Vadonatúj
kortárs művészeti programsorozat
veszi kezdetét április végén
Budapesten
, valamint több vidéki és külföldi helyszínen. Az
OFF-Biennále
hat héten keresztül több tucatnyi helyszínen, a színtér legizgalmasabb szereplőit mozgósítva várja a kortárs művészetre nyitott kultúrafogyasztókat.
Az
OFF-Biennále
példa nélküli kezdeményezés a magyar kulturális életben. A több száz résztvevőt megmozgató eseménysor szervezéséhez egy maroknyi szakember kezdett hozzá intézményi és pénzügyi háttér nélkül, akik azzal a céllal állították maguk mellé az OFF szereplőit, hogy megteremtsék egy független,
 sokszínű képzőművészeti színtér alapjait. Az OFF 100%-ban állami támogatás nélkül, az állami kulturális infrastruktúrától függetlenül, nemzetközi és magántámogatásból, rengeteg önkéntes szakmai munkával jön létre.
Az OFF alapja az önszerveződés és a hálózatos együttműködés. Az egyes projektek önállóan, de az OFF közös „ernyője” alatt valósulnak meg. Az OFF helyszínei elsősorban galériák, de műtermekben, használaton kívüli ingatlanokban, magánlakásokban, szórakozóhelyeken, alkalmi helyszíneken és köztereken is találkozni lehet majd az OFF programjaival.
A látogató a festménytől a fotóig, a szobortól az installációig, a kísérleti filmtől a youtube videóig, az egyedi grafikától a sokszorosított fanzine-ig, a hangszeres előadástól a hanginstallációig, a hagyományos kiállítástól a köztéri akcióig számtalanféle kortárs művel és programmal találkozhat az OFF ideje alatt. A kortárs művészet nemzetközi világának sztárjai, a hatvanas-hetvenes évek legendás neoavantgárd művészei és a nagy nemzetközi kiállításokon rendszeresen kiállító magyar művészek mellett a legfiatalabb művészgeneráció alkotásai is láthatók lesznek.