitott a Pataki Cuki a Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

Pataki Ádám és családja hosszú ideje tervezték, hogy nyitnak egy egységet a fővárosban, is, de mindeddig váratott magára a terv megvalósítása. „Édesapám halála után fontos volt, hogy milyen irányban fejlesztem a vállalkozást” – mondja Ádám, aki 2014-ban veszítette el cukrászmester édesapját.

A cukrászda enteriőrjét Ádám felesége, Liptai Claudia álmodta meg, szerettek volna, ha a hely egyfajta szeparéként is szolgál, főleg, hogy egy bevásárlóközpontban van az új hely.

A Pataki érdi egysége is a klasszikus vonalat képviseli, és ez köszön vissza a budai üzletben is, azzal a különbséggel, hogy Claudia javaslatára bekerült pár új termék, például a minitorta, férfiakra és nőkre optimalizálva. „Egy 8-10 szeletes tortát egy kétfős háztartás soha nem tud megenni, így megalkottuk a miniverziót” – mondja Claudia. A többi termék azonban tényleg a gyerekkorunkat idézi, és ez nem véletlen.

„Én nagyon hiszek a gyerekkori ízekben, hiszen egész életünkben azt keressük, amit a nagymamánk adott a kezünkbe” – mondja Claudia. A pultban megtalálhatóak a nagy klasszikusok, a dobostorta (700 ft) a puncs szelet (700 Ft) a kardinális (500 Ft) és a búrkifli is, de emellett remek sós kínálatból, pogácsákból és sajtos rudakból is és bajor sörperecből is válogathatunk. Hiába azonban a nosztalgikus hullám, a mai idők szavára is figyelni kell: mindenmentes sütiből a mango delight a favorit.

Szendvicseket is készítenek – Claudia kamaszkori élményei alapján készül a körözöttes molnárka, de a saját bécsi pereceiket is megtöltik sonkával, sajttal és friss zöldségekkel.

A házaspár a Pataki Cuki koordinálását is közösen végzi: Claudia napi 2-3 órát tölt ott – ahogy ő mondja – mint boltoskisasszony, Ádám pedig fele-fele arányban tölti majd az idejét az érdi, illetve a budai üzletben.