A hosszú hétvége apropóján nem kevesebb mint hat napra ajánlunk közel ötven különféle programot: magyar karikatúrákra fókuszáló pop-up kiállítást, disznótoros termelői piacot, belvárosi dzsungelmókát, városnéző sétát és irodalmi fesztivált is. Ha pedig ezek közül egyik sem mozgatott meg, lesznek még premier előtti vetítések, vegán brunchok, illetve orgonaavató koncertek is! Találkozzunk mindenhol!

  • Csütörtök

A XXII. kerületből települt be a belvárosba a Kolbász Box, ami se többet, se kevesebbet nem kínál, mint ízletes kolbászokat és a belőlük készített fantáziaétkeket. Választhatunk a natúr és a pikáns verzió közül, az árukban pedig benne foglaltatik egy óriási szelet házi kenyér és egy választható szósz is. De kérhetjük burgerben is, ami friss kolbászhússal, cheddar sajttal, házi és aszalt szilvás szósszal kiegészült paraszt- és aszalt szilvás változatokat takar, illetve jó opció lehet még a balkáni csevapcsicsa által ihletett kolbászcsicsa.

Joan Català: Pelat/ Budapest-szerte

Egy fatörzs és egy ember - az izgalmakkal teli mégis költői darab arra vállalkozik, hogy a tánc, a színház és az újcirkusz határait átlépve eltörölje a különbséget néző és előadó között. Rizikós, őszinte és merész vállalkozás, szép és megható bizalmi játék, egyben közösségi élmény.

MONYO Brewing Co. & Uradalmi Sörmanufaktúra - Hop Harvest 2018 sörpremier/ KEG Sörművház

A két kiváló sörfőzde nem először szüretelte együtt a különböző aromakomlófajtákat a varázslatos váli Uradalmi-birtokon, és nem először főznek ebből közösen a MONYO-nál friss szüreti sört. De először mutatják be a KEG Sörművházban az aktuális Hop Harvestjüket, ami idén egy IPA lesz. Az ünnepi alkalomból a két főzdétől elég sok csapra kerülnek fel további izgalmas tételek.

9. Vaktetováló Est/ Szimpla Kert

Ha mindig szerettél volna egy tetoválást, de soha nem tudtad eldönteni, hogy mi is legyen az, illetve ha már van egy, de épp ezért valami újra vágynál, van egy jó tippünk. Írj magadról egy pár soros rövid bemutatkozást, ülj le az egyik székbe,  és a tetováló elkészíti neked azt a személyre szabott mintát, amiről te sem tudod, hogy mi lesz az, csak akkor, miután elkészült.

Lemezjátszó #17: The Beatles - The White Album/ B32 Galéria és Kultúrtér

A programsorozat keretében minden alkalommal egy bakelit lemezt hallgathat meg a közönség a rock 'n' roll történelmének legnagyobbjaitól. Utána pedig Horváth Gergely, a Petőfi Rádió hajdani Kultúrfitnesz című műsorának vezetője beszélget a hazai könnyűzenei élet sztárjaival - most például Delov Jávorral (Random Trip, Turbo) - az adott album koncepciójáról, háttértörténetéről. A cél, hogy hogy a könnyűzene évtizedek óta a mai napig meghatározó formátuma újra visszanyerje népszerűségét, értékét.

Nemes Z. Márió: A Víziördög harca a Világmindenség Szörnyével/ LOLLIPOP FACTORY BUDAPEST

A Víziördög harca a Világmindenség Szörnyével című kiállítás Alekszandr Beljajev 1928-as A kétéltű ember című regényére, illetve annak szovjet filmadaptációjára utal vissza. A generációk vizuális tudattalanjába beíródó akvafuturista vízió NZM számára is meghatározó volt, melyet most digitális kollázsok formájában próbál felszínre hozni, amihez gyermekkori rajzait is felhasználta. Ichtyander románca csápos boszorkányokkal, avagy a kétéltű trash végre feltámad Atlantisz romjai alól.

