Piliscsabán épül fel a Országos Széchényi Könyvtár Archivális Raktára, ahol a tartós megőrzési kötelezettséggel érintett (sokszor muzeális) dokumentumokat fogják elhelyezni. Az épület látványban és szimbolikájában erősen kapcsolódik a közeli erdőhöz, a Makoveczi örökséghez és a leendő funkcióhoz is. Íme a tervező TSPC Csoport első látványtervei.

A piliscsabai egyetemi campushoz tartozó Iosephinum területén épülne fel a Magyarországon még előkép nélküli archiválási raktár, amelynek a feladata lesz az Országos Széchényi Könyvtár megőrzési kötelezettséggel érintett – évente akár 15 ezer példányszámmal növekvő – dokumentumtípusainak a szakszerű tárolása is. 

Az épület homlokzata szimbolikájában egyszerre utal a funkcióra – az itt őrzött papíralapú örökségre – és a környezetre is, a pilisi erdőket idéző hatalmas áttört levélmintás ablakkal, és a Makovecz-féle organikus építészet formáinak és anyaghasználatának megidézésével.

Parai Zoltán, a generáltervező TSPC Csoport projektvezető építésze úgy fogalmazott hogy: „Természetesen építészként elsősorban a megrendelő által meghatározott funkcióknak kellett megfelelnie a terveknek, de a tervezőcsapatot komolyan foglalkoztatta a mély jelentéstartam és az a kulturális örökség, amelynek itt házat építünk. Turi Attila építésszel együtt dolgozva a térhez, múló időhöz és őrzésre átadott örökséghez való kapcsolódásokat a homlokzaton megjelenő szimbolikával szerettük volna kifejezni.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából készülő épület ezen felül minden részletében a raktározási funkciót szolgálja, és megfelel a szigorúan őrzött biztonsági létesítmények követelményeinek.