Zenében érkezik egy-két nagy név, a kávé kedvelői szintén jó kis hétvége elé néznek, nem beszélve a kulturális programokra vadászókra. Mutatjuk a következő napok szórakozási lehetőségeit.

  • Csütörtök

Az idén szeptember 28. és október 1. között szervezett Budapest Transzfer ebben az évben körbejárja az utópiák és disztópiák hagyományát, vendégül látja a műfaj ismert szerzőit, elkalauzol a tudomány világába. A fesztiválon fiatal médiaművészek munkái a művészet és technológia találkozásának lehetőségeit is bemutatják.

Lifestyle Branding. Hogyan éri el a multi, hogy imádd, de legalábbis sokkal jobban szeresd, mint a versenytársait? Hogyan épül egy márka az életedbe, és lesz szerves része a mindennapjaidnak? Agyba mászó és mindenedre települő TV spot-ok helyett szívesebben mész influencerek után, vagy a szokásos száraz/fehér helyett egy címke miatt nyúlsz pezsgősüvegért? Csütörtökön újra Cultivo

Szeptember 29-én nyílik és november 5-ig tart a független kortárs művészeti színtér budapesti biennáléja, az OFF-Biennále Budapest. A hivatalos nyitóbuli 28-án az Impostorban lesz.

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a JuniborEgyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti SzentIstván teret az 5. Junibor és Gasztroünnepen. 

  • Péntek

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a Kutatók Éjszakáját, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Pénteken egész estés programokra lehet számítani.

Vác elég könnyen megközelíthető Budapesttől, és autó sem kell hozzá. Mivel ilyen közel van a fővároshoz, nem feltétlenül kell hosszú hétvégében gondolkodni, ha meg akarjuk látogatni a városkát, és nem is bővelkedik vendégéjszakákra specializálódott szállásadó helyekben. Arról nem is beszélve, hogy pár óra bőven elég a településre: ideális lehet akár délután útnak indulni, sétálni egyet a barátságos utcácskákban, gyönyörködni a templomokban, a Duna látványában, beülni valahova egy-egy sörre, borra, megvacsorázni, majd indulni haza.

Mielőtt átlépnénk teljesen az őszbe, élvezd ki az utolsó nyárias napsütést, a roftoop adta kilátást, a frissítő koktélokat, az élőzenét a három nap egyikén a 360 Bar szezonzáróján. 

Szeptember 29-én nyílik és november 5-ig tart a független kortárs művészeti színtér budapesti biennáléja, az OFF-Biennále Budapest. Már szinte teljes a 120 hazai és külföldi művész részvételével, majd 50 helyszínen zajló program. Az OFF-Biennále Budapest egy nemzetközi kortársművészetiesemény, Magyarország legnagyobb civil, független művészeti kezdeményezése.

Napjaink egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadóját a kilencvenes évek végén kerítette hatalmába a techno, majd néhány év partizás után saját zenék gyártásába kezdett. Fritz Kalkbrenner idei turnéja egészen az Akvárium Klubig repíti. 

  • Szombat 

A hely utolsó hete a Dohány utcában. Dezső pár hétre nyugovóra tér, hogy aztán pár hét múlva visszatérhessen, nem is olyan messze a régi helyétől. Búcsúbuli azért lesz a Neked csak Dezsőben.

[embed]https://www.youtube.com/watch?list=PLVyw_s1_e-9dyVZMGkNEqTB1bs-4pUTTK&v=ERVMqxc5EDs[/embed]

Az angol származású zenei producer és előadó Matthew Barnes, vagy a művésznevén ismertté vált Forest Swords a New Beat szervezésében Budapestre látogat. A lemezbemutató turnéjának budapesti állomása a Dürer Kertben lesz szeptember 30-án.

A sorozatban 13-szor lebonyolítandó Előzd meg a Fogaskerekűt! futóverseny és családi sportnap fénykorában majd 2000 résztvevőt tudhatott magáénak. A szeptember végi verseny célja, hogy a rajthoz állók a fogaskerekű villamossal egyidejűleg rajtolva előbb érjék el a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint a villamos.

Klaudia Gawlas játéka megragadja a hallgatóságot, legyen az egy 20 ezres Mayday, vagy akár egy pár száz fős föld alatti bunker buli. Szettjei feszes tempóval és precíziós mixtechnikával párosulnak, melyek kiváló elegyei lehetnek egy klasszikus, szeptember végi technóestnek.

House- és lemezközpontú baráti sörözés lesz szombat esteTELEP-en, DJ Reload és Akos V koordinálásával. Ugyanitt LÄRM backstage alap- és középszintű alapozó, dobgépfelismerő-tanfolyam és rumkóstoltatás.

  • Vasárnap 

Számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon 6. alkalommal szerveznek eseményt a kávé napja alkalmából. Idén október 1-én, az AkváriumKlubban várják mindazokat, akik szeretnének még többet tudni a kávék világáról, korlátlanul kóstolgatni, előadásokat, versenyt nézni, vagy vásárolni a kiállítók termékeiből délelőtt 11-től este 7 óráig.

Az idei Design Hét Budapest 2017 programjának keretében a középpontban a fiatal kezdő illetve újrakezdő tervezők állnak. A vasárnapi vásár keretében látható majd a WAMP tervezőinek sokszínűsége, a még csak szárnyukat próbálgató tehetségektől kezdve a komoly szakmai felkészültséggel rendelkező végzős hallgatóktól egészen a pályamódosító és újrakezdő tervezőkig.

Október 1-én kezdődik az idei UHFest, és az elmúlt pár év hagyományát folytatva egy teljes hétig tart majd: közel negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein, a programot emellett nyilvános beszélgetések, előadások és workshopok színesítik.

A trónörökös Hamlet apja, a volt király temetésére érkezik haza. Édesanyját friss feleségként, a királlyá előlépett nagybátyja oldalán találja. A gyászból nász lett. Hamlet nem találja a helyét, kérdések, kételyek kínozzák. Kutatni kezd. Hamlet, Horatio, Laertes, Rosencrantz, Guildenstern és Fortinbras. Egy generáció. Fiatalok. Külföldi egyetemen tanulnak, egyszerre lépnek ki az életbe, azonban más-más sors jut nekik. De nemcsak a saját, hanem apáik sorsát is cipelniük kell. Ki, hova, merre jut az úton? Erre a kérdésre is keresi a választ az előadás a Vígszínházban.

A dél-afrikai és amerikai tagokból álló, a közelmúltban nálunk járt Seether október elején visszatérDürerKertbe, Poison the Parish c. 2017-es lemezük európai turnéjából ugyanis nem maradhatott ki Budapest.