A Budapest Parkba most már nem csak koncertidőben és nem csak bulizni lehet jönni: minden hétköznap 11-kor nyit és este 10-kor zár az új, Nagyszünet nevű, evős-ivós-lazulós rész. A tavalyi Eb alatt ezt az elkülönített placcot Sport Kertként lehetett megismerni, de azóta színes falfestéssel, murvával, virágokkal, ingyen wifivel, hetente változó food truckkal és új névvel bővülve egy napközben ebédelős és dolgozós, este pedig baráti találkákba, sörözésbe hajló térré változott. Ehhez jár a csíkos napozószék, függőágy, sörpadok és bár is, heti kétszer pedig kertmozit is szerveznek majd.

A Soroksári út Petőfi és Rákóczi híd közötti szakasza nagy irodaházi közösségnek ad otthont, és az itt dolgozókat most egy kicsit lehet irigyelni. Ugyanis a közelben lévő Budapest Park egy szuper ebédalternatívát talált ki, részben az irodisták számára: a Park bal első felében lévő, tavaly nyáron Sport Kertként elhíresült placcot egy külön bejáratú, dolgozós, ebédelős, iszogatós résszé alakították át, ahova hetente más, a Food Truck Showról is ismerős kocsi parkol be, hogy gyors de finom falatokkal lássa el az éhes betérőket. Mellette állandó jelleggel üzemel egy bár is, ahol limonádét és sört egyaránt be lehet szerezni, munkakedvtől függően. Mert hogy a hely úgy lett kialakítva, hogy dolgozni is lehessen: ehhez konnektorok és ingyen wifi biztosítják a backupot. Már pedig ki ne akarna napsütésben, színes, virágos, szolid fesztiválhangulatú közegben, függőágyról dolgozni vagy külsős meetinget tartani?

Mi akartunk, így eljöttünk ebédidőben kipróbálni az új terepet. Belépve a Piknik UtczaBár sárga színű furgonjával és szaftos hamburgereivel találtuk szemben magunkat, amelyekből gyorsan kértünk is egyet, mellé pedig limonádét – körülnézve úgy láttuk, elég népszerű ez a páros. Aztán letelepedtünk az egyik színes lábú sörpadhoz, és felcsaptuk a laptopot. Az udvaron többen cselekedtek hasonlóképpen, mások megbeszélést tartottak, megint mások kisgyerekkel szürcsölték az italukat, de még egy – a hamburgerünk iránt kifejezetten érdeklődő – hovawart is feltűnt néha a színen.

Az ebéd, a társaság és az idő is eléggé megalapozta a hangulatot, amire tényleg a "chill" a legjobb kifejezés, de az is hatásos volt, hogy a háttérben éppen a Random Trip próbált következő parkos koncertjére. Mégsem lehet elmenni szó nélkül a "díszlet" mellett, ami alfáját és omegáját képezi a helynek. Vannak Sziget-hangulatot hozó elemek: a bár tetejét elfoglaló farkasfej konkrétan a Szigetről került ide, de van egy csinos fészek is, amibe hamarosan tojás alakú babzsákfotelek kerülnek. Érdekesség, hogy az Artlocator Magazin főszerkesztője, Inemesit Etentuk és csapata segített az új koncepciót alakító művészek megtalálásában, így került például a Bloom flowers and design tájépítész párosa, Járay Janka és Farkas Dóra a csapatba. A két lány és a művészek tényleg klasszat alkottak: az egész Parkot street arttal töltötték meg. Így most úton útfélen Illés "Fork" Imre és Kovács Budha Tamás csapatának munkáit láthatjuk: a konténereken, a bejáratnál, de a színpad körül is.

A Nagyszünetet sokféleképpen lehet definiálni: virágos ebédudvar, buja kert, közösségi tér, de a lényeg, hogy egy klassz szabadtéri spot, ahol össze lehet jönni dolgozni, enni, inni, pihenni vagy épp hangolódni az esti koncertre (mert szerencsére ebédidőtől egészen este 10-ig nyitva tartanak a kapuk). Jövő héten érkezik az új food truck (hogy biztosan ne unjon rá senki a kínálatra), de hamarosan szabadtéri kertmozi estek is jönnek, a Budapest Secret Cinemával együttműködve. Vagyis már most készülhetünk például a Tarantino-féle nagy klasszikusokra, amikhez jól passzol majd a street food és a csillagos ég.

A filmekről, a food truckokról és minden aktualitásról ITT tájékozódhattok.