Megérkezett egy nagyobb adag hó, ez van, akit arra sarkall, hogy végre kimozduljon, de van, aki a hideg miatt inkább zárt térben programozna. Most mindkét esetre kínálunk alternatívát.

Csütörtök

Ismét lesz Kiskertpiac, ez most a nyáridéző ízek, színek, illatok estéje lesz. Az egyre nagyon érdeklődést kiváltó esemény ezúttal visszahozza a nyarat, ami ebben a cudar időben jóleshet mindenkinek. A városi kertészek, virág-, gasztro- és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere ebben az évben először január 12-én, csütörtökön, rendhagyó módon az esti órákban lesz az Anker’t-ben. Ezúttal a nyár ízeit idéző finomságok, virágos, vintage dizájn alkotások, színes, illatos növények kerülnek terítékre. Már 5 órától mehetünk az Anker'tbe.

Már zajlik a Nextfeszt 2017 a Trafóban, ahol fiatal alkotók friss és szerethető előadásait nézhetik meg azok, akik már ma látni akarják a jövőt. Nagytermi- és stúdió előadások, csoportos kiállítás, színházi premier, irodalmi viták, vizsgafilmek, beszélgetések, koncertek és meglepetésprogramok az Y generációtól.

Jim Jarmusch -sorozatot tartanak a Bem moziban januárban. A Kávé és cigaretta nem más, mint játékfilmnek álcázott rövidfilmek sorozata. Minden egyes különálló jelenet egy-két üldögélő, kávéjukat szürcsölgető és cigarettázó emberek eszmecseréjéről szól. A fekete-fehér kultikus filmet most újra megnézhetjük munka után a Bem moziban, csütörtökön 18 órától.Péntek

Érkezik a Millenárisra a The Champion - Interaktív sportkiállítás! Biztos sokunk megfogadta szilveszterkor, hogy többet mozog idén. Most eljött az idő: a közel 3,5 kosárpályányi területen tucatnyi sportjáték és teszt vár 9 játékállomáson. A sportágak történetétől a bajnokká válás legapróbb rejtelmein át, a legnagyobb eredményekig megismerhetsz több ezer adatot és érdekességet. Most még többet megtudhatunk a bajnokokról, és kipróbálhatjuk, melyik sportágban lennél mi bajnokok.

Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor vár mindenkit péntektől vasárnapig a Forralt Bor Fesztivál, az év első gasztronómiai összejövetelét Budán, az Allee melletti sétányon rendezik. A forralt borok mellett szívet melengető italválasztékkal készülnek; kávékkal, forró csokikkal, kakaókkal, speciális teakínálattal, grogokkal, puncsokkal, "hütte" italokkal, forralt sörökkel (!).Most úgyis minden csúszik, akkor csússzunk rendesen: a Jégkarneválon este fél kilenctől tizenegy óráig tombolával, jelmezversennyel és ügyességi sorversennyel várják az esti fényekben korcsolyázni szeretőket.

Ez már a második! A magyar thrash zenei szcéna 2017-es seregszemléje, a 2. Eine kleine Thrash Music Festival ezúttal is Budapesten lesz. A jeles eseménynek ezúttal is a Barba Negra Music Club ad otthont. Ektomorf, Akela, Boody Roots, Magor, Vesztegzár riffek garantálják a színvonalas könnyed szórakozást, és a másnapi nyak és hátfájást. És ha valakinek még mindig nem lenne elég a buliból akkor a Dürer három termébe ezen az estén 16 zenekar veszi be magát , hogy méltóképpen ünnepelhessék meg az immár 12 éves hagyományokon évente újraszerveződő Stagediving Fesztivált és annak minden jó hozományát. Az idei esemény kiemelt zenekara a Watch My Dying. Az Ötkert Friday 13 It's your lucky day! bulijában a rulett és a kocka lesz a főszereplő, na meg a közönség és a 13-as szám. De ennél többet most nem szabad elárulni, kiderül minden ezen a napon.

Ha a bulik helyett inkább valami komolyabbat és emlékezetesebbet választanánk, akkor az Brad Mehldau koncertje legyen a Müpában. Pompás Bach-előadó, akár megírt zenét játszik, akár improvizál. Műsora tele van játékos zenetörténeti és stilisztikai utalásokkal, például Sosztakovicsra és Ravelre, vagy a maga műfajából a nemrég elhunyt John Taylorra.
Szombat

A szombat a buliké lesz! De a délelőttöt kezdhetjük egy jó kávéval, hogy bírjuk az iramot, a Pozsonyi úton nemrég megnyitott a Belatte.
És nem hiába viseli a kávézó mellett a pékség nevet is: van itt egy terebélyes elektromos kemence, ahol minden reggel és délután frissen sülnek a francia ihletésű (és sok esetben francia liszttel készülő) termékek.

Ha pedig inkább teapártiak vagyunk, ne hagyjunk ki egy jó kis teaszertartást a XI. kerületben, a 4-es metró végállomásához közeli Kong Ming Teaházbanhozzáértő és kedves kiszolgálással, rengeteg plusz infóval nyitnak merőben új távlatokat a vendégek életében.

Mára a hazai elektronikus tánczenei életben a Bladerunnaz az egyik legnagyobb magyar zenei szervező, drum and bass-ben pedig a vezető promóter is. A drum and bass és a Bladerunnaz neve Magyarországon egybeforrt, aki idehaza a stílus kedvelője az biztosan megfordult már BLZ rendezvényein. Most az Akváriumban kerítenek sort a Bladerunnaz w/ Neonlight, Sub Zero, Signs, Changing Faces bulira. A TS Grouppen partikról mindig mindenki úgy beszél mintha a "kis Ikrek éjszakája" lenne, január 14-én újra kiderülhet az Aetherben, hogy miért.

A Tütü bulija ideális lehet akkor, ha az előző bulikból már elindulnánk, és itt fejeznénk be a napot.

A krémesen csábító milliók miliőjének tobzódó kavalkádja meghódítja a Hercegprímás utcát. Szégyentelen farkasok, doromboló vadmacskák, vörös rúzs, féktelenség, Wall street.
És lesz az a buli is ezen a napon, ahol még JordanBelfort is elolvadna a gyönyörtől. A GMK-ban ezúttal a legnagyobb traphimnuszok és rapzenék pörögnek majd ezen az estén. Kezdd az újévet a BlackOut csapat fekete öltözetű fiataljaival és Budapest legmenőbb trapes arcaival!Vasárnap

Minden hónap egyik vasárnapján megrendezik azt a kisebb vásárt, ahol helyben fogyasztható és otthon elkészíthető, garantáltan vegán ételeket, italokat, konyhai alapanyagokat, CF termékeket és kézműves dolgokat vásárolhatunk. Ez a vasárnap most lesz, érkezik a Vegan Sunday Market.

Ha nem zavar annyira minket, hogy hideg van, – egy, akár a Naplás-tóhoz szervezett kirándulással – meglátogathatjuk a Kalóz Burgert, és megkóstolhatjuk hamburgereiket. A hely ugyanis fél év alatt a környék ünnepelt "sztárja" lett, a hely, ahol biztosan jót ehetünk, ha burgereznénk.

De a Normafához is felsétálhatunk, hiszen újra leesett sok-sok hó, így biztosan csodálatos látványban lesz részünk, főleg, ha még a városra is lenézünk felülről. Vagy megnézhetjük a jeges Dunát, a Duna-part is mindig megér egy délutánt a vasárnapi ebéd után.

Mi ilyennek láttuk.