Augusztus 31-ig lehet szavazni a Terasz Budapest 2016 hivatalos Facebook-oldalán a számunkra legkedvesebb kiülős helyre, legyen az egy elegáns szálloda tetején, a Duna-part kavicsain vagy egy belső udvarban. Ez azért fontos, mert a szakmai zsűri díjai mellett közönségdíjat is osztanak majd az eredményhirdetésen, szeptemberben. Úgyhogy aki szeretné kedvencét ilyen elismeréshez juttatni, egy hétig voksolhat még.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, Budapest Főváros Önkormányzata harmadjára is meghirdette a Terasz Budapest pályázatot, idén a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel közösen. A vendéglátóhelyek augusztus elejéig jelentkezhettek, és összesen 68 terasz, kerthelyiség és pop-up hely döntött úgy, hogy ringbe száll a "legjobb" címért. Innentől pedig a szakmai zsűri és a közönség következik, utóbbi augusztus 31-én 12:00-ig adhatja le voksát.

A jelöltek listáját és profilját a Terasz Budapest hivatalos Facebook-oldaláról érhetjük el. Itt olvashatunk egy rövid leírást, és nézegethetünk képeket – a Magic View jóvoltából ráadásul 360 fokos felvételeket is –, hogy ne csak az emlékezetünkre kelljen hagyatkoznunk a "Szavazok" gomb lenyomásánál.

Ugyanitt a jelenlegi állást is nyomon lehet követni, szavazni pedig számítógépről ITT, mobiltelefonról pedig ITT tudtok.

És hogy milyen elismeréshez is juttathatjuk kedvencünket egy-egy kattintással? Ugyanúgy, mint a szakmai zsűri (Szalay-Bobrovniczky Alexandra - humán főpolgármester-helyettes, Mártonffy Miklós - Budapest főépítésze, Gianni Annoni - gasztronómiai szakértő és Miklós Csaba - borász) választottai esetében, a közönségdíjas vendéglátóhely is egy éven át viselheti majd a Terasz Budapest 2016 címet, melyhez jár egy egyedi, Sipos Balázs üvegművész által tervezett díjtárgy, valamint egy Raiker vásárlási utalvány is. Szeptemberig lehet izgulni.