Akár karácsonyi programajánló is lehetne, hiszen az év utolsó előtti programajánlója lefedi a fenyőfás ünnepet. Az események főként csütörtökre és péntekre sűrűsödnek, de azoknak is találtunk valamit, akik 24-én és 25-én is kimozdulnának.

Csütörtök
A szaloncukor nem csak a fára kerülhet díszítésképp, hiszen egyre finomabb verziókkal találkozunk akár kisebb, akár nagyobb cukrászdákban, vagy bevált márkáknál is. Ezeket a bonbonokká lényegült desszerteket kár felkötözni a fára, még akkor is, ha csinos a csomagolás, hiszen ott csak kiszáradnának és odalenne az élvezeti érték. A retró vajkaramellás és zselés szaloncukrok után is van élet, a sült almás, tojáslikőrös, Bailey's likőrös, mézespuszedlis és a xilittel készült sem vágyálom már.

Szaloncukor-ajánló.

A Pop Vidám Kölykei már rég nem kölykök, hisz az egyik legnagyobb és legkedveltebb sztárokká nőtték ki magukat. Ezen az estén hatalmas lemezbemutató bulit csap a Mary PopKids, az estet a kitűnő Belau sundowntempója vezeti fel.

Egészen rég jártunk már Ferencvárosban, de most egy csésze remek kávé, mennyei kézműves krémtúró és egy kellemes beszélgetés erejéig pótoltuk az elmaradást.

Mindez a Tényleg Espresso Barban esett meg, a Lónyay utca egy menő, geometriai alakzatokkal dekorált üzlethelyiségében.

Frank Sinatra karácsonyi dallamai minden ünnepre készülődő konyhai sütés vagy plázai bevásárlás háttérzenéjeként felcsendülnek, december 22-én viszont sportarénai környezetben fognak: egy színpadi show keretében hazai sztárok hozzák el egy estére a régi karácsonyok hangulatát.A Trafó évadát három zajos telt házzal nyitó Tabu kollekció decemberben újra színpadon.

A Soharóza 24 kórustagjával közösen teremtett Tabu kollekció szókimondó világának szereplői az intimitás tradícióit felrúgó kérdéseket sajátos humorral kezelik: halálrevüket rendeznek, tisztelik a termékenységet, az őserőt vagy akár a harciasságot szimbolizáló menstruációs vért, és bátran néznek szembe testi és lelki betegségekkel.
Péntek

Egyedi és különleges értékű ajándék lehet az Operaház karácsonyi előadására szóló belépő – jövőre. Merthogy az ideire kis túlzással már nyáron elfogytak a jegyek. Budapesten számos helyen megnézheted a karácsonyi táncos mesét, például a Müpában, ahol a Nemzeti Filharmonikusok évadjának is elengedhetetlen része lett a karácsonyi

A diótörő, ahogyan az is hagyomány, hogy nem balett formájában kerül színre.Hamarosan megjelenik a Margaret Island második albuma „Bakancslista”címmel. December 23-án élőben is meghallgathatod az új lemez anyagát az AkváriumKlubban, ami egészen májusig az egyetlen budapesti koncertje lesz a csapatnak.Az biztos, hogy ez lesz a legőrültebb rockabilly-jellegű karácsonyi buli a városban. Szenteste előtt rázhatsz egy nagyot az Ati EDGE and the Shadowbirds és a Dynamite Dudes társaságában a Kuplungban.Az évtizedes múltra visszatekintő karácsonyi őrületre idén a Syrup mellé becsatlakozott a Technokunst közeli Acidmoon, hogy egy szuperaktuális produkciót hozzanak el nektek a fa alá a A38-on.

Vége a várakozásnak, az imák meghallgatásra találtak: pénteken jön a NeccParty Őskarácsony- Ajándékként átadják a legnagyobb necces slágereket, Backstreet Boystól a LinkinParkig, ScootertőlGigi D'Agostinón keresztül reggelig.SzombatApunak jó lesz az Unicum, anyu örülne a pink színű botmixernek, a barátok meg ugyanolyan határidőnaplókat kapnak. Ez is egy lehetséges koreográfia a karácsonyi ajándékozásra, de a megúszós és személytelen dolgok helyett egyre nagyobb divat olyannal kedveskedni, ami egy életre szóló élmény lehet. Amit aztán nem dugnak el a szekrénybe, nem ajándékoznak tovább, hanem még évek múltán is beszélnek róla, hogy mennyire klassz volt ez, vagy az a program.

Kultúrát, kikapcsolódást, tanfolyamot ajánlunk.

Igen, idén is nyitva lesz a Mika szenteste. Ha táncolni szeretnél, vagy csak kicsit lelazulni a családi karácsonyozás után, vagy ha egyáltalán nem karácsonyozol, akkor menj a Mikába. A mulató 9-kor nyit, a buli 10-kor kezdődik.A Hagyományőrző zenekar, a Puszi Együttes szenteste újra koncertezik. Az első 4 ilyen buli a megboldogult Sirályban, az utolsó 4 a Mikában volt, amit 2016-ra kinőttek, ezért áthelyezik az ünnepi bázist a Fogas Házba.VasárnapA két ünnep között begyújtják a rakétákat és egy rendhagyó klubfesztivállal búcsúztatják a 2016-os évet a BRKLYN-ban. Hétfőtől szombatig sztárfellépőkkel, rezidens DJ-kkel és tematikus bulikkal készülnek.

A 25-én induló BRKLYN klubfesztivál keretein belül lehetőségetek lesz heti bérletet váltani, mely tartalmazza a szilveszteri buli és a hétfői Studio54 Tribute Party belépőjét is.

Ugyan Toronto vagy Montreal szintjét meg se közelíti Budapest, már ami a jégpályaállományt illeti, de szerencsére egyre több helyen lehet korcsolyázni a városban. Megnéztük a választékot és ajánlunk közülük 10-et az ingyenestől a fizetősig a téli szünetre.