Új reggelizős-brunchozós-ebédelős hely nyílt a Múzeum körúton: a Mindenem a tradicionális hazai konyha ízeivel, változatos heti ebédmenüvel és nagyvonalú tereivel hamar a környéken élők, dolgozók, egyetemre járók mindennapi törzshelye lehet, legyen szó egy gyors reggeliről és kávéról, beszélgetős késői brunchról vagy kiadós ebédről, esetleg délutáni baráti találkozóról egy gin-tonik mellett. A koncepció egyszerű(nek) tűnik de nagyszerű, tudatosan nincs túltolva a trendi „mindenmentesség”, a hangsúly a minőségen, őszinteségen és a kedvességen van.

A nemrég bezárt, de előtte évtizedekig nullahuszonnégy nyitvatartó bölcsészek, éjjeli baglyok körében legendás Múzeum Cukrászdában az volt a kedvencünk, hogy lehetett üldögélni a hatalmas, kirakatszerű ablakokban, és figyelni a soha nem alvó Kiskörutat.

Bár a cuki úgy tűnik, már a múlté, mégse kell lemondanunk kedvelt időtöltésünkről, hála a szomszédban frissen nyitott Mindenemnek, ahol a régi élmény mellé már jelentősen kellemesebb gasztrokörítés is társulhat immár.

Az egykori fodrászszalon, majd szoftverbolt helyén idén júliusban nyitott meg a reggelizős-brunchozós-ebédelős hely, ahol az ébresztő kávénkért már 7-től beugorhatunk, és este 7-ig van esélyünk egy jó csirkepaprikást megenni – vagy akár hazavinni a szuperkörnyezettudatos elviteles dobozokban.

De még mielőtt ennyire előreszaladnánk, kicsit beszélgettünk Renátával és Kristóffal, akik a hely lelkét adják, hogy hogyan is csöppentek a vendéglátásba, mi a koncepciójuk, és hogyan áll össze a kínálat.

A név – Mindenem – egyszerre jelenti a maximális elköteleződésüket, azaz hogy minden tudásukat, ötletüket beleadták, abba, hogy ez, első helyükként megnyithasson, és aspirál arra is, hogy reményeik szerint a környékbeliek számára is egyfajta törzshely lesz, ahova szívesen visszatérnek, vagyis végső soron nekik a mindennapjaik részévé válik.

Tudatosan nem hangsúlyozzák túl a mindenmentes vonalat, se az újhullámosságot, de közben mégis odafigyelnek minden részletre. Ez azt jelenti, hogy az elviteles dobozok környezetbarátok, a szívószál lebomló, az allergének aprólékosan fel vannak tüntetve az étlapon, mindig találunk vega változatot, az egészségtudatos chiapuding, kókusztejes zabkása házi granolával (1190 forint) és búzafűlé ugyanúgy opció reggelire, mint a bundás kenyér vagy a sajtos-gombás-sonkás omlett.

(A háromtojásos omlett alapára 890 forint, és választható hozzá hétféle feltét, a kolbásztól a paprikáig, elemenként 100 forintért). Későn kelőknek, turistáknak jó hír, hogy egészen 3-ig lehet reggelizni, vagyis az már inkább brunch, de közben meg párhuzamosan 11.30-tól 3-ig már mehetünk ebédmenüért is.

Ezt napi 100-150 főre tervezik, kérhetjük két és három fogásos variációban is, a választék mindig kétféle leves és egy előétel, három főfogás és egy desszert.

Cél, hogy a kiszolgálás gyors maradjon, de messze elkerüljék a kifőzdei kondéros megoldást, így egy ideig kísérlezetek azzal is, hogy hogyan oldják meg az adagok elkészítését, de a hátsó traktusban húzódó hipermodern konyhával ez is lehetővé vált.

A heti menüben felbukkannak a szezonális alapanyagok, míg az állandó étlapon a tradicionális hazai ízek ihlette fogások dominálnak, mint a gulyásleves, csirkepaprikás (2290 forint) vagy a túrógombóc meggyraguval (890 forint).

Az általunk kóstolt csirkepaprikás az első falat után bekerült életünk top 3 paprikásába, aminek nagy szerepe volt a tökéletes puhaságú nokedlinek és az omlós húsnak is, a túrógombóc pedig könnyű volt, és a savanykás, meggyes ragu és a puha tejfölhab tette teljessé.

Mivel este 7-ig tartanak nyitva, így éjszakába nyúló italozásra ne készüljünk, de egy lazább munka után baráti csevejre össze tudunk futni egy longdrink vagy pohár balatoni bor mellett. Ehhez sonka- és sajttálakat (camembert, kecskesajt, snidlinggolyós kéksajt, körtehab és savanyított alma körítéssel) kínálnak, házi sütésű zöldfűszeres lepénnyel.

A WiFi és légkondi alap, így – bár nem ez a fő profil – de Renáta szerint volt már arra példa hogy valaki beült egy kávé vagy limonádé mellett dolgozni is egy órára. Egyedül a háttérben villogó TV borítja meg a hangulatot kicsit, de ez inkább már csak egyéni ízlés kérdése, van, akit abszolút nem zavar.

Zárszóként még kiemelnénk, hogy tágas a hely, és nagyvonalúan bántak a terekkel: a könyökünkkel nem lógunk bele a másik tányérjába, a nagy asztalokon pedig bőven elfér akár 4-5 fogás is, plusz az italok, nem kell egyensúlyozni a szélén a poharainkkal, de így is – a túlzsúfoltság érzése nélkül – egy 40 főt befogadó helyről van szó. Nem egy rétegigényt akarnak kielégíteni, hanem egy mindennapi helyet álmodtak meg, ahova be lehet ugrani egy kávéra és egy kiadós elviteles szendvicsre (a mangalicakolbászos 1190 forint, a háromsajtos 890) egyetemre vagy munkába menet, és a jövőben szeretnék erősíteni az elviteles vonalat is, ami akár vacsorára, vagy a Múzeum kertbe, Trefort kertbe kiülős ebédre jó megoldás lehet.