Annyi fesztivál jut a következő hétvégére, hogy két kezünkön lehet csak megszámolni: UH, Oktoberfest, CAFe Budapest, Design Hét, Budapest Ritmo, Olaszrizling kóstoló, Terepfutó, Sütnicake... Aki pedig a fesztiválok helyett más programokra vágyna, annak is tudunk újat mutatni.

  • Csütörtök 

Október 8-ig tart az idei UHFest, melyen közel negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein, a programot emellett nyilvános beszélgetések, előadások és workshopok színesítik.

A több mint 500 m2-es raktárban az elmúlt 20 év könyvei között lehet válogatni. Ha te is arról álmodoztál, milyen lehet faltól falig érő könyvoszlopok között bújócskázni, látogass el a Geopen raktárvásárára!

Nem csalódtunk: a MadScientistnél a név kötelez, és szeretik megragadni az alkalmakat ahhoz, hogy tényleg őrült vegyészekként szerepeljenek. Sörfesztiválokon például rendre köpenyben és védőszemüveggel szerepelnek, így a pultnál úgy érezhetjük magunkat, mintha egy Breaking Bad rész kulisszái mögött lennénk. Továbbfűzték ezt a szálat, saját mini sörbárt nyitottak a SzimplaKert emeletén, ahol a romkocsmaérzés mellett régi kémiaórákon érezhetjük magunkat. Csak itt most nem a kálium-permanganát sósavval történő reakcióját vizsgáljuk, hanem a jobbnál jobb kisüzemi nedűket.

Az Oktoberfest Budapest a KincsemParkba költözik, ahol kétszer annyi sörpaddal készülnek a szervezők. Az idei évben nagy hangsúlyt fektetnek a bajor hagyományok tiszteletére, így a fesztiválon különleges „Oktoberfest” étkeket is lehet majd kóstolni október 5. és 8. között.

A 2017-18-as szezon első Midnight Music koncertje két rendhagyó elemet is tartogat. Az egyik, hogy a koncertsorozat történetében először csütörtökön tartják a rendezvényt, a másik, hogy a Fesztiválzenekar fennállása óta első alkalommal vezényel női karmester.

  • Péntek 

Oscar-díjas zeneszerzővel, „Kína Bartókjával” és falon táncoló amerikai sztárcsapattal érkezik a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.Több mint 100 program számtalan műfajban, közel 40 helyszínen, szerte Budapesten17 napon át október 22-igA régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.

Design Hétenoktóber 6. és 15. között kiállításmegnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások, szakmabelieket érintő rendezvények (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, konferenciák, díjátadó gálák, stb.) jelentik a fő csapásirányt.

Budapest Ritmo fesztiválon három napon át, három színpadon szól a több mint húsz országból érkező világzenei fellépők zenéje. A Hangvető és a CAFe Budapestáltal bemutatott esemény igyekszik összehozni és elsőként bemutatni a legjobb magyar és külföldi előadók közös produkcióit.

Az OrlaiProdukció a Fügével közösen mutatja be az Egyasszonyt Tenki Réka előadásában. A darab a nagy sikerű Pétefy-NovákÉva által írt blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, amelyet Tasnádi István alkalmazott színpadra. Az előadástPaczolayBéla rendezte.

Ha a zeneiparban dolgozol, profi zenésznek tartod magad, vagy csak otthon a négy fal között szeretsz pengetni (dobolni, leütni, tekerni, lenyomni, fújni, énekelni) akkor a Budapest Music Expón a helyed október 6-8. között. Több tízezer kipróbálható hangszer és zenei eszköz, 300 koncert és hangszerbemutató, és szakmai előadások várnak.

  • Szombat 

Nyílt napot tartanak október 7-én, szombatonSzépilona kocsiszínben, ahol különleges és régi járművek is felvonulnak, és idén is járni fog a Dallamos villamos, amely szerelvényeinek mindkét kocsijában más-más, előadó zenél majd.

Ismered hazánk egyik legjelentősebb szőlőfajtáját? Tudtad, hogy az olaszrizling a legnagyobb mennyiségben termesztett fajta és szinte minden borvidéken megtalálható? Vajon van-e közös vonásuk a rajnai rizlinggel? Menj el szombaton az év legnagyobb olaszrizling kóstolójára, ahol közel 80 kiállító mintegy 200 tételén keresztül ismerkedheted meg a két kedvelt szőlőfajtát és választ kaphatsz a kérdésekre is.

2017 új eseménye az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál. Helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma futókörét választották a szervezők, ahol futni, túrázni és nordic walkingozni lesz lehetőség.

Ebben az évben új helyszínen, kedvezőbb jegyárakkal, számos torta-, sütemény- és csokikészítő előadással, gyermekprogramokkal várnak a Danubius Hotel Gellértben október 7-8-án a Sütnicake-en.  Idén Olaszországot, és olasz desszertkészítőket kértek fel, hogy mutassák meg az olasz cukrászat tudományát.

Az egzotikus megjelenésű, svéd-magyar származású, soult folkkal és cseppnyi poppal ötvöző díva, Antonia Vai idén ősszel újabb nagylemezt jelentet meg, melyről október 7-én játszik dalokat az A38 Hajón. 

Oliver Schories nem ismeretlen a hazai közönség számára. Személye és a munkái is különösen kedveltek a dallamos deep house és az atmoszférikusabb zenék követői között. Október 7-én, szombaton az AETHER vendége lesz.

  • Vasárnap

Vasárnap egy 60 perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a RudasÉtteremkülönleges helyszínén.

Ha szereted a friss, biztos helyről származó egészséges finomságokat, akkor ott a helyed a Vár: a Speiz-benoktóber 8-án. A FRANZISKA különleges őszi desszertjeiből kedvedre válogathatsz, a Bazsalikomos kert pedig izgalmas teákkal, sóvirágokkal és pestóval is készül majd.

Rengeteg új játékkal, kísérlettel, szabadulószobákkal nyitott meg a Csodák Palotája a Kolosy tér mellett, gyorsan ki is próbáltuk, milyen lett.

Melyek a vezető nemzetközi trendek a design területén? Milyen szerepe van a magyar designközösségnek a nemzetközi irányzatok alakításában? Az A' Design Award & Competition minden évben elismeri a világ legkiemelkedőbb tervezőit.  40x40 kiállítás a 2017-es évben A’Design díjat nyert 40 ország több mint 40 designerének tervét hozza el a magyar közönséghez.