Forró hétvége jön, úgyhogy a legjobb lenne vízpart mellett kibekkelni az elkövetkezendő időszakot. Akinek nincs erre lehetősége, de bírja a meleget, az rengeteg program közül válogathat – például majdnem mindegyik napon elfoglalhatja a Szabadság hidat.

Csütörtök
Minden évben van nagyjából három hónapunk, amikor az időjárás a legnagyobb eséllyel lesz kegyes hozzánk, és "megengedi", hogy a szabadbanmozizzunk. Ehhez a remek nyáresti programhoz ajánlunk 7 választási lehetőséget.

A CSTP Feszt négy napja alatt a VárkertBazár három színpadán ötven produkció lép fel, köztük az Ivan & The Parazol, a Bohemian Betyars, a Mary Popkids, Antonia Vai, a USEME, Marge, a Mongooz & The Magnet, Iamyank, a Belau, Petruska, Hangácsi Márton és sokan mások.

A nyár egyik olyan hétvégéje, ahol a söré lesz a főszerep a II. Random Sörweekenden, méghozzá a kisüzemi magyar, belga, cseh, angol söröké. Ami nem lesz viszont, az a metapay, a kötelező korsó, a belépő és fizetős toi-toi.A Szenvedély és irónia című kiállítás MellerPéter (1923–2008) művészettörténészt ismeretlen oldaláról mutatja be. Kevesen tudják, hogy kutatómunkája mellett Meller szenvedélyesen rajzolt és a saját maga által kidolgozott technikával nyomatokat készített.

A mostani tárlaton legszebb grafikái láthatóak: hagyatékából és magángyűjteményekből mintegy hetven alkotás látható a Magyar Nemzeti Galéria grafikai kiállítóterében.A dubstep otthonából, Londonból érkezik P0gman egy számára exkluzívnak számító klubfellépésre azért, hogy végre a magyar közönségnek is megmutassa rettegett riddim és dubstep trackjeit.PéntekNagyszabású, közös megemlékezés lesz a nemrégen elhunyt ChrisCornellre június 23-án. Az A38Hajón többek között koncertekkel, beszélgetésekkel, és videóvetítésekkel idézik fel a grunge-legenda emlékét.

Aki egyszer elmegy egy Lóci játszik-koncertre az szinte egyből rajongóvá válik, hiszen az alternatív-pop stílusú dalok és Csorba Lóci érzelmesen ironikus, de még inkább tartalmas szövegei, gyorsan magával ragadják a közönség figyelmét.

Pénteken lesz legközelebb ilyen alkalom.

A Szent Iván éj nemcsak a skandinávoknál, hanem az észteknél is hagyományosan az egyik legfontosabb ünnep. Ami ehhez kapcsolódóan lesz most a Kabinban:

jó hangulat, máglya, naplemente a vízparton, Pastacas-koncert, és a tallinni BFM végzős filmművészeti hallgatóinak rövidfilmjei.

Június 23-án este 14 sportágat próbálhatsz ki a Hősökterén. Az ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött sportfesztiválon kedvedre mozoghatsz, hiszen lesz futás, kerékpártúra, kajakozás a Városligeti-tavon, Zumba, asztalitenisz, jógázás, korfball és még sok minden más.Legowelt, azaz Danny Wolfers szerteágazó és nehezen behatárolható hangzással bír. Gyökerei a kilencvenes évek eleji holland technoszintérhez és a kultikus Intergalactic FM-hez kötik. Pénteken az Akvárium Klubban hallható.
SzombatJúnius 24-én az Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezi meg a Fővárosi Önkormányzat a Szabadsághídon. Négy budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással: a Budapesti Corvinus Egyetem, a BudapestiMűszakiEgyetem, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a TestnevelésiEgyetem hallgatói állnak kötélnek.

A bulisorozat küldetése, hogy kihozza a partikat az éjszakából a napfényre. A helyszín nem állandó, a Napozótól a KincsemParkon át a Golftanyáig bárhol előfordulhat, több hozzávaló viszont biztos: az elektronikus zene, a medence, a koktélok, és a fürdőruha.

CityMatiné a Citadellán.Június 24-én ismét Szekérfesztivál lesz Budapesten, amelyre hívők ezrei készülnek. A fesztivál most is 10 órakor indul a Vörösmarty térről és 13 órakor érkezik a Városligetbe, ahol este 9 óráig India Fesztivállal várják az érdeklődőket, egész napos színpadi programmal, finom indiai ételekkel, meditációs és önismereti programokkal és jóga-foglalkozásokkal.

Több mint 300 múzeum és kiállítóhely, csaknem 2000 program nyolc órán át – ez vár június 24-én a Múzeumok Éjszakáján, melyen idén is lesznek koncertek.

A megvásárolt karszalaggal a rendezvényben részt vevő valamennyi intézmény látogatható. A karszalag árával a látogató azt a múzeumot támogatja, amelyikben megvásárolja.A TheDebutSummerClassics alkalmával most is három klasszikus rezidens, azaz Garay, Dandy és a ma már csak szinte a klasszik bulik hangulatára felesküdött Moonline legendás szettjei lesznek hallhatók, melyeket idén Sophie fűszerez meg élő vokáljával a Barba Negra Trackben.VasárnapEgy csapat fiatal úgy döntött, társasjátékokkal fogja meghódítani a budapesti éjszakát. Egy nappaliból indult kezdeményezés, ami másfél év alatt rendszeres programsorozattá nőtte ki magát, ahol esténként több száz játékos ül le egy asztalhoz. Így lett a JátszóházProjekt, amely vasárnap beveszi a Szabadság hidat.

Botellón hídfoglalás kivételes vasárnapi kiadásban a város egyik legmenőbb helyén: a Szabadsághídon! Vigyetek békét, szeretetet, kaját, piát, gyerekeket, kutyusokat, a szervezők pedig gondoskodnak a zenéről, hangulatról.Egész nyáron minden vasárnap délután Dj Palotai válogat nektek a legjobb zenéiből a csodás dunai panoráma és a hűsítő italok mellé.

A belépéshez mindössze egy ingyen karszalagot kell felraknod a bejáratnál.