140 csapból fog sör folyni a hétvégi DreherFeszten, 5 olyan különlegesség is, ami csak itt és most lesz kapható. Ezek között kóstolhatunk háromféle friss, egyenesen a főzés és a szűrés után adagolt tanksört – ilyen előnyei is vannak annak, ha közvetlenül egy sörgyárban tartanak fesztivált. Aztán olyan is, hogy kivilágított, patinás falakkal körülzárt udvaron énekelhetünk együtt ismert hazai zenekarokkal. A terepen ráadásul kocsmákat is felállítanak az esemény apropóján, így például a Rocklapban is elkortyolgathatjuk bodzavirágot is látott Dreherünket.

Ahogy korábban már írtunk róla, idén újra fesztiválozhatunk sörgyárban, méghozzá két napon is. Az idő jónak ígérkezik, a hőmérsékletet 30 fok körül jósolják, és mindehhez a következő összetevők járnak még: sörkóstolás, sörgyárlátogatás, evés, koncertezés. A sörspecialitásokhoz kapcsolódó előkészítő munka több hónapos volt, íztesztek és válogatások után most már véglegesedett, milyen sörkülönlegességeket próbálhatunk ki pénteken és szombaton. Erről mesélünk.

Kezdjük ott, hogy 140 sörcsap gondoskodik majd arról, hogy senkinek se kelljen várni a sörére, és ezek több olyan ízkombinációt is rejtenek, amit csak a fesztiválon kóstolhatunk. Ilyen például a testes, füstös-kesernyés-karamellás ízvilágú félbarna Dreher Legend, amit minden ínyencnek érdemes kipróbálnia. Aztán bátran lehet folytatni az enyhén gyümölcsös, kellemes aromájú és szintén csak itt elérhető Dreher Reddel, amely vörösesbarna színéről kapta nevét. A különleges ízhatások kedvelői bizonyára szeretni fogják a Dreher Floralt is, melybe bodzavirág került, ezzel édeskés jelleggel támogatva meg a kesernyés italt.

Lesznek aztán olyan sörök is, amelyek rendkívüli módon frissen, közvetlenül a szűrés után kerülnek csapolásra. Ezek az úgynevezett tanksörök, melyek közül több változatot is kipróbálhatunk. Például a Dreher Amerikai Komlóst, mely hidegkomlós eljárással, Columbus komló hozzáadásával készül, és amely a sörgyár új termékeként a polcokra is kikerül hamarosan. Egyelőre viszont csak a DreherFeszten kóstolható meg pasztörizálás nélkül, akárcsak a Calypso komlóval készülő Dreher Hidegkomlós Tanksör.

Opció tehát akad bőven, és nem csak a sör terén. Zeneileg is hasonló izgalmakra készülhetünk; a Budapest Parkban, Balaton-parton, Velencei-tónál edzett hazai zenekarok lépnek színpadra, és sokan új számokkal is készülnek.

Összesen 3 helyszínen lehet sorakozni a koncertekért: két színpadnak és a hordókból és raklapokból felépített Rocklap kocsmának is lesz saját zenei programja. DJ-k mellett pénteken az Akkezdet Phiai, a SuperStereo és Péterfy Bori is fellép, szombaton pedig a The Biebers, az Ivan& The Parazol és a Vadfruttik készül a húrok közé csapni. Többek között. Az is esélyes, hogy szombat estére már mindenki együtt fogja énekelni a fesztivál hivatalos dalát, ami a

SuperStereo szerzeménye.

Jó hír, hogy még mindig lehet elővételben jegyet venni, az árakról ITT tájékozódhattok.