Felújították és wellnessrészleggel bővítették a Palatinus Strandfürdőt, így lényegében újabb termálfürdővel gazdagodott Budapest. A kinti részen is több csinosítást és fejlesztést eszközöltek, és a komplexum egész évben nyitva lesz a látogatók előtt.

A főváros legrégebbi szabadtéri strandfürdője 1921-ban nyitott meg hivatalosan, és hamar óriási népszerűségre tett szert a városlakók körében, rajongott érte például Krúdy Gyula is. 1937-ben bővíteni is kellett, ekkor épült meg Bauhaus stílusban a főépület, amelyet a beruházás keretében felújítottak az eredeti tervek szerint, a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, most már csak a homlokzat freskói hiányoznak.

Immár az épület előtt állva jobbra a strandfürdő bejáratát, balra a termálrészlegét találjuk.

Az 50-es évekig működött a Margitsziget északi részén a gyönyörű, Ybl Miklós tervezte Margit-fürdő, amelyet leromlott állapota miatt 1956-ban le kellett bontani; ennek funkcióját adták át képletesen a Palatinus új blokkjának, amelyet az alagsorban építettek ki.

Egy 32-34 fokos gyerekmedence, közepén vízköpő "ördöggel", egy 36 fokos, 100 négyzetméteres felnőtt termálvizes gyógymedence, mellettük jégkúttal kiegészített hideg és melegvizes merülőmedencék, gőzkabin, geotermikus szauna és egy jóval forróbb finn szauna alkotja a nem túl nagy termálrészleget. Gyógyászati szolgáltatások is elérhetőek a helyszínen, a gyerekmedencénél gyerekmosdók üzemelnek, valamint teljes épület akadálymentesített lett; egy speciális emelőszerkezetet is láttunk mozgáskorlátozottaknak, amivel a vízbe tudnak ereszkedni. A kinti-benti medencéket egyaránt a Margitsziget fúrt termál kútjai töltik fel.

A fürdő összes öltözőterülete és vizesblokkja megújult, az étteremrészleggel egyetemben. Felsétáltunk az új tetőteraszra, ahol eldugott nyugágyakon lehet relaxálni, és még koktélbárt is találunk itt. Idén a benti medencék mellett télen két melegvizes, egy gyerek és egy felnőtt medence is üzemelni fog, amelyekhez fűtött járdákon lehet majd kivonulni.

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta.