Múlt héten nyitott meg Budapest első macskás kocsmája a Semmelweis utcában. A helyet a már szinte látványosságnak számító Cat Café csapata jegyzi, itt viszont egy hagyományos ivóban, alkoholos italok mellett élvezhetjük a cicák társaságát, akik szűk egy hét alatt máris a vendégek kedvencei lettek. Körbenéztünk.

A macskás dolgokkal nem lehet mellélőni. Ezt napi szinten tapasztalhatjuk az interneten is, de ha az ember a vállalkozásába is beveszi a négylábúakat, akkor a siker szinte garantált. Ezt lovagolta meg 3 évvel ezelőtt a Cat Café, akik folytatva a város legjobb hagyományát most egy hasonló helyet nyitottak. Ezúttal viszont nem kávézóról van szó, a Cat Pub, ahogy a nevéből sejteni lehet, egy igazi kocsma.

A hellyel kapcsolatban persze sok kérdés felmerülhet, rögtön az jutott nekünk is eszünkbe, hogy vajon nem zavarják-e a macskákat a részeg emberek, hogy mi garantálja, hogy nem történnek ittas állapotban balesetek, illetve hogy nem megy-e tele macskaszőrrel a sör?



Szerencsére a tulajdonosok mindenre találtak megoldást: itt a macskák egy lépcsőn megközelíthető galérián kaptak lakrészt, ahol meg lehet őket látogatni, igény szerint bármikor, bár lentről is jól láthatóak az üvegen keresztül, illetve gyakran a nekik kialakított alagútrendszeren keresztül ki is jönnek a bejárat feletti részre.

Vad bulik esetén a fenti ajtót egyébként egyszerűen lezárják, illetve külön felügyelik, hogy mindenki a rendeltetésének megfelelően bánik-e az állatokkal. A biztonságot garantálja az is, hogy van olyan hely, ahova el tudnak vonulni az állatok, bár ahogy láttuk, inkább szeretnek az emberek társaságában lenni.

A macsakafelhozatal jelen pillanatban 4 cicából (Baltazár, Pikachu, Yoki, Luna) áll: közülük három menhelyről származik, a negyedik pedig egy itthon igazi különlegességnek számító fajta: cornish rex.

Mindegyik cica nagyon szereti a simogatást, és ha az ember egyszer elkezdi, akkor nehezen hagyják elmenni.

De mivel kocsmáról beszélünk, az italválaszték is fontos (bár erről mi is majdnem megfeledkeztünk): a helyen viszonylag kevés, viszont annál gondosabban összeválogatott ital van, a sört pedig a Rizmájer biztosítja (490 Ft), de az Etyeki Sörmanufaktúra és a Legenda főzde termékei is kaphatóak. Érdemes még megnézegetni a koktélokat, mert nagyon vicces a nevük, a palettán van CATuila sunrise, CATmopolitan, Purrricane, illetve CAT on the beach is (1290-1690 Ft). Mi miden macskarajongónak javasoljuk, hogy látogasson el, mert nagy élmény.
Cat PubCím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 17.


Facebook