Január óra tesztüzemben üzemel az új Ahoy!, melynek nagyon megörültünk, tekintve, hogy az V. kerületi helyük remek cél, ha csokizni vagy limonádézni indulnánk. Még 2014-ben egy limonádés összeállításnál jártunk náluk először és azonnal a szívünkbe zártuk mind a koncepciót, mind a helyet és az ízeket is. Nyilván a forró csoki, a shake, a limonádé nem olyan szofisztikált műfaj, ők mégis kihozzák belőle a maximumot és különben is, miért kéne mindig a bonyolultat, a topgurmét keresni. Nincs sous vide mogyorókrém, de van helyette 70% -os belga fekete csoki, mogyoróvajjal.

Ha bárki barátnős/nagymamás/osztálytalálkozós/randis limonádézásra vagy kuckózós csokizásra vágyott, rendszerint ajánlottuk az Ahoy!-t eddig is. Egyrészt széles választéka miatt, másrészt a kedves szerviz, a jó lokáció és a barátságos légkör miatt. A hely hamar kedveltté vált éppen a felsorolt erényei miatt, így kifejezetten ajánlott lett a foglalás és kezdte ténylegesen kinőni a koncepció a kicsi Papnövelde utcai üzlethelyiséget.

Így a megszokott és megszeretett mellé csatlakoztak egy másik, sokkal tágasabb üzlettel, a Lázár utcában. Hangulatában egészen más, mint az első üzlet, de előnyére szolgáljon, hogy könnyebben beférnek a szülinapozók, leánybúcsúsok, osztálytalálkozósok. Olyannyira, hogy egy polcokkal szeparált 20 fős kis külön boxot is létrehoztak. A tér teljesen egyszerű, a nagy ablakoknak köszönhetően nyáron lesz csak igazán világos. Sajnos mikor náluk jártunk, kicsit hűvös volt, de nagyon segítőkészen azonnal felajánlottak egy hősugárzót – figyelmes gesztus.

A wifi száguld, így akár dolgozni is beülhetünk, csak bírjuk szusszal a választékot. Kellemes és mérsékelt hangerejű zene szól – fontos megjegyezni, hogy nem a Love Parade-ot akarják megidézni odabent és nem is a kerrádiók harsognak. A menüt palackpostában találjuk az asztalon, magyar és angol nyelven: limonádék, turmixok, csokik, gofrik, szendvicsek, péksütik és specialty kávék szerepelnek rajtuk.

Azok is elégedettek lehetnek, akik csak egy alap csokira szavaznak (2 dl 790 forint, 3 dl 990 forint, 4 dl 1190 forint) és azok is, akik sóskaramellás-mogyorós-banános-Reese's csokis vércukorszint-ugrasztó verziókra szavaznának. A feltétek mérettől függetlenül csoportonként árazottak (fűszerek, magok, gyümölcsök, cukrok, öntetek, extrák), így a fent vázolt édességbomba 3 decis változatban például 1500 forint körül alakul. Ez persze nem kevés, de szívesebben csokizunk itt, mint bármely gyorskávézóban és tényleg sokkal nagyobb a választék feltétek terén.

Limonádékat 0,5 literes és 0,7 literes verziókban rendelhetünk, a citrusostól az édesebb változatokig, és figyelmes, hogy mentes és buborékos alap közül is választhatunk. Gofrik egyelőre az édes vonalon mozognak, de hamarosan sósakat is ehetünk az Ahoy!-ban. Mi a klasszikus nutella-banán-karamell hármast teszteltük és egy vastagabb, de légies és kellemes alaptésztára (390 forint) halmozták mindezt. Fontos, hogy a gofrik természetesen frissen készülnek, így forgalom függvénye, de 10-15 perces a várakozási idő.

Nem csalódtunk az Ahoy! új egységében, mert műfajában innovatív és szerethető, ám fontos megjegyezni, hogy még próbaüzemben vannak és lesznek kisebb változtatások mind a dizájnt, mind az étlapot illetően. Foglalni ajánlott, ha nagyobb csoporttal érkezünk.