Élmény
Nézz filmet a csillagos ég alatt! – 7 budapesti szabadtéri mozi
Fotó : Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala
Nézz filmet a csillagos ég alatt! – 7 budapesti szabadtéri mozi

Minden évben van nagyjából három hónapunk, amikor az időjárás a legnagyobb eséllyel lesz kegyes hozzánk, és “megengedi”, hogy a szabadban mozizzunk. Ehhez a remek nyáresti programhoz ajánlunk 7 választási lehetőséget.

VárKERTmozi Budakeszi nyári kertmozi MOMKult Nagyszünet (megszűnt) Budapest Rooftop Cinema Fellini Római Kultúrbisztró A Kert Bisztro

VárKERTmozi

Fotó: VárKERTmozi Facebook-oldala
Június 14-től augusztus 30-ig minden szerdán késő este tartja vetítéseit a VárKERTmozi a Várkert Bazár Szárazárok színpadán. A mai magyar filmművészet remekei láthatók angol felirattal; műsoron lesz például a Kincsem, a Délibáb, a Brazilok vagy A martfűi rém. A belépő 2000 forintba kerül, melyből 300 forint levásárolható a helyi street food árusoknál. 

Bővebb információ

Várkert Bazár

Budakeszi nyári kertmozi

Fotó: Budakeszi nyári kertmozi Facebook-oldala
Az új közösségi téren az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében június 30. és augusztus 25. között péntekenként 21 órától lehet betárazni a kukoricával. Elsőként június 30-án A nagy Gatsby-t nézheted meg. A vetítések ingyenesek, ám az ülőhelyek korlátozott száma miatt regisztráció szükséges e-mailben vagy telefonon. 

Bővebb információ

MOMKult

Fotó: MOMKult Facebook-oldala
Szerdánként 21:00-tól a MOMKult belső, ligetes kertjében zajlanak a vetítések, melyek előtt egy órában akusztikus térzene segít a ráhangolódásban. A mozi 200 forintos regisztrációs jeggyel látogatható, amivel a belső kertben található padokon, székeken, párnákon és a fűben foglalhatsz helyet.

Bővebb információ

Nagyszünet (megszűnt)

Fotó: Nagyszünet Facebook-oldala
Európa legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínére, a Budapest Parkba nem csak a zene miatt érdemes nyáron ellátogatni: a Nagyszünet (megszűnt) igazi közösségi térként működik, például ingyenes filmvetítésekkel készülnek egészen szeptember közepéig. Általában kedden, szerdán vagy csütörtökön 19.30-tól kezdődnek az olyan klasszikusok, mint a Serpico, a Vaskabátok vagy a Nem vénnek való vidék.  

Bővebb információ

Budapest Rooftop Cinema

Fotó: Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala
Az ötödik születésnapját ünneplő Budapest Rooftop Cinemában az idei évad megannyi újítással indult, többek között klasszikusok mellett premierfilmeket is műsorra tűznek. Hétfőnként kultikus filmekre lehet beülni, keddenként kortárs és örökzöld magyar alkotásokra, csütörtökönként francia filmek vannak soron, szerdán és pénteken a már említett premierfilmek. Mindez alkalmanként 900 forintért. 

Bővebb információ

Corvin Club

Fellini Római Kultúrbisztró

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook-oldala
Budapest egyik legbájosabb helyén a Duna partján nézheted a filmeket. Mivel a Római-part egyik kedvencéről van szó, nyárestéken általában telt házzal üzemelnek, azaz nem árt felkészülni a tömegre. Az ingyenes vetítéseket szerdánként tartják 21 óra 15-ös kezdéssel, nagyrészt művészfilmekkel. 

Bővebb információ

Fellini Római Kultúrbisztró

A Kert Bisztro

Fotó: A Kert Bisztro Facebook-oldala
Az A Kert Bisztróban a vacsora mellé plusz szolgáltatásnak számítanak a filmvetítések, így külön belépődíjat nem kell fizetni a mozizáshoz. Asztalfoglalás ellenében ülhetsz be keddenként, általában a hangulathoz illő, könnyed nyári filmekre. A közeljövőben olyan klasszikusokra számíthatsz, mint a Last Vegas, az Adaline varázslatos élete, a Csodálatos Júlia, vagy az Elemi szerelem.

Bővebb információ

A Kert Bisztró