Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Ebéd vízparti panorámával – a magyar konyhát gondolta újra a DNB Budapest

Duna-parti ebéd a belváros szívében? A DNB Budapest nem csak különleges helyszínével vívja ki magának az elismerést a hazai gasztronómiai szcénában. Emlékezetes ételvariációival és kedves kiszolgálásával hamar a szívünkbe lophatja magát.

A Dunakorzó a főváros egyik legromantikusabb pontja, pompás kilátás nyílik a Budai Várnegyedre, a Citadellára, a Gellért-hegyre és Budapest méltán híres hídjaira. A Budapest Marriott Hotel aljában található bisztró erre a kivételes hangulatra épít, és ezt emlékezetes vendéglátással koronázza meg.

Az elegáns, mégis barátságos környezet sokfunkciós: itt remek lehetőség nyílik egy sietős, de kiadós ebédre ugyanúgy, mint éjszakába nyúló baráti pezsgőzésekre.

Az étterem külön egységként működik, nem kell szállóvendégnek lenni ahhoz, hogy kiélvezhessük a bőséges büféasztalos reggeliket, a fix áras üzleti ebédeket vagy a látványkonyhában készült színes vacsorákat, de lehetőségünk van frissen szeletelt sonkát csipegetni borunk mellé, vagy egy kávé-süti kombinációval töltődni fel a tágas teraszon.

A mottó náluk a magyar konyha újragondolva: itt a hangsúly a hazai vonalon van, hiszen a DNB vezető séfje az aktuálisan elérhető szezonális alapanyagok mentén újítja meg kéthetente a menüt. Csak és kizárólag helyi nyersanyagokat használnak az ételekhez, és egy extra csavarral varázsolják azt asztalunkra. Ég veled klasszikus rizibizi, helló mennyei zöldborsós risotto!

Az étlapról három előételből, egy napi levesből, valamint négy főételből és három desszertből lehet mindig választani. Két fogás ára 3300Ft, míg 3 fogás 4200 Ft-ba kerül, ami tartalmaz még egy vizet, házi limonádét vagy üdítőitalt is. Minden menüben szerepelnek húsmentes finomságok, és az ételeket tudják módosítani egyes intoleranciák szerint is.

Nagy kedvencek a magyar halak, borok és a helyi termelői sajtok. Általában mindig találunk csokoládé alapú finomságot: van reformpalacsinta, pohárdesszert és egy torta jellegű édesség is, mindegyik méltó befejezése lehet a menüsornak.

És ha ez nem lenne elég, adunk még egy okot, hogy ellátogassatok az étterembe, most két hónapon át a fogyasztásotokkal egy jó ügyet is támogattok. Szeptemberben és októberben minden ebéd vagy vacsora árából 1 eurónak megfelelő összeget adományoz az étterem az SOS Gyermekfalvaknak, akik fiatal felnőtteket támogatnak.

Hasonló tartalmak

Shopping Gasztró

tMK & Friends XMAS Shopping & Brunch

Egy újabb repertory shoppingra készülhetünk a pesti oldalon, méghozzá egy olyan izgalmas és tágas helyszínen, mint a Kastner Kommunity, ahol december 16-án és 17-én várnak egy kellemes hangulatú karácsonyi shoppingra. A Kastner Kommunity egy találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, galéria, ahol érdemes a karácsonyi ajándékok beszerzését összekötni egy brunch-csal is.

Mutatunk egy kávézót, ahol akár színészekkel is összefuthatunk!

?>

A Katona József Színház büféje, a kantin: nem csupán az előadások idején, hanem mindennap nyitva áll a vendégek előtt.

Közép-európai ebéd 120 méterrel a város felett

?>

Krúdy kedvence és régiós gyöngyszemek, bisztróhangulat és a város legizgalmasabb panorámája – megnéztük a VIRTU Restaurantot.

A hedonizmus titkos receptje – Indítsd pezsgős reggelivel a napot!

?>

Nincs jobb napkezdés, mint egy hosszú, pezsgős reggeli, amit szép környezetben, barátokkal vagy akár egyedül, magunkat megajándékozva tölthetünk.

Neked ajánlott

A