Belle Époque vacsora/ Société Budapest

A vacsorát az a századfordulós, múltszázadi "szép időszak" inspirálta, amely a magas és gazdag művészeti, kulturális fejlődéséről híresült el. A Belle Époque-korszak szimbóluma egyértelműen Párizs volt, a lüktető francia főváros, ahova a séf Krasznai Norbert által összeállított koktél-ételpárosítások is elvisznek minket. Egy "vajhal, füge, citromfű"-t és mellé egy Pumpkin Margaritát valaki?

Egytőről - Bárokban Borokról II Kékfrankos & Bikavér - Eger/ Doblo Wine & Bar

Egy könnyed, laza eseménysorozat, könnyed, laza borokról: ez az Egytőről. Ezúttal a Doblo kifejezetten erre az estére összeállított, az egri borvidékről származó kékfrankos és bikavér borsorát lehet majd végigkóstolni, amikről mindent elmesélnek. Ráadásul a vendégek ezúttal a Böjt-testvérek lesznek Egerből, akiktől bátran lehet majd kérdezni is!

Vulgar Display Of Cover: Vinnie Paul emlékest/ A38 Hajó

Idén júniusban eltávozott a PanterA egyik alapítótagja, olyan formációk legendás dobosa, mint a Damageplan, a Hellyeah vagy a Rebel Meets Rebel. A Vulgar Display Of Cover egy, az életművén átívelő setlisttel fog tisztelegni személyének, és zenéjének öröksége előtt, ebben pedig társa lesz a teljes Strength Of Will zenekar, a Neck Sprain oszlopos tagjai, Apey és Siklósi Örs, az AWS frontembere is.

Lebanon Hanover, Black Nail Cabaret/ Dürer Kert

Végre Budapestre is eljut az elmúlt évek egyik legfigyelemreméltóbb coldwave/posztpunk zenekara, a Lebanon Hanover! A svájci származású Larissa Iceglass, és a brit William Maybelline a modern kor igazi romantikusai, akik őszinte áhítattal olvassák William Wordsworth verseit, lenyűgözi őket az Art Nouveau esztétikája, és egyaránt élvezettel fedezik fel a brit tengerpartokat és sötét erdőségeket, valamint Berlin inspiráló, urbánus dzsungelét. Ha szereted a Christian Deathet, a Siouxsie And The Bansheest, vagy a She Past Away-t, semmiképp se hagyd ki őket!

  • Péntek

Az Elefánt vidékről induló zenekarként hat év alatt felküzdötte magát a legnépszerűbb itthoni gitáros formációk közé. Tavaly jelentkeztek karrierük leginkább szerteágazó, egyben legbátrabb lemezével, a Mindennel, de azóta már megírtak egy dalt a folytatáshoz - a Micsoda pedig egy péntek-szombati A38-as duplakoncerten debütál majd élőben. Ennek kapcsán kérdeztük az énekes-frontember Szendrői Csabát szövegközpontúságról, távlati tervekről, kísérletezésekről, és még sok másról.

Grafityisz - Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből/ Országos Széchenyi Könyvtár

Vicclapok a 19. század második felétől, az első magyar illusztrált élclap, a Charivari-Dongó, a Jókai Mór által kiadott Üstökös vagy a Bolond Miska. Az első politikai vicclap, a Borsszem Jankó és a Pikáns Lapok - ezek mind megtekinthetőek lesznek az Országos Széchenyi Könyvtár októberi pop-up kiállításán. De az I. és II. világháború közötti sajtótermékek közül is fellelhető lesz jónéhány, például Az Ojság, a Pesti Posta, a Szabad száj és a Pesti Izé karikatúrái, emellett az érdeklődők találkozhatnak a 20. század legismertebb újságjával, a majd ötven évig működő Ludas Matyival is.

