A gördülő gasztronómia négy hazai képviselője összefogott, és a Római-parttól nem messze nyitott egy street food bárt, szmókerben sült húsokkal, hamburgerrel, crêpe-pel és rántott sajtos szendvicsekkel. Az alig egy hete nyitott Green Platz Streetfood Bar nem csak akkor lehet jó alternatíva, ha már unjuk a különböző vízparti hekkezőket; a szabad ég alatti minőségi falatozásra ugyanis egyelőre nincs túl sok opció a környéken.

Veégh Attiláról a budapesti burgeresek kedvenc hamburgeit összesítő cikkünkben már leírtuk, hogy a hazai street food színtér nagy tudója, és hogy a gördülő gasztronómia első hazai képviselője (Snackmobil) is hozzá köthető. Így már szinte meg sem lepődtünk, hogy legújabb projektjében is a vendéglátó járművek vannak a fókuszban. A Római-part Északi összekötő vasúti hídjától csak pár perces sétára található Green Platz Streetfood Barban ugyanis négy – a fesztiválokon már bizonyított – brand kínál alternatívát a hekkre: a Kanálgép, a Zabáljcsak, a Paneer és a CrepeZilla.

Az alig egy hete nyitott hely ráadásul nem csak egy négykerekűekkel körülhatárolt területet takar: az egykori teniszpályán ugyan vannak szabadtéri székek és asztalok, hamarosan pedig kikerülnek a napozóágyak is, de felépült egy fedett rész is, asztalokkal, székekkel, a végében mind a négy egység pultjával, amik mellé egy ötödiknél kérhetünk különböző frissítőket, például kávét, limonádét, sörből pedig a Reketye Brewing Co. lágerét és búzáját. 

Ottjártunkkor kiderült, hogy a pulled pork hazai prófétái egy szmókerben sült császárhúsos tállal (1799 forint) is készültek, ami csak itt lesz elérhető, a kitelepüléseiken nem – így természetesen meg kell kóstolnunk. Szaftos volt, pont ideálisan fűszeres, érezhető volt rajta a füst és a tűz aromája, nem okozott tehát csalódást a korábbi élményeinkhez képest sem. De természetesen megmaradtak az olyan régi kedvencek is, mint például a vörös cheddarral, hagymalekvárral, házi barbecue szósszal, és fokhagymás tejföllel tálalt tépett malachús (1599 forint).

A Paneerrántott sajtos kreációit szintén jól ismertük, hiszen már Budapest több pontján is van üzletük, de itt sem okoztak csalódást. A trappistával, kecskesajttal, cheddarral – vagy ortodox módon húspogácsával – töltött szendvicsek közül most a legelsőt kóstoltuk meg, amibe lilahagymalekvár, rukkola, lyoni hagyma és steakszósz kerül még a ciabattába (1890 forint). 

A Kanálgép food truckjából 2016 óta kerülnek ki különféle húsgolyó-variációk, hamburgerek, grillszendvicsek, levesek, amiket ide is hoztak magukkal. Az általunk kóstolt katalán burgerbe (1590 forint) többek között paradicsomos szósz, mediterrán sonka és egy szaftos húspogácsa is kerül, valamint többféle zöldség, ami a Római közelsége miatt kifejezetten vízparti hangulatot varázsolt.

A CrepeZilla nevéhez hűen a desszertekért, valamint a sós palacsintákért felel majd; a többféle variációból mi egy nutellás-epres-banános kombinációt (1400 forint) kóstoltunk, ami a friss gyümölcsök, valamint az épp csak kellemesen édes tészta miatt maradt emlékezetes. Ráadásul pont ideális mennyiségű mogyorókrém került bele, ami még nem tette az egészet túl gejlé, amit nagyon értékeltünk.

Bár még csak egy hete nyitottak, Attiláéknak már többféle tervük is van a jövőre nézve: a már említett napágyakon kívül szóba került, hogy mivel a város egyik legforgalmasabb bicikliútja pont előttük halad el, ezért terveznek  például egy frissítőpont, amivel becsalogathatják majd őket. De idővel szeretnének majd még pár kitelepülő autót, több sörcsapot, és némi „parkosítást” is; annyi viszont már biztos, hogy jövő héttől már este és hétvégékén is nyitva tartanak, hamarosan pedig lesznek koncertek is.