Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Ez hogyhogy nem jutott még senkinek eszébe? – megnyitott a Sushiroll

Szerzők

  • Jász Annamária

2018. 01. 25. 17:09

A sushi jó, a sushi egészséges. Miért ne lehetne gyorskaját csinálni belőle? Ausztrál mintára nyílt meg a Sushiroll a Corvin sétányon, mi pedig kipróbáltuk.

Schäfer Kinga, a három alapító egyike három évet töltött Melbourne-ben, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy majdnem minden sarkon talál egy helyet, ahol a sushit street foodként árulják, feleannyiért, mint egy rendes étteremben, pár perces kiszolgálással. Ez inspirálta abban, hogy két társával együtt közösen nyisson egy hasonló helyet.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Egy autentikus japán suhsimester valószínűleg megütközve állna a pult előtt, hiszen ezek a rollok nagyobbak, könnyedén kézbe vehetőek, és a hagyományos sushikétól eltérő kombinációkat is tartalmaznak. Viszont tudni kell, hogy Ausztráliában rengeteg kulturális hatás keveredik egymással, és mindez lecsapódik a gasztronómiában. A Sushirollban megfér egymás mellett a hagyományos halas sushi és az európaira szabott kombináció, például a lazacos-zöldséges-kaviáros összeállítások mellett találunk ropogós csirkéset, tonhalasat, teriyaki csirkéset.

A cél az volt, hogy szendvicsként kézbe lehessen venni a tekercseket, így tervezték meg a méretet és az összetételt is. Ezért egy fokkal tapadósabb a rizs, az eredmény pedig annyira laktató, hogy két darabtól már elteltünk. A menü 1350 Ft-ért ennyit kínál, valamint egy háromdecis levest, ami ottjártunkkor épp zöld curry leves volt, de Tom Yum és a pho leves is szokott szerepelni az ajánlatban. A levest desszertre is be lehet cserélni, ha valakinek nem fűlik hozzá a foga. A fúziós gondolkodásmódra jó példa a desszertként kínált zöld teás panna cotta is, amit könnyűnek és finomnak találtunk, a rollok után még épp le tudott csúszni.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

A csapat egy külföldi sushiséfet kért fel, hogy az ausztrál megoldások által inspirált recepteket kidolgozza és betanítsa a munkatársaknak. Egy-másfél óránként cserélik a választékot az alulról hűtött pultban, tehát megnyugodhatunk, mert amit belépéskor először megpillantunk, az nem a reggel óta ott álló választék. Minden helyben készül, a halat, a zöldségeket frissen szerzik be, kivéve a torpedórákot, amihez csak fagyasztva lehet hozzájutni. A nigirik, az inarik és a rollok ára 350 Ft és 600 Ft között mozog, a maki tálak 2150 Ft-ért vihetőek el.

Hasonló tartalmak

Admin mode