Újdonság Európában az a magyar fejlesztésű telefonos applikáció, amivel a becsekkolástól a taxirendelésig mindent elintézhetünk, még azt is, hogy a „ne zavarj” tábla kikerüljön az ajtóra. A TMRW Hotels alkalmazást a nemrég megnyílt KViHotel Budapest vezette be elsőként.

A szállodaiparban a profi vendéglátásnak szép tradíciói alakultak ki, amelynek fontos szereplői a mosolygó concierge-ek és a szolgálatkész londinerek. Viszont változik a világ, változnak a vendégek, és egy korábbi interjúnkból is kiderül, hogy még az ötcsillagos szállodákban sem feltétlenül ragaszkodnak a korábban természetes igényekhez. Manapság sok utazó megszabadulna a kötöttségektől, és csak egy helyet szeretne, ahol álomra hajthatná a fejét, és hogy ez az emberi tényező és kommunikáció nélkül is működik, arra az Airbnb sikere is bizonyíték.

A KViHotel csapata e logika mentén ötvözte a kozmopolita hotelek és az online ügyintézés kényelmét. A Nyár utcában található ötszintes hotelben 40 superior, deluxe, and junior suites besorolású szobákba jelentkezhetünk be online. 48 órával az érkezés előtt kiválasztható az emelet és a szoba, ezután e-mail üzenetekben folyamatosan tájékoztatnak minket, mit hogyan kell csinálni.

A telefon belépőkártyaként is működik, de reggelit is rendelhetünk vele. Az előtérben töltőket helyeztek el arra az esetre, ha a készülék lemerülne, és a 24 órás ügyfélszolgálatot lehet hívni, ha mégis valami baj történik.

Reggel 8 és éjfél között emberek szolgálnak ki a bárban, de rajtuk és a takarítókon kívül nincsen személyzet. Recepcióspult helyett két tablet áll a vendégek rendelkezésre a becsekkoláshoz.

A szálloda „négycsillagos színvonalúként” hirdeti magát, a szobák berendezése eléggé tetszetős: faborítású padló, óriási ágyak, minibár, laptopméretű széf, szupergyors wifi, tévé, az app által működtethető légkondi szolgálják a vendégek kényelmét.

A személyzet hiánya természetesen felvet jó pár kérdést. Mi történik, ha a vendég elveszti a mobilját, és nem jut vissza a szobájába? Mi akadályozza meg a vendéget abban, hogy hóna alá kapja a berendezést, és kisétáljon az ajtón? A válasz, hogy egy 24 órás személyiségazonosító szolgálat segíthet a bejutásnál, az online foglalás során bebiztosítják az ügyfelet, ha kár keletkezne.

Egyelőre soft-opening üzemmódban vannak, és 50 euró körül van egy éjszaka. A TMRW más hoteleknek is értékesítené a szoftvert, aminek ötlete négy éve pattant ki a fejükből. Gondoltak a szektor más szereplőire is, az Appartments változat Airbnb apartmanházakat üzemeltetőknek készült, és irodáknak, hosteleknek is készül verzió.

KViHotel Budapest

Budapest 1072, Nyár utca 32 Website