A fővárosban egyedülálló, jódos és sós vizű pesterzsébeti fürdő 2005-ben veszteséges működése miatt zárt be. A már akkor is felújításra szoruló, XX. kerületi strand- és termálfürdő felújítása és jelentős bővítése 2018 januárjában kezdődhet el. A beruházó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a kétmilliárdos projekt keretében összesen egy tizennégy medencés, és egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt tervez ide.

Budapest különösen gazdag gyógy- és termálforrásokban, és az ezekre épült fürdőkben, ám van egy, a történelmi belvárostól kissé távolabb eső, melynek vize igazán különleges.

A Soroksári Duna-ág melletti strandfürdő már az 1920-as években is üzemelt, de amitől igazán egyedülállóvá vált, a medencéket tápláló jódos-brómos-sós kutat csak 1932-ben fúrták. A munkálatok megkezdésekor nem is sejtették, hogy ilyen összetételű vízre bukkanhatnak itt, az elsődleges cél az volt, hogy egy helyi kúttal a medencék vízellátását olcsóbban biztosíthassák.

A feltárt kút nem termálvizet ad, mert hőfoka csupán 15 Celsius-fok, de speciális összetételű vize mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek esetén kiemelkedő gyógyhatással rendelkezik, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

A 2005-ben bezárt gyógyfürdő már tizenkét éve is felújításra szoruló állapotban volt, és bár a medencék hidrológiai korszerűsítése megtörtént, a főépület homlokzata és tetőzete, valamint belső terei a medencékkel, öltözőkkel, szaunával mind elég rossz állapotban voltak már. A több mint egy évtizedes Csipkerózsika álma alatt tervek ugyan folyamatosan születtek, hogy hogyan lehetne nyereségessé tenni a területet és a fürdőt, ám a felújítás egészen mostanáig váratott magára.

A Magyar Építők értesülései szerint a felújítás során a fürdőnek nemcsak a helyi védelem alatt álló,  kupolás áltörökfürdő részét modernizálják, hanem egy 4300 négyzetméteres új épülettel bővül. Összesen négy egységre fog tagolódni a kész komplexum: téli-nyári élményfürdő és terápiás fürdő, szaunák valamint szezonális strandfürdő, amiből állni fog. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az elmúlt években is több fürdő felújításába belevágott, legutóbb a Palatinus fürdő újult meg, és vált télen is látogathatóvá, de bejelentették a Király Fürdő renoválását is. 

A fedett térben tizenegy medence lesz (2-2 jódos, sós vízű termálmedence, gyerekmedence, kiúszós medence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők és Kniepp-féle taposómedencék), a kinti részlegen pedig a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is. A gyógyfürdő befogadóképessége a téli szezon alatt 420, míg nyáron 2000 fő fölött lesz.

A nagyjából kétmilliárd forint értékű beruházásra a közbeszerzést már kiírták, november végéig várják a terveket, hogy 2018 tavaszán indulhat az építkezés. A teljes körű felújítás céldátuma pedig előreláthatólag  2019 júniusa.