Musica Moralia/ Klinika

Csendes zaj, érzékeny, éteri poszt-folk zene cimbalomra és egy összetéveszthetetlen énekhangra hangszerelve - nagyjából ez várható Meggyesházi Éda akusztikus minikoncertjén. Rendkívül személyes dalok, eszes, fortélyos mozgás a térben, teljesség egy bolygón; talán a Plúton, amint a szívével felénk néz.

Recirquel Újcirkusz Társulat: My Land/ Müpa

A Recirquel legújabb produkcióját ember és anyaföldörök érvényű összetartozása ihlette. Az előadás az emberiség legősibb mítoszainak visszhangján szólal meg, miközben szereplői egy időtlen és illúziókkal kifeszített térben saját szabadságuk hangját keresik. Vági Bence ezúttal hét virtuóz ukrán vendégművészt kért fel egy új, formabontó cirkusz-előadás megalkotására.

Így szerettek ők - Molnár Ferenc/ Átrium Film-Színház

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán.

Gryllus Ábris/ Akvárium Klub

Gryllus Ábris, zenész, médiaművész. A FOR. zajtechnó formáció egyik tagja. Bár több lemezt is megjelentetett az elmúlt tíz évben (például Yvein Monq név alatt), saját nevén kiadott első albuma, a Post_ 2017 végén jelent meg a budapesti Farbwechsel kiadónál. A mostani este során készülő új lemezének kísérleteibe enged majd betekintést.

K2 Színház: Hűség/ MU Színház

Hogyan válhat egy átlagos kisfiúból felnőtt korára a Harmadik Birodalom egyik legnagyobb tömeggyilkosa? Hogyan képes deformálódni egy ember személyisége az őt ért társadalmi hatások által? Mit jelent egy ember életében az erkölcs, a család, a hit vagy éppen a hűség fogalma? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a K2 Színház produkciója Robert Merle Mesterségem a halál című regényével és Rudolf Höss emlékirataival.

Uto Karem/ Tesla Budapest

Uto Karem DJ-ként több mint húsz éve cipeli lemeztáskáját világszerte nagyvárosok klubjai közt, ezúttal a Tesla Budapest falai közé. A dél-olasz producer alkotói lenyomatát olyan referenciák jegyzik, mint a Global Underground, a Ministry Of Sound vagy a Tronic Music. Emellett 2008 óta üzemelteti az Agile Recordings névre keresztelt saját lemezkiadóját, ahol UMEK, illetve Christian Smith személye a garancia a masszív technó-élményre.

Benedek (Live) / TOLDI

A Los Angeles-i DJ-producer le sem tagadhatná, hogy az Angyalok városában született: zenéjéből áradnak a boogie funkos, analóg szintetizátoros hatások, amiket az experimentális new wave, illetve a fúziós jazz elemeivel ötvöz. Sajátos stílusötvözetére olyan kiadók figyeltek már fel, mint a PPU vagy a Leaving Records, de havi rádióműsora van az NTS Radion is, és a Boiler Room rajongói előtt sem ismeretlen már a neve.

TensalLÄRM

Sokan, köztük a Technokunst szervezői is a spanyol vonalat tartják a technó egyik örökös ágának. Ők voltak mindig is, akik a legjobban integrálták a klubokba a nehezen emészthető repetitív ritmusokat úgy, hogy sosem süllyedtek bele a kommersz ingoványos mocsarába. Oscar Mulero vagy Christian Wünsch mellett jó példa erre az Exium formációban feltűnt Tensal, aki 2014-ben hozta éltre egyszemélyes projektjét. Letisztultabb, sound design központú, minimálisabb stílusú zenéi minden előremutató lemezlovas táskájában felbukkannak, a hosszúhétvége nyitásaként pedig most a sajátjából szemezget majd.

