A Hard Rock Caféban az a jó, hogy nemcsak legendás burgereket, hanem egy adag rock & roll életérzést is ad, Tennesseetől Új-Delhiig ráadásul ugyanolyan minőségben. A budapesti egységben jártunk már vegamenü-kóstoláson és külföldi vendéghamburgerek tesztjén is, most ez utóbbi miatt tértünk vissza. Május-júniusban ugyanis újra turnéznak a nagyvárosok kedvencei: mindkét hónapban 4-4 város helyi specialitásába haraphatunk bele a World Burger Tour apropóján.

A Hard Rock Cafékban benne van az a vadság és kraft, ami miatt nemcsak az ételeket, hanem az egész életérzést is akarjuk: dobolni a zene ütemét, ami egy saját zenecsatornáról, a háttérben szól, végignézni hírességek relikviáit, beszerezni pár menő, logózott kitűzőt vagy pólót, alkalmanként pedig régi legendák koncertjeit hallgatni. Persze a sokszor gigaadag ételek, köztük pedig a burgerek azért hasonlóan híresek mint a előadóművészek relikviái: tartalmasak, szaftosak, a legjobb minőségű húsból, friss alapanyagokból készülnek, ízletes szószokkal, olvasztott sajtokkal, kézműves, fűszeres sült krumplival.

Minden városnak megvan a maga helyi burgere, de ezek (már hagyomány jelleggel) egy évben egyszer körbeutaznak a világban, ezt hívják burger világturnénak (World Burger Tour). Hogy a dolog pontosan mit is jelent, azt könnyen megtapasztalhatjuk, ha mostanság elmegyünk a budapesti (Vörösmarty téri) egységbe, ahol májusban és júniusban összesen 8 újdonság került bele a kínálatba.

Úgy tűnik, a budapesti "választóbizottság" (és amúgy nekünk is) nagy kedvence Új-Delhi vega- (burgonyából, csicseriborsóból és spenótból készült házi pogácsa chilivel és korianderrel fűszerezve) és Memphis húsimádó burgere (Memphis-i szárazpácolt húspogácsa többek között csemegeuborkával, káposztasalátával, tépett sertéshússal, tangy barbecue szósszal), ugyanis tavaly után idén is ott szerepelnek a  májusi vendégburgerek között.

Újdonság viszont, hogy a hónapban megkóstolhatjuk a barcelonai és a brüsszeli Hard Rock Cafék saját burgerét, melyek közül az utóbbi lett most nálunk a befutó, whiskeyvel  pácolt marhahúspogácsával, baconszeletekkel, olvasztott cheddar és Monterey Jack sajttal, fokhagymás aiolival.

Június nagy visszatérője a római hamburger lesz, rajta kívül a New York-i specialitás is olasz ízeket hoz, de választhatunk Hollywood címszó alatt olvasztott brie sajttal, karamellizált salottahagymával extrázott vagy Mumbaiból érkező, tandoori fűszerezésű, csirkés változatot is.

A burgereket (krumplival és szósszal) 3700 és 4200 Ft közötti áron kaphatjuk meg, melléjük szezonális hűsítőket (például görögdinnyés limonádét, passion fruit punch-ot vagy mojitót) kérhetünk, és ha jól időzítjük a látogatást, a közeljövőben még egy Mátyás Attila-koncertbe is belefuthatunk.