Benéztünk a Szent István körút 11. alatt álló, felújított házba, hogy feltérképezzük az épület majdnem három emeletét elfoglaló Full Moon Design Hostelt. Kíváncsiak voltuk, milyen az a hely, amit a TripAdvisor és a Booking.com is több ízben méltatott, így bejártuk a terepet, a recepciótól a harmadik emeleti, kétágyas szobákig, és most nagy képeken mutatjuk meg, milyen az, ha egy hostel úgy dönt, felveszi a "design" előtagot.

Egyre menőbb hostelek épülnek világszerte, és szerencsére Budapest is bekapcsolódni látszik ebbe a folyamatba. Ékes bizonyíték rá a Full Moon Design Hostel, ami az igényes, vendég- és minőségközpontú hozzáállásnak köszönhetően olyan elismeréseket zsebelt már be többször is, mint a Booking.comGuest Review Award-ja vagy a Trip AdvisorKiválósági Tanúsítványa.

A hostel jobb helyet nehezen választhatott volna magának, hiszen a Jászai térnél, közel a Margitszigethez, a Parlamenthez és a budapestiek kedvenc bulinegyedéhez, a turisták számára telitalálat. Persze mint tudjuk nem csak a külső számít, de a kedvező jelek szerencsére nem félrevezetőek. Mert amit a falakon belül tapasztalhatunk, az a fentebb emlegetett, nagy dózisú igényesség és némi high-tech: a tágas, csinos szobák légkondicionáltak, modern, egyedi bútorokkal vannak berendezve, hangszigetelő ablakkal vannak felszerelve, kártyával nyílnak és saját fürdőszoba tartozik hozzájuk. A privát 2-3 ágyasak smart Tv-t is kaptak, amin ingyenesen lehet zenét hallgatni, filmet nézni, akár saját telefonról is.

Itt ha belép az ember az 54 szoba bármelyikébe, érzi a gondos odafigyelést, amibe a nyáron felújított 3.

emeleten lévő friss fabútor aromája is vegyül még. A 2-3 ágyastól a 6-8 ágyas verzióig mindenhol megkapó az enteriőr és megnyugtató a tisztaságérzet.

Érdekesség, hogy még a fémlámpák pucolására, fényezésére is van külön emberük, de az épületet is időről időre rendbe rakják, alakítják: a külső fal néhány évente például friss meszelést kap.

Az egyedi enteriőr egy részét egyébként Csikós Mihály belsőépítész alakította ki, akinek korábbi munkája például a siófoki Mala Garden beltere. Az új részt pedig a hostel igazgatója, Éliás Mariann tervezte.

Ahogy annak egy jó hostelben lennie kell, itt is vannak közösségi terek. Az elsőt rögtön a recepciónál találjuk, vagyis már érkezéskor színes lámpák alatt, puffokon, kanapékon vagy csocsó mellett lehet ismerkedni a leendő lakótársakkal, vagy épp tévézni, internetezni. A közösségi terek listáját bővíti a második emeleti Café Bistro, ami 11:30-ig büféreggelivel, és azon belül egyébként gondosan válogatott sonkákkal, szalámikkal, müzlikkel, kávéval segít jól indítani a napot. Ha pedig egy vendég mégis magának készítené a reggelijét, arra mindhárom emeleten ott vannak a minden eszközzel felszerelt, gépesített közös konyhák. Egyébként nemcsak főzni lehet 0-24-ig, hanem mosni is: ehhez saját önkiszolgáló mosoda áll rendelkezésre.Kedvenc részünk a pin-up stílusban kialakított 3. szint, amely minden részletében ontja magából a vagányságot: piros-fehér csíkos ajtók, szürke-fehér csíkos tapéták, bordó bőrfotelek, képek, poszterek idézik meg az '50-es évek Amerikájának hangulatát. A szobák simán beillenének egy több csillagos szálloda komplexumába is, csak itt alacsonyabb áron lehet hozzájutni ehhez a fajta komforthoz és minőséghez. Mellé pedig bónuszként jár az ingyenes és soron kívüli belépés a ház udvarán lévő, koktélakcióiról és sok táncteréről ismert Morrison's 2-be.Van tehát nekünk ilyenünk is
Budapesten:

egy vagány, igényes top hostel, ami reméljük, hogy ékes példával tud elöl járni a többi szálláshely számára. Addig is, bátran ajánlhatjuk külföldi ismerőseinknek vagy akár magunknak, ha egy jól sikerült Morri-s buli után inkább egy emelettel feljebb térnénk nyugovóra.