  • Szombat
Pancs Vegán Piac / Élesztőház udvara

A Pancs piac vegán vonala a kezdetektől jelen volt, azonban Steiner Kristóf két évvel ezelőtti látogatásával kapott igazi lendületet. Egyre több induló vállalkozás csatlakozott, mostanra pedig már akkorára nőtt az igény az állati eredetű alapanyagoktól mentes termékekre, hogy a vegán piac ezentúl önállóan, heti rendszerességgel tér vissza az Élesztőház udvarára.

Disznótoros Czakó Piacz/ Czakó Kert

A szombati piacra ismét az ország legjobb termelői hozzák el legszebb portékáikat: zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat, húsféléket, virágokat, magokat, vadon termő gombákat, és más különlegességeket – amikből a Czakó Kert séfje reggelit és ebédet is készít. Ráadásul ezek mellett a mostani alkalommal friss disznótoros termékekre is érdemes számítani, egyenesen Kalocsáról!

Kicks R Good #08/ Dürlin Budapest

Néhány éve egy baráti társaság úgy döntött, hogy itt az ideje közösen belefogni valami újba, megkezdeni a hazai streetwear kultúra fellendítését. Ez lett a Kicks R Good. Az idei évben a SneakerTracker csapatával egy napra birtokba veszik a Dürlin Budapestet, hogy a hazai sneaker retail és resell piac legnagyobb volumenű eseményét rendezzék meg.

Szimplant - belvárosi dzsungelmóka/ Szimpla Kert

Kalandos kvízjáték, közös átültetés, növény-örökbefogadás, plantfiekiállítás, beszélgetések, előadások, performansz és jó zenék. Egy igazi, feltöltődős délután az urbánus kertészkedés és felelős gondolkodás jegyében.

Felebration Budapest 2018/ Trafó

A tavalyi nagy sikerű, telt házas, háromórás Fela Kuti emlékest volt az első magyarországi (és egyben közép-európai) Felabration, mely egyben az első hazai afrobeat zenekar, a Mabon Dawud Republic debütálása is. Most pedig, ismét Dele Sosimivel kiegészülve, új vendégekkel és új Fela Kuti programmal folytatódik a történet.

Perc, Claudio PRC/ TEREM Budapest

Alistair Wells, azaz Perc sötét, néhol horrorfilmes, máshol indusztriális-experimentális hangulatú technója a tánctéren elképesztően jól táncolható - ahogy ezt már az A38 Hajón többször is bizonyította. A Perc Trax kiadó alapítója most egy újabb betonkemény szett erejéig visszatér Magyarországra, amire Claudio PRC meditatív, már-már hipnotikus groove-jaival lehet majd hangolódni.

DJ Bootsie Quartet/ TRIP

Hiphop, basszusütemek, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, egy csipetnyi komolyzene és nyomokban jazz - ezek mesteri elegye határozza meg a húsz éve pályán lévő DJ-producer, Bootsie számait. A lemezjátszók és hangminták egyik legfontosabb hazai megfejtőjének minden fellépése különleges(en zenei) élmény, és valószínűleg most sem lesz ez másképp.

GusGus/ Akvárium Klub

Az izlandi GusGus már többször bizonyította, hogy egy másodperc alatt felismerhető, dallamos, fagyos hangulatú dalaikkal, valamint élő fellépéseiken úgy tudják elmosni a határokat egy igazi táncos parti és egy popkoncert között, ahogy senki más. A nemrég duóvá fogyatkozó együttes legújabb, Lies Are More Flexible című turnéjával pedig szerencsére visszatér Budapestre, így aki eddig nem tapasztalta meg a koncertjeikre jellemző varázslatot, annak érdemes most pótolnia.

  • Vasárnap
"Nem árulunk lábujjközi papucsot, férfi atlétát, bemelegítőt, gatyát, nincsen selyem susogós, nem árulunk pongyolát! Más irányba toljuk a gondolát!" Ez nem egy elfeledett CPg-dal refrénje, hanem Budapest egyik legextravagánsabb turkálójának a hitvallása, ahol a The Misfits-póló ugyanannyira a kínálat része, mint a Martens bakancs, vagy a csak UV-fényben látszódó mintával díszitett pulóver. A Gihádalifttel kapcsolatban abszolút helyénvalónak tűnik a mondás, hogy itt nem csak minden van, hanem minden is.

Pakold ki a gardróbod vásár/ Akvárium Klub

Ismét jelentkezik Budapest egyik legnagyobb használtruha vására, amin nem csupán vásárlóként vehetsz részt, hanem eladóként is. Szóval ha van bármilyen rég nem használt, kinőtt, vagy bármilyen más szempontból felesleges ruhadarabod, amin szeretnél túladni, mindenképp jelentkezz!

A szabadság árnyékában - séta a Citadella elzárt részein/ Citadella

A Hosszúlépés. Járunk? sétáján a Citadella föld alatti két szintjét elemlámpákkal bejárva felfedezheted a Pest felé nyitott lőréseket, az itt élő katonák különleges életterét és az 1960-as években kialakított, sokáig a legdivatosabbnak számító szállodakomplexumot. A különleges bejáráson megnézheted az Európa három leghatalmasabb uralkodójának jelenlétében átadott csillagvizsgáló utolsó megmaradt emlékét, Cseh Tamás első fellépéseinek helyszínét és egy II. világháborús bunker maradványait is.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár/ Várkert Bazár

Idén nagyobb helyszínen, több programmal és sokszínűbb könyvvásárral várja a a látogatókat a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Harminc kiadó legfrissebb könyvmegjelenései (többek közt Varró Dániel, Pajor Tamás, Al Ghaoui Hesna és Lackfi János is új kötettel jelentkezik) mellett itt lesz először látható a Krasznahorkai Lászlóról készült portréfilm, és negyedik alkalommal adják át a rendezvényen a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat.

Sunset Rooftop Yoga/ Gozsdu Sky Bar

A nyárnak ugyan vége, de a Gozsdu Sky Bar téliesített tetőteraszán folytatódik a Sunset Rooftop Yoga! A hét utolsó napján kora estétől egy hatvan perces jógaórán vehetsz részt a fedett teraszon, az őszi naplemente által körülölelve. Az órát követően pedig a Viblance finomságaiból falatozhatsz.

Axel Rudi Pell / Barba Negra Music Club

A több mint három évtizedes szólókarrierrel rendelkező német gitáros, Axel Rudi Pell március 23-án adta ki új lemezét, amely már a tizenhetedik volt a sorban. A Knights Call című album dalait élőben is meghallgathatja a magyar közönség, hiszen Axel végre Magyarországra látogat. Ezen az estén láthatjuk még a Gamma Ray-ből ismert két zenész, Henjo Richter gitáros és Michael Ehré dobos új együttesét, a The Unity-t is, valamint a Freedom Call frontemberét, Chris Bay-t is, akinek február 23-án jelent meg első szólóalbuma, Chasing The Sun címmel.

Caligula's Horse, Circles, I Built The SkyDürer Kert

Ausztrál progmetál invázió a Dürer Kertben, az A38 Hajó szervezésében! A pár éve a hajón a Shining előzenekaraként fellépett Caligula’s Horse ezúttal headlinerként tér vissza Budapestre tavalyi, In Contact című lemezével. A Circles korábban a The Dillinger Escape Plan előtt bizonyított a helyi közönségnek, az első fellépő, az I Built The Sky pedig a Dürer Room 041-ben mutatkozik be itthon.

Laurel/ Dürer Kert

Laurel erőteljes hangja teljes figyelmet követel, dalai remekül megállják a helyüket minimális hangszereléssel is, hiszen azok kiválóan közvetítik a fiatal énekes-dalszerző érzéseit. Laurel egyes kritikusok szerint Anglia válasza Lana Del Rey-re, pedig csak augusztusban érkezett debütáló, Dogviolet című lemeze, melyet nálunk is bemutat majd.

’Celesztin’ – égi tünemény/ MU Színház

A Celesztin a tánc poétikus értelmezés-lehetőségei körül kering: vajon milyen újfajta asszociációkkal, képzetekkel közelítsük meg azt? Az előadás megkísérli a táncot önálló, autonóm jelenségként kezelni, melyhez az előadó "testét adja". Megszállás és megszállottság ez; kísérlet a tánc esszenciájának anyagba írására: megkövült tánc-abszolútum. Ehhez pedig az emberi kultúra égbeli figuráit hívja segítségül.

A ház, amit Jack épített - premier előtti vetítés/ TOLDI

Lars Von Trier legújabb filmjében a hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

  • Hétfő
Többé már nem titkos, romantikus randihely, de monumentalitásávalBudapest nagyszabású turisztikai látványosságai közé emelkedett a második kerületi, 16. században épült török sírkápolna, Gül baba türbéje - melynek már múzeuma, a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely is látogatható. Épp a Hagia Sophia kiállítás nézhető meg, valamint az alagsorban helyet kapott egy teaház és két konferenciaterem is.

Őszi Vegán Brunch/ Deli's Vegán Bisztró

Gluténmentes kókusztejszínes thai leves, burrito guacamole dippel és paradicsom salsával, vegán grillkolbász-válogatás, sütőtökös almás pite forró vanília öntettel, avokádós, sült tofus, zöldséges makik, sóskaramellás-mogyorókrémes torta, brokkolis falafel pikáns mogyorószósszal - csak pár fogás, amelyeket hangulatos, lelassult környezetben élvezhetsz a hosszú hétvége apropóján.

Bohemian Betyars, Parno Graszt/ Akvárium Klub

Az eklektikus Bohemian Betyars, és az autentikus Parno Graszt újra összecsap egy forró balkáni hangulatú éjszakán! A két csapat idén utoljára végigszántja a népzenei palettát a sírva vigadástól az eszelős punkig, és közös örömzenéléssel búcsúztatják a nyarat. Többször hallhattuk-láthattuk már őket közös fellépéseken, amiken egyedi ízt csempésztek a folk életérzésébe. Ez a világzenei fúzió unikum a magyar könnyűzenében, és példaértékű az etnikai összefogásban.

Orgonaavató koncert/ Zeneakadémia

2018 őszén újra teljes pompájában csodálhatja meg mindenki a Zeneakadémia újraépített orgonáját, amely a szecessziós épülettel egyidős, 1907-ben készült. Az átadó estéjén négy orgonás művet hallhat a közönség - a hangszerek királynőjét pedig hol zenekar, hol énekkar kíséri majd. A hangversenyen egy kortárs mű is elhangzik: a híres orgonista-zeneszerző, Szathmáry Zsigmond erre az alkalomra szimfonikus orgonaversenyt írt.

Monuments, Vola, Kadinja, Atlas Northcore, Orient Fall/ Supersonic

Az öt angol djentleman legújabb, Phronesis című lemezét mutatja be azoknak, akik szeretik a TesseracT- vagy a Veil Of Maya-féle egyszerre zúzós és technikás, progresszív és epikus metált. Ráadásul a szervezők nem akármilyen fellépőlistát kerítettek az esemény köré, így az extrém zenék szinte minden ágának rajongói találhatnak majd nekik tetsző zenekart a felhozatalban.

Mark Kozelek (Sun Kil Moon)/ Müpa

Először lép fel Magyarországon az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb dalszerző-gitáros-énekese, a kilencvenes évek alternatív színterén a Red House Painters frontembereként feltűnt, majd az ezredfordulótól már saját neve alatt és Sun Kil Moon nevű projektjével dolgozó Mark Kozelek. A Bon Ivernek,  José Gonzáleznek és más indie folk előadóknak is előképül szolgáló, sajátosan száraz humorú zenész akár egyetlen akusztikus gitárral is lenyűgözően karizmatikus előadó - erről budapesti szólóestjén is megbizonyosodhat majd a közönség.

Marika Rossa/ A38 Hajó

Az ukrán éjszakai élet egyik meghatározó szereplője, aki mind megjelenésével, mind pedig "all killer no filler" szettjeivel kitűnik bármelyik fesztiválon végre visszatér Budapestre! A tánctérről a DJ-pult mögé kerülő Rossa zseniálisan érez rá, éppen mi kell a közönségnek, nem csoda, hogy rendszeresen dolgozik együtt olyanokkal, mint Deborah De Luca, és akkor még Fresh Cut nevű kollekcióiról nem is beszéltünk. Kompromisszummentes, egy pillanatig sem felengedő szelekcióra érdemes számítani.

  • Kedd
Nem lehetetlen szórakoztató, élménydús, kikapcsoló programokat csinálni úgy sem, ha nem nyúlunk mélyen a zsebünkbe, sőt, egy petákot sem költünk rá. Egy friss összeállításunkban 45 olyan budapesti tennivalót szedtünk össze, ami nemcsak ingyenes, de minden lokálpatriótának ajánljuk, ha még kihagyták volna eddig. Kézenfekvő és rejtettebb programokat is gyűjtöttünk, hogy legyen miből válogatni.

Jazz Brunch/ Mazel Tov

A hosszú hétvége minden napján vár mindenkit a Mazel Tov Tel-Aviv inspirálta brunch menüje, melyben számos hideg és meleg fogás is került, természetesen frissen facsart gyümölcslevekkel kísérve. A finom falatok mellé pedig akusztikus jazz koncertek is társulnak.

Future Park/ Future Park

Jellegéből és élményfaktorából adódóan a kreatív kiállítás inkább egy tudományos játszótérre emlékeztet: egy varázslatos világba kalauzol, ahol például beszkennelt papírállatok vagy a látogatók növényrajzai kelnek életre virtuális környezetben. A “Zsenik ugróiskolájában” különböző, padlóra vetített alakzatok között ugrálhatunk, miközben ezek a mozdulatok egyre szebb színeket és hangokat eredményeznek, de szintén színekkel és hangokkal játszanak azok a gyermeknyi méretű labdák, amik kommunikálnak is egymással: ha megérintjük az egyiket, az a környező labdákra is hatással lesz: az egész tér színe megváltozik.

Art & Wine Lover's Club/ Ludwig Múzeum

Tárlatvezetés a Nyelvrokonok-Észt-Magyar Kortárs Művészeti kiállításban és exkluzív borkóstoló a szekszárdi kadarka-bikavér tengelyen. Szereplők: Heimann Pincészet, Eszterbauer Borászat,Tüske Pince.

Life Of Agony/ A38 Hajó

Idén huszonöt éve, hogy a Suicidal Tendencies, a Biohazard vagy a Prong mintájára a Life Of Agony is metálos elemekkel dúsította fel a zenekarra addig jellemző hardcore-os hangzást - tették ezt ráadásul a többieknél is dallamosabb formában. A Rivers Run Red máig megkerülhetetlen klasszikus, a jubileum alkalmából pedig valószínűleg a szokottnál is több tétel csendül fel majd róla, természetesen az új lemez, az A Place Where There Is No More Pain dalaival együtt.

Uriah Heep/ Akvárium Klub

A zenekar, amelyik a Deep Purple és a Led Zeppelin mellett a legtöbbet tett a hetvenes évek klasszikus hard rock hangzásának definiálásáért végre visszatér Magyarországra! A rájuk jellemző többszólamú vokálokban, dús Hammond-szőnyegekben, illetve a jazz, a country és a progresszív rock elemeiben bővelkedő slágereiket pedig biztos nem hagyják majd otthon, a Lady In Blacktől az Easy Livin’-ig.