A Matador.com egy 6 eddig íratlan, ám fontos "szabályból" készített leírást azoknak, akik Budapestre érkeznek az egyre elérhetőbb fapados járatokkal.

Nap mint nap keveredhetünk idegesítő szituációkba a belvárosban, melyeket zömében turisták okoznak. Mikor sietünk, de a Király utcán előttünk rostokol egy beerbike 12 hullarészeg hollanddal, vagy mikor kedvesen szóbaelegyednénk a kedvenc bárunkban egy szimpatikus külföldivel, hogy megkérdezzük, mit látott eddig Budapestből, de csak üveges tekintettel három másik kocsmát sorol fel. A Matador.com-on megjelent egy cikk, mely a fővárost és lakóit védi. Hiszen egy-egy kellemetlen helyzetben melyikünk tud toleránsan és elnézően bólintani: szedjék csak szét a várost, addig is javul a GDP. Tiszteljük meg egymást – erről készített egy 6 pontos gyűjtést Barbara Litzfellner. Miket ne csináljon az utazó, ha Budapestre érkezik?

  • Ne használja az utcát mellékhelyiségnek!

Sajnos a

bizonyos részei bűzlenek, ugyanis sokan úgy gondolják, a nyilvános WC egyenlő a kapualjakkal. Felháborító, hogy a kutyájukat sétáltatók, a munkába indulók kerülgethetik a foltokat és tócsákat. A cikk azt ajánlja, ha nem bírják tartani magukat, akkor vagy ne igyanak annyit, vagy ugorjanak be egy következő bárba.

  • Ne vonja be a városlakókat a búcsúbulijába!

Értjük, hogy nagyon jó murinak tűnhet a munkából hazatartó lokálpatriótákkal tangózni az , vagy csókot könyörögni, de mégsem az. Ha egy lánytársaságot látnak egy helyen, beszélgetni, akkor ők nagy valószínűséggel nem szeretnének részt venni a legénybúcsúban. Nem azért, mert rossz fejek, hanem azért, mert nem emiatt gyűltek össze. Számos olyan hely van egyébként, ami egyértelműen visszautasítja a legény-/leánybúcsúkat, ezzel is a vendégek kedvébe járván.

  • Ne vetkőzzön!

Egy budapesti nyáron simán lehet 35 fok és az esti lehűlés sem garantált, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy félmeztelenül járja a várost, netán ebédeljen, sörözzön egy teraszon. Ha otthon sem ülnek be fedetlen torzóval ebédelni, akkor itt miért gondolják, hogy elfogadott? Se otthon, de itt se tegyék.

  • Budapest nem bordély!

Vannak helyek, ahol nagyobb eséllyel lehet becsajozni, akár csak egy éjszakára is, s ez így van a világ bármely városában. Azonban kellemetlen, erőszakos, modortalan "ismerkedés" semmilyen nőnél nem nyerő. Budapesten sem.
  • A VII. kerület lakói is pihenni szeretnének!

A

bárjai sokszor 24/7-ben nyitva tartanak és ugyan akár egy helyinek is izgalmas lehet egy Wesselényi utcai, vagy

vándorlás, de ezek a házak nem egy film díszletei, hanem nyugalomra vágyó háztartások, otthonok. Innen korán reggel munkába indulnak. Így, ha nagyon

jó ötletnek tartják a Barbie Girl elmés versszakainak üvöltését hajnali 5-kor, előbb gondoljanak bele ebbe is.

  • Budapest egyáltalán nem csak egy divatos partyváros, hanem maga a történelem!

Elképesztően gazdag történelmi múlttal bíró város Budapest. Világhírű zeneszerzők, írók, feltalálók, tudósok szülővárosa, kulturális és történelmi központ. Nem csak egy olcsó sörökkel kecsegtető szép főváros. Nagy luxus lenne hát kihagyni a valós felfedezését. A cikk olyan programokat is említ, mint például az

vagy a

látogatása. Továbbá hosszú sétákat a lenyűgözően sokszínű budapesti építészet felfedezését is ajánlják az anyagban, ami biztosan sokak tetszését elnyeri majd.