Az előttünk álló közel száz órában lesz Budapesten dizájnvásár, sörpremier, jóga brunch, kiállításmegnyitó és rengeteg kihagyhatatlan koncert. Meg még sok más program; kiválasztottuk közülük a legjobbakat.

  • Csütörtök
Helló Zuzu, helló magyar gasztronómia! A frissen nyitott budai étteremben jártunk, hogy megtudjuk, milyen a töltött paprika, fasírt, töltött káposzta, vagy éppen a rántott csirkecomb, Huszár Krisztián módra. A koncepció egyszerű: az egykori Tanti helyét alakították át, modernebb bisztróvá, ám a gasztronómia abszolút magyar(os), remek alapanyagokkal, modern konyhatechnológiákkal, csűrés-csavarás nélkül. Vissza a gyökerekhez, ízesen, karakteresen.

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál 2018/ Vajdahunyad vára

Az öt héten át tartó esemény utolsó napján a 100 tagú cigányzenekar játszik majd, Lendvai Csócsi József vezetésével. A vájt fülűeknek nem érdemes kihagyni!

BAOtiful days/ Impostor - Mistress

Több mint fél éve összeolvadt a Baotiful és az Impostor - Mistress, a régi, taco formájúra gyúrt baók pedig azóta hiánycikknek számítottak; de csak eddig! Limitált ideig és mennyiségben, de újra a menün a malaccsászáros, pankomorzsás rántott csirkés vagy a zöldségpogácsás változat.

Wazukai farm teakóstoló/ Flying Bird Tea House

A nemrég a legszebb japán települések közé is beválasztott falu egyike a híres Uji-teavidék központjainak. Ezen az estén öt teát lehet majd kóstolni, öt neves wazukai teafarmertől.

Horizont Pilot Series #11 - New Zealand Pale Lager/ KEG Sörművház

A Horizont a Pilot Series-sorozatuk tizenegyedik felvonásaként lefőzött egy könnyű, jól iható, finoman élesztős és izgalmasan friss-gyümölcsös ivólágert, a premier alkalmából pedig további öt sörüket is csapra verik.

Cloud9+, Follow The Flow/ Budapest Park

Az ütős koncertjeiről, feszes dob és basszus alapjairól, effektezett gitárjairól és masszív elektronikus hangmintáiról ismert, mindent mindennel keverő zenekar garantáltan beindítja majd a kispénteket.

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó/ Dürer Kert

A kortárs jazz és az improvizatív popzene határán alkotó duó dalai rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort.

Botellón - Philosophy Of Summer!/ Filozófusok kertje

A megszokott helyzetektől, bároktól és klubboktól független poharazás, mulatás, naplemente-nézegetés és beszélgetés a csillagos ég alatt, ahova bátran hozhatjuk a saját italunkat.

Manaky/ PONTOON

Autentikus reggae, friss, újító, fiatal és magával ragadó hangzással és társadalomközpontú, gondolatébresztő szövegekkel, ráadásul a Duna partján.

Dürüm Du FromageLÄRM

Vedat Akdağ és Incoyotable ismét a grúvikus nyerskelet és a globáldiszkó jegyében DJ-zik, mellettük pedig a La Station Rose két rezidense, Aer és Pipholp is táncoltat.

  • Péntek

A valóság és a képzelet egybefonódásáról szól a Budapest Áttűnések különleges street art kiállítás, ahol négy hazai művész az ismertebb, de a turisták által nem feltétlenül gyakran felkeresett és fotózott helyszíneket teremtette újra. A grafikákon a képzeletünkkel egy kicsit csavartak a valóságon, a tündéklő Füvészkerttől a Duna-korzó búvárkodó királylányáig mégis felismerhetőek maradtak a város karakteres jegyei.

Pool & Yoga Brunch/ BudaBowl

Jóga a medence partján, Budapest egyik leglazább strandján, utána pedig smoothie bowlozás az egészség jegyében? Ha nem bírod a meleget, ez az egyik legjobb menekülőútvonal.

Friday/ A38 Hajó

A Bladerunnaz DJ-i, az A38 Hajó fedélzete, koktélakciók és a legnyáribb liquid drum 'n' bass-ek - évek óta ez a legjobb mód arra, hogy elindítsd a pénteket és vele a hétvégét.

Seb Wildblood/ PONTOON

Az elmúlt évek egyik legnívósabb jazz house kiadójának, a Church-nek az alapítója, aki előbbi műfaj kifinomultságát remekül ötvözi utóbbi ütemeivel először pörget Magyarországon, ráadásul a Duna-parton!

SUP Budapest: Naplementés túra/ Kossuth Lajos üdülőpart

Most, hogy a levegő is kellemesen meleg és a Duna is barátságos, itt az ideje vízre szállni, mondjuk egy SUP-pal: ideális munka utáni kikapcsolódás.

Łukasz Patelczyk: Jelek az égbolton/ Platán Galéria

A kiállítás egyfajta összegzése a Łukasz Patelczyket az utóbbi években legjobban foglalkoztató kérdéseknek; a képek kompozícióját két stílusirányzat, a romantikus tájkép és az absztrakt művészet elemeinek kapcsolódása építi fel, jellegzetes atmoszférát építve így fel.

