Új specialty kávézó nyílt a hetedik kerületben, ami talán már nem is lenne akkora hír, de jön a csavar: a hely Londonból importálja a kávét és a hangulatot.

A Dohány utca 27. alatt már hónapok óta ment a lázas készülődés: a London Coffee Society mögött álló 4 tagú család saját kezűleg fúrt-faragott, hogy végül egy menő, indusztriális stílusú, néhol téglát, néhol fát tartalmazó belső teret alkosson meg. A legjobb mégis a hatalmas üvegfelület, amin át elnézegethetjük a Dohány utca történéseit, de ha éppen elvonulnánk, választhatjuk a galériát is. A falon van még Londont ábrázoló kép és King's Cross pályaudvar feliratú, méretes óra, de a brit főváros hangulatát a kínálat hozza csak el igazán, amit Márk kint töltött éveinek tapasztalatai alapján állítottak össze.

Kezdjük a kávéval! Ez a londoni Mission pörkölő cégtől érkezik, és első körben azt kell eldönteni, hogy filter vagy klasszikus változatban kérjük. Ha a második mellett tesszük le a voksunkat, hamar észre fogjuk venni, hogy az eszpresszó (550 Ft) és társai dupla adagként készülnek, szóval itt jók az esélyeink, ha gyors ébresztőt keresünk. Mi első körben filterkávét (790 Ft) kóstoltunk, ami egy helyes, zárható üvegcsében érkezett. Ebből töltögethetjük magunknak a teára emlékeztető főzetet, hogy aztán a hűléssel együtt újabb és újabb zamatokat fedezzünk fel.A kávé mellé kötelező jelleggel ajánljuk a házi süteményeket, amik egy londoni kávézó tipikus kínálatát hozzák. A legnagyobb sláger (nem véletlen) a banana bread (550 Ft), vagyis a banánkenyér, ami mascarponéval van megtöltve, és éppen annyira krémes és édes, amennyire azt a piskóta és az ember lelke megkívánja. Ez egy tuti választás, de a bevállalósabbaknak ajánljuk az olívaolajos(!), rozmaringos tortát is. Már csak azért is érdemes süteményt kérni, hogy megcsodálhassuk (és jól lefényképezhessük) a gyönyörű csempéket, amik tányérként és alátétként funkcionálnak.

Éhesek nem maradunk itt: ehhez a szendvicsek is hozzájárulnak, amelyek serrano sonkával, chorizóval vagy épp avokádóval vannak megtöltve. A pultban találunk még Franciaországból importált péksüteményeket, köztük mandulás crossiant-t és málnás csavart, és jó hír, hogy a jövőben majd angol reggelivel is készül a csapat.

A nassolnivalók közül a joghurtokat kell még kiemelnünk, melyeket házilag állítanak össze, vagyis saját maguk pirítják a kekszet, amire aztán házi joghurt és lekvár kerül, mindig másféle. Mi egy papajás-chilis változatot kóstoltunk, ami kellőképpen levett a lábunkról.

Példaértékű a vendéglátás, profi a barista, ezzel együtt a hely sztárja valószínűleg a család négylábú tagja, a Brew névre hallgató francia bulldog lesz, akinek saját kuckó van kialakítva. Van itt tehát minden, ami egy törzshelygyanús kávézóhoz kellhet: (kutyán túl) remek kávé, kedves kiszolgálás, isteni harapnivalók és kényelmes ücsörgési lehetőség egy világos, stílusos térben. Örülünk, hogy London helyett csak a Dohány utcáig kell mennünk érte.