Egyik szemünk sír, a másik nevet: bezárt a Kolosy téri Zazzi, az üzlethelyiséget viszont a Gerbaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és párja, Varga Ágnes vette át. Így végre bármikor élvezhetjük a sós mogyorós, barackos szeletüket, orosz krémtorta átértelmezésüket vagy a Törley rozé pezsgőjével készült Le Rose d’Agnest. Kóstoltunk, hogy magabiztosan kijelenthessük: a prémium desszertekért megéri átkelni a városon.

2018 első fele, úgy tűnik, hogy Buda előretöréséről szól – szinte minden hétre jut egy hely, amiért megéri Pestről átkelni a túloldalra. Megnyílt a Málna The Pastry Shop, Kolonics Zoltán és párja, Varga Ágnes közös cukrászdája, amire túlzás nélkül rengetegen vártak.

A Gerbeaud és több ötcsillagos szálloda főcukrásza elmondása szerint nap mint nap szembesült azzal a kérdéssel, hogy mikor és hol lehet megvásárolni a különböző rendezvényeken kóstolt, illetve a közösségi média felületein látott desszertkülönlegességeit, így amikor felajánlották nekik a helyet, egyértelmű volt, hogy belevágnak.

A Kolosy tértől csupán egy rövid sétára található hely letisztult és nőies, színeiben a fehér és a rózsaszín, a falfelületek terén pedig a tükrök dominálnak. Mint megtudjuk, ez Ágnes érdeme: övé a vendégtér, míg Zoltáné a műhely.

Utóbbiból főleg a már jól ismert és szeretett, magas minőségű alapanyagokból készülő franciás endorfinbombák, valamint a hazai klasszikusok újragondolásai kerülnek ki. De igyekeznek különböző országok desszertjeit is beemelni a kínálatba, így svéd vagy éppen olasz ihletésű különlegességekre is számíthatunk a jövőben.

Illetve fagylaltokra – amelyek megérkezéséig málnás, mangós és passiógyümölcsös parfait-val lehet védekezni a meleg ellen.

De az olyan közönségkedvencek, mint az orosz krém torta átértelmezve, illetve a bazsalikomos-citromos vagy sós mogyorós, barackos szelet már most kóstolhatók és érdemes értük akár egy nagyobb kitérőt is tenni. Utóbbiban a sárgabarack fanyarsága izgalmasan játszik össze a mogyoróvaj sósságával és a csokoládé lágyságával, mindez ráadásul egy mogyorópralinéval kevert karamellizált ostyán pihen. Előbbi esetében pedig a minőségi összetevők (valódi rum, angolkrémből főzött bavaroise, Callebaut Velvet fehér csokoládé) egészen új szintre emelik a jól ismert magyar édességet.

A névadó desszert mandulalisztes piskótával, málna mousse-szal és kompóttal készül; egyszerre van meg benne a gyümölcs kicsit fanyar, kicsit édes íze, ráadásul látványnak sem utolsó. De a sajttortán is csavartak egyet: a tetején fehércsokoládé-gömbbe zárt eperlekvár várja, hogy „kiszabadítsuk”.

Emellett muszáj szót ejtenünk a kávés-málnás opera szeletről, a citromos tartról vagy a Kolonics múzsája (és társa) után elnevezett Le Rose d’Agnesről is, mely Törley rozé pezsgővel készül. (A desszertek ára egységesen 950 forint.) Azoknak pedig, akik a különböző érzékenységeik miatt csak félve kattintottak a cikkre, van egy jó hírünk: mindig vannak gabona-, tej-, tojás- és cukormentes alternatívák, valamint rendelésre készítenek tortákat is.

Ugyan cukrászdaként hivatkoztunk rá, a Málna több ennél: több különböző fajta édes és sós kekszet (ánizsos meringue, citromos sable, cheddar sajtos vagy angol tripla csokis változat), gyümölcskenyeret árulnak előre csomagolva, valamint a trüffelek(150 forint/darab) és macaronok(300 forint/darab) is a kínálat részét képezik. Édesszájú legyen a desszertvilláján, aki mindegyiket meg tudja kóstolni anélkül, hogy eltelítődne! Nem csak ezért érdemes azonban visszatérni – a szezonalitás jegyében változni fog a kínálat, a hidegebb időszakra például saját Sacher-torta változatukkal készülnek. Csak győzzük ledolgozni a felszedett kalóriákat!