Das EFX/ Golftanya

A hiphop varacskosdisznói, Krazy Drayz és Skoob ismét Budapestre látogatnak, hogy bizonyítsák: kifacsart rímeik és villámgyors flow-juk semmit sem kopott az idők során. Turnup!

Henri Gonzo & Daniel Perez/ ZSIRÁF

A junglerockos-mediterránpopos Fran Palermo multiinstrumentalista frontembere duóban és akusztikus hangszereléssel játssza saját és mások dalait.

The Rub / Toldi Mozi

A(z avantgárd) film William Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja, amely régi filmekből vett részletekből épül fel. A The Rub teljes egészében a főhösének szemén keresztül meséli el a történetet, absztrakt képeken keresztül merülünk alá a dán királyfi zavarodott elméjébe.

Technodub Seance Lives 002LÄRM

Egy egész klubestet kitöltő dubtechno live act performansz-sorozat; delay-ből és zenegetőből nem lesz hiány, ahogy különlegességekből sem.

  • Szombat
Évente több száz koncertet tartanak az A38 Hajón, amelyek azonban az utolsó hang elhalta után csak az emlékeinkben élnek tovább, gondolhatnánk. Az igazság viszont az, hogy az egykori ukrán kőszállítóból lett klubban számos fellépést teljes egészében felvesznek, hogy aztán a YouTube-on keresztül, a fotel kényelméből élhessük újra őket. A négy különböző stílusokra fókuszáló csatorna jóvoltából újra ott lehetünk Sóley, a Nouvelle Vague vagy az Ignite dunai hangversenyén.

https://www.youtube.com/watch?list=PLTBDbyWDV8iVJ85akV4DQl8oRgQ7mgWSo&v=emYXBRc7aM8

Paul Kalkbrenner/ Budapest Park

A Berlin Callinggal világhírűvé vált technóherceg egyike a műfaj újkori szupersztárjainak, nélküle nincs elektronikus zenei fesztivál vagy komolyan vehető klub. Nemrég jelent meg legújabb, Parts Of Life című albuma, amely saját bevallása szerint az eddigi legszemélyesebb – ezt fogja bemutatni a szabad ég alatt.

imPro Workshop Fesztivál/ imPro

Ha két nyaralás vagy fesztiválozás között nemcsak kellemes, de hasznos időtöltést keresel, akkor tölts el egy inspiráló délutánt az imProval, ahol olyan témákról szólnak az előadások, mint a tudatos dalírás, a DJ-szettek felépítése vagy az álmok tervre váltása.

Doyle, Off The Cross/ Robot

A kultikus horrorpunk banda, a Danzig vezette The Misfits gitárosa, Doyle Wolfgang Von Frankeinstein legújabb szólóturnéja is érinti Budapestet a sokk-rock jegyében.

Trio Squelini & David Boato/ Opus Jazz Club

Etno-jazz és kortárs kamarazene, különleges hangszerösszeállításokkal, kiváló hazai és olasz zenészek tolmácsolásában.

Technokunst - Free Time/ A38 Hajó

A Technokunst egy estére megszakítja a nyári pihenőjét, hogy a partisorozat háziasszonya, Dork és vendégei kellően előmelegíthesse a hajó nagytermét az őszi szezonra.

Generali Night Run Budapest/ Várkert Bazár

Ismét éjszakai futás a Budavári Sikló, a Budai Vár, a Szabadság híd, illetve a Várkert Bazár érintésével, három választható távval és a kivilágított Budapest látványával.

  • Vasárnap
Gyros és pizzaszelet – két igazi éjjeli “felszívós” étel, amit egy-egy görbébb este után hosszú mérlegelések után mégis megvásárolunk. Ilyenkor nem sikít fel a lelkünkben élő gurmé, csak valami gyorsra és szilárdra lőnénk, hogy ne legyen olyan hasító a másnap reggel. Kevés a klasszikus szendvicses, ám most találtunk egyet a Rákóczi úton. Egyszerű, funcionális.

II. Örökbefogadó Nap/ Kertem

Az Eszkuláp Állatvédő Szervezet jóvoltából ismét betekinthetünk az állatotthon életébe, de lehet majd tapasztalatot cserélni, agarakat és nem csak agarakat simogatni vagy négylábúakat támogatni.

WAMP - Miénk a nyár!/ Erzsébet tér

Még egész augusztusban tart a fesztiválszezon, a Szigettől kezdve rengeteg kisebb-nagyobb fesztivál vár mindenkire a nyár legforróbb hónapjában. Ha hiányos a nyári partyszetted, most még nem késő beszerezni néhány izgalmas darabot a legjobb hazai tervezőktől.

Petruska & Ferenczy György és az 1-ső Pesti Rackák/ Városmajori Szabadtéri Színpad

Igazi ínyencségnek ígérkezik a külön-külön is különleges zenei élménynek számító Petruska és Ferenczi György zenekarának közös koncertje, ahol a két formáció egymás után lép majd fel egy-egy egyórás koncert erejéig, ráadásul a két koncert mellett egy kis közös zenélésre is sor